LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijesti / Svijet

Biden oprašta ogromne dugove američkim studentima, a koliko duguju naši?

Već visoka školarina u Americi konstantno je u porastu, a kakvi su ti iznosi u usporedbi s cijenama u Europi i Hrvatskoj, donosimo u nastavku.

Europska agencija za sigurnost hrane poziva na plaćeni program pripravništva

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) nudi mladim profesionalcima iz cijelog svijeta priliku za plaćeno pripravništvo u internacionalnom okruženju u Italiji.

Apple upozorava korisnike diljem svijeta: Tko nas špijunira i kako se zaštititi?

Često su mete novinari, aktivisti, političari ili druge utjecajne osobe. Korisnicima iPhone-a donosimo popis savjeta kako se zaštititi od kibernetičkih prijetnji.

Dodir kao ključ za mentalno zdravlje?

Nova istraživanja s njemačkog Sveučilišta u Essenu pokazuju da češći dodir ima pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje, smanjuje bol i anksioznost te pridonosi općoj dobrobiti.

Studenti u Puli mogu doznati sve o nadolazećim izborima za Europski parlament

Predstavnici Europskog parlamenta u Hrvatskoj organiziraju predstavljanje rada Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj te mogućnosti stažiranja za studente Sveučilišta u Puli.

Razvij karijeru uz višestruke inicijative Europske unije

Podržana od strane Europske unije, ova inicijativa obuhvaća različite programe i strategije kako bi se osiguralo da ljudi stječu nove vještine i primjenjuju ih u svojim profesionalnim i osobnim životima.

Istraživanje o primjeni AI-ja u obrazovanju: otvorena nova etička pitanja

Pojava umjetne inteligencije preoblikuje obrazovanje, predstavljajući stvarne prednosti, ali i neke velike opasnosti, od problema oko točnosti i plagijata, do održavanja integriteta.

Pridružite se volonterima Europskih snaga solidarnosti

Europske snage solidarnosti pozivaju volontere generacije Z da se prijave na njihov tečaj u Grčkoj, s ciljem poticanja rasprave o novim trendovima u volontiranju.

Siemens nagrađuje najoriginalniji autorski rad na temu tehnologije

Autori finalnih pet radova otputovat će u Beč gdje će nazočiti svečanoj dodjeli Siemens Media Award, a potom će prisustvovati Balu Concordia. Finalni pobjednik Siemens Media Award 2024. bit će nagrađen putovanjem za dvoje na Salzburški ljetni festival.

iPad slavi četrnaesti rođendan!

Na današnji dan prije 14 godina u prodaju je izašao prvi iPad, a od tada je postao ključni dio života mnogih.