LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kolumne

Ne vjerujem u učenje iz (po)grešaka, vjerujem u pokušaje

Nekada moraš pokušati i nekoliko puta za rezultate. Ne moraš pogriješiti, već pokušati dostići cilj dajući sav svoj resurs kognitivnog i emotivnog. Ako cilj nije ostvaren, jednostavno ćeš POKUŠATI opet.

Što slušaju naši mladi, a što industrija misli da bi trebali slušati?

Hrvatska glazbena industrija je u krizi jer se guraju glazbenici nezanimljivi mlađoj publici, a u potpunosti ignoriraju oni koje mladi vole. Zašto je to tako i tko je za to kriv? Teško je reći, ali problem je tu i teško će se riješiti.

Kako biti cimer iz pakla? Donosimo pet savjeta

Suživot u minijaturnoj sobi u studentskom domu dovoljno je izazovan i bez ljudi koji se aktivno trude zagorčati jedni drugima život.

Zašto je feminizam važan za muškarce?

Feminizam nije pokret mržnje, to je pokret koji se bori protiv patrijarhata i protiv svih oblika diskriminacije, ekoloških problema, klasnih problema, svih oblika nasilja te u konačnici u fokus stavlja rodnu jednakost, koja unaprjeđuje položaj žena i muškaraca.

Nisam upao na (željeni) faks. I što sad?

Godina u kojoj ne upadneš na željeni fakultet sve je samo ne izgubljena godina.

Zbog studentskog posla upisala sam apsolventsku godinu. Pišem ovo da i ti ne napraviš istu grešku

Sve je izgledalo onako kako sam zamišljala da će biti. Dok me poslodavac nije trebao zaposliti.

Marljivi, odgovorni, pametni, disciplinirani, redoviti. I - mentalno iscrpljeni

Lagali su nam kad su nam rekli da za dobar životopis moramo imati 10 stavki prije nego napunimo 22. Preduvjet dobrog životopisa – koliko god to nerealno zvučalo nakon što nas godinama uvjeravaju u suprotno – dobar je život.

O štitu i maču: kako se gledaju hrvatski novinari i njihova publika

Zašto građani gube povjerenje u medije i što se po tom pitanju može poduzeti? Pokušali smo dobiti odgovor obiju strana koji bi barem donekle doprinio razjašnjenju stavova. Kako bismo saznali stavove građana o novinarskoj profesiji, poslali smo im anketni upitnik, kojim su zabilježeni svi odgovori. Razgovarali smo i s uglednim istraživačkim novinarima.

FOTO: Od žive prasadi do antikviteta: ludnica zvana sajam u Benkovcu

Benkovački sajam puno je više od obične tržnice: to je mjesto na kojem ćete naći svaki zamisliv predmet, ali i živa slika jednog svijeta koji nestaje.

Menstruacija i menstrualne potrepštine kao luksuz

Borba protiv menstrualnog siromaštva je borba za ravnopravnost spolova, borba za dostojanstvo i pravednost žena jer higijena nije luksuz.