LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mirta Topljak
Brbljava apsolventica kroatistike koja piše duge opise po Fejsu i Instagramu jer želi postati novinarka. Najteže joj pada što se sada ne može sjetiti domišljatijeg opisa.
/MTOPLJAK
Datum registracije: 01.11.2018.
Zadnja aktivnost: 06.06.2020.
Nedjelja na Studentskom

KRIŽALJKA: Koliko dobro poznajete višestruko reprizirane sitcome?

Ovotjedno izdanje križaljke na Studentskom posvećeno je američkim sitcomima koje smo dobro upoznali zahvaljujući brojnim repriziranjima.
Zaštita od sunca

Savjeti za sve one koji, suprotno trendu, ne žele potamniti ovog ljeta

Otkrivamo što činiti ako ne volite, ne želite ili ne smijete poprimiti preplanulu put preko ljeta. Uz ovih nekoliko savjeta zadržat ćete bljedoliku put, ali i zaštititi se od opasnosti koje sa sobom donosi prekomjerno izlaganje UV zrakama.
Novosti sa zadarskog Sveučilišta

Grad Zadar dodijelit će više od 6 milijuna kuna za izgradnju studentskog doma i restorana

Rektorica zadarskog sveučilišta Dijana Vican i gradonačelnik Zadra Davor Dukić 22. svibnja potpisat će ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje novog studentskog doma i restorana.
Predispitna razbibriga

10 zanimljivih mozgalica idealnih za odmor od učenja

U pauzi od učenja ili online predavanja pokušajte odgovoriti na ovih 10 zanimljivih mozgalica pa na kraju članka provjerite jeste li bili u pravu.
Honorarni poslovi za studente

Ugovor o djelu vs. studentski ugovor: donosimo iskustva redovnih studenata

Studentima, osim studentskih poslova, odgovarati mogu i oni pri kojima se potpisuje ugovor na određeno vrijeme ili ugovor o djelu. No, gube li zbog takvih ugovora studentska prava?
Online muziciranje

Studenti i nastavnik s osječke Akademije tamburom osvajaju internet

Razgovarali smo s Darkom Čuvidićem, asistentom na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu, koji je sa svojim studentima snimio tamburašku obradu skladbe „Americana” i njome se prijavio na RTL-ovu akciju Glasno.
Erasmus+ projekti

Sastavnice Sveučilišta u Zagrebu nositeljice su inovativnih Erasmus+ projekata

Sveučilište u Zagrebu objavilo je koje su njegove sastavnice nositelji ili koordinatori inovativnih Erasmus+ projekata. Riječ je o projektima INNOSID, HILAR, mathSTEM i PROMISE, a svi se provode u sklopu međunarodnih suradnji.
Obrazovanje tijekom epidemije

Prorektorica uputila prijedlog za daljnje održavanje nastave na Sveučilištu u Zadru

Nastava će se na Sveučilištu u Zadru od 11. svibnja nastaviti održavati na daljinu, osim u slučajevima kada je kontaktna nastava neophodna. Isto vrijedi za obrane diplomskih i završnih radova. Također, omogućit će se provedba apsolventskih i izvanrednih ispitnih rokova koji su trebali biti održani u ožujku i travnju.
Nadolazeće serije

Očekuje se povratak „Igre prijestolja”, „Gospodara prstenova”, ali i drugih uspješnica na male ekrane

Donosimo vam popis serija o čijim se snimanjima neko vrijeme nagađa, premda još uvijek nema službenih potvrda. Riječ o adaptacijama poznatih fantastičnih romana, a neke smo već imali prilike gledati na velikim i malim ekranima.
Iz sobe do titule

Izdan naputak za online obrane diplomskih i završnih radova koje se uvode i na zadarskom sveučilištu

Diplomski i završni radovi branit će se online i na zadarskom sveučilištu. Sve što je do sada bilo u papirnatom obliku sada će se obavljati elektroničkim putem, a studenti će titule stjecati videopozivima.
Guilty pleasure

Grješni užitci: studenti bez grižnje savjesti uživaju u lošem TV-programu i visokokaloričnoj hrani

Trenutna nas situacija prisiljava da ostanemo doma i korisno ispunimo dane. No zašto biti produktivan kad se može uživati u zanimljivijim aktivnostima. Studenti su s nama podijelili kojim se to grješnim užitcima prepuštaju dok ostatak svijeta tvrdi da radi na sebi.
Povratak u normalu

Sveučilišna knjižnica u Zadru počinje s radom, ali s malim promjenama

Knjižnica zadarskog Sveučilišta objavila pod kojim će uvjetima raditi od 27. travnja. Zakasnine se i dalje neće naplaćivati, a djelatnici pozivaju na vraćanje knjiga u spremnike ispred knjižnica.
Pozitivna psihologija

Popularni tečaj na Yaleu od sada je online i besplatan

Od nedavno možete pristupiti besplatnom online tečaju profesorice Laurie Santos. Svoj je uspješan kolegij o sreći pretvorila u online tečaj koji već sada budi izniman interes.
Smijeh je lijek

Kolokvij s povezom na očima poslužio kao ideja za urnebesnu parodiju

Studentski je život trenutno kompliciraniji i stresniji nego ikada. Vijest da su neki polagali kolokvij s povezom na očima jednima se činila traumatskom, a drugima dala ideju za oživljavanje dobro poznate parodije.
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera

Filozofski fakultet u Osijeku od jeseni bogatiji za još jedan studij

Od iduće akademske godine na Filozofskom fakultetu bit će moguće upisati još jedan preddiplomski studij, i to u kombinaciji sa studijima Hrvatskog jezika i književnosti, Njemačkog jezika i književnosti, Mađarskog jezika i književnosti i Informatologije
Obraćanje rektorice

Rektorica Vican navodi benefite nastave na daljinu

Rektorica zadarskog Sveučilišta Dijana Vican obratila se studentima i djelatnicima. Pozvala ih je na nastavak odgovornog i angažiranog rada te na iskorištavanje svih potencijala koje pruža odmak od rutine.
Povratak omiljene serije

Šuška se, šuška o snimanju novih epizoda „The Officea”

Glumci poznate serije na društvenim su mrežama nagovijestili mogući povratak serije „The Office”. Informacija je razveselila brojne obožavatelje koji sada drže fige da se i ostvari.
Egzistencijalna pitanja u vrijeme koronavirusa

Studenti zabrinuti zbog plaćanja stanova: „Možda da otvorimo crno tržište i prodajemo organe”

Objava zabrinute studentice Sveučilišta u Zadru izazvala je buru komentara. Osim onih kojih dijele njezinu brigu za budućnost rada i stanovanja, našlo se onih koji okrivljuju stanodavce, ali i druge studente.
Obrazovanje tijekom koronavirusa

Upitan način obrane diplomskih i završnih radova; evo što kažu sa sveučilišta

Nakon zatvaranja obrazovnih ustanova nastava je prešla u elektronički oblik. Ostalo je pitanje kako će se braniti diplomski i završni radovi. Većina institucija još raspravlja o načinima provedbe tog dijela studiranja, a diplomci i apsolventi nadaju se što bržem i jednostavnijem rješenju.
Koronavirus

Donesena nova odluka o radu djelatnika Sveučilišta u Splitu

Djelatnici Sveučilišta u Splitu prelaze na rad od kuće. Za komunikaciju su dostupni od 8 do 16 sati, a dežurni će po potrebi dolaziti na posao.