LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstavljanje povodom Dana Sveučilišta

Zagrebačke studentice osmislile novi vizualan identitet Sveučilišta u Zadru

Rozeta znanja novi je simbol Sveučilišta u Zadru, predstavljen u sklopu Dana Sveučilišta, a osmislile su ga studentice dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Rozeta znanja novi je simbol Sveučilišta u Zadru, predstavljen u sklopu Dana Sveučilišta, a osmislile su ga studentice dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

U ponedjeljak, 28. rujna 2020. godine, Sveučilište u Zadru predstavilo je svoj novi vizualni identitet. Riječ je o rozeti znanja – rješenju koje su osmislile studentice dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu Tana Jeić, Iva Primorac i Monika Vodopija, pod mentorstvom voditelja studija Feđe Vukića. Ono je odabrano jer povezuje sveučilišnu tradiciju i njegovo moderno nastojanje k promjenama zasnovanim na potrebama društva te načelu jednakih mogućnosti, društveno odgovornog ponašanja i visokih etičkih standarda.

Studentice koje su osmislile novi vizualan identitet objasnile su kako se radi rozeti čije se latice okreću oko kružnice i izlaze iz nje, što simbolizira rast znanja i spoznaja. 

– Simbol prezentira zadarsko Sveučilište kao pristupačnu i otvorenu instituciju koja širi horizonte ljudima različitih interesa, centar edukacije koji poput kompasa usmjerava studente prema profesionalnom usponu nakon akademskog obrazovanja. Za boje su odabrana plava, kao boja znanja i obrazovanja, te zlatnožuta, koja simbolizira izvrsnost, toplinu i sunce. – navele su.

Identitet je predstavljen u sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta. Istim će se povodom 29. rujna najboljim studentima i djelatnicima dodijeliti nagrade i priznanja te će se prof. dr. sc. Josipu Liscu uručiti  plaketa o dodjeli počasnog zvanja professor emeritus.
FOTO: SVEUČILIŠTE U ZADRU / FACEBOOK