LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijesti / Svijet

Zbog izazova na TikToku preminula dva djeteta – živjeli su u Srbiji i Italiji

Opasna strana društvenih mreža pokazala se, nažalost, na najtragičniji mogući način – oduzimanjem života dvaju iznimno mladih osoba.

Korisnici Twittera počeli dobivati upozorenja o dezinformacijama

Kako bi suzbio dezinfodemiju, Twitter je pokrenuo pilot-projekt naziva Birdwatch.

Pojavila se nepouzdana stranica za dijeljenje priča o seksualnom zlostavljanju – ne pišite ništa ondje!

Kontaktirali smo inicijativu Nisam tražila kako bismo provjerili je li web-stranica nisamtrazila.com njihova i gdje se trebate javiti ako želite podijeliti svoju priču!

Učiteljica pokrenula burnu raspravu: požalila se zbog premalog broja poklona učenika

Istaknula je da je potrošila novac i vrijeme izrađujući privjeske za učenike, a da je zauzvrat dobila nedovoljnih 6 poklona.

Apsurd u BiH: Fakultet naplaćuje uzimanje brisa za PCR, a uopće nije ovlašten za to

Cijena PCR-testa u svim zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini iznosi 96 KM, odnosno 112 KM s PDV-om, a građani koji se odluče na testiranje na sarajevskom Veterinarskom fakultetu plaćaju 140 KM.

Profesorica optužena za vrijeđanje studenata kaže da je žrtva; najavila tužbu zbog neovlaštenog snimanja

– Asistent je nastavio snimati i narušavati privatnost mene i ukućana u terminu kada je to nedozvoljeno i kada je narušena moja privatnost i pravo na pauzu – rekla je profesorica Trumić koju su studenti optužili za vrijeđanje.

Strani učenik izbačen s prijemnog ispita zbog nepravilnog nošenja maske

U Japanu su tijekom pisanja ispita nalik državnoj maturi na snazi bile stroge mjere, no jedan je pristupnik odbio postupiti prema njima, pa je na kraju udaljen s ispita i diskvalificiran.

Na vidjelo izlaze mučne priče o seksualnom uznemiravanju; oglasila se sarajevska Akademija

Potaknute slučajem Milene Radulović, njene su kolegice pokrenule Facebook stranicu naziva „Nisam tražila” s nizom mučnih priča. Oglasila se i Akademija scenskih umjetnosti na kojoj su se obrazovale.

Znanstvenici otkrili desetke novih vrsta, među njima i zmiju iz Harryja Pottera

Otkriven je grm nalik brokuli, pauk nazvan prema glazbeniku i glumcu, kljunasti kit te želatinozna životinja duga 47 metara. Flora i fauna na Zemlji sve je samo ne obična, jednostavna ili ugodna oku.

Usvojit će se deklaracija kojom se osuđuje spominjanje Fakulteta sporta u negativnom kontekstu?

Skupštini Kantona Sarajevo predloženo je usvajanje deklaracije kojom se osuđuje spominjanje u negativnom kontekstu Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja. Navedeno je da su njegovi polaznici dali ogroman doprinos na pozicijama koje su im povjerene.