LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kolumne

Zašto tetkama treba zabraniti korištenje Facebooka?

Koriste li vaše tete Facebook? Jeste li ih blokirali i zašto jeste?

„Small dongs march”: čija je zapravo percepcija našeg vlastitog tijela?

Kako me prosvjed protiv posramljivanja baziranog na veličini penisa doveo do preispitivanja percepcije tijela.

Na nekim fakultetima najavljene obavezne COVID-potvrde za studente, na drugima ne; studenti planiraju prosvjede

Nekolicina se studenata protivnika cijepljenja, u nedostatku konkretnih informacija o organizaciji nastave, osjeća kao da im se oduzima pravo na obrazovanje i slobodu, kao da ih se diskriminira i kao da trpe segregaciju.

Priznajte si da ne znate

Živimo u pandemiji već dvije godine, a ovih dana bilježimo brojke zaraženih koje nagovještavaju nove mjere koje, kakve god da budu, sigurno neće naići na poklike oduševljenja hrvatskog puka. S druge strane, po procijepljenosti smo među najgorima u Europi, postojeće mjere shvaćamo olako, a znanstvena zajednica šalje zbunjujuće poruke.

Od mjeseca dana bez Instagrama do (gotovo) potpunog odvikavanja

Iako u svijetu postoje puno veći i ozbiljniji problemi, zamor sadržajem na društvenim mrežama može itekako utjecati na kvalitetu našeg života, stoga je dobro ponekad uzeti predah i odjaviti se s društvenih mreža i maknuti od savršenog života na Instagramu.

FOTO: Kako smo preživjeli i doživjeli Mljet uz malo novca, orahovac, neorganiziranost i dobru volju

Nemamo para, pandemija je i ništa nismo dogovorili na vrijeme. Nemamo auto, a kombi koji smo planirali je otpao jer je većina ekipe iz planova na kraju odustala. Većinu toga što smo istražili o Mljetu se ispostavilo beskorisnim, a nije ni da smo si dali previše truda. Za Dalmaciju smo se uputili 28.9, no mislim da biste ostali zakinuti kada ne biste imali kratku uvertiru u to kako je sve počelo, pa krenimo redom.

Cijepljenje protiv koronavirusa cjepivom AstraZeneca: iskustvo iz prve ruke

Donosim svoje iskustvo cijepljenja protiv koronavirusa cjepivom proizvođača AstraZeneca, od procesa prijave do nuspojava koje su se javile.

Ljeto nije samo riva, more i piva

Ljeto je dobrom dijelu studenata najdraže godišnje doba. Konačno smo slobodni od većine fakultetskih obveza, osim ispitnih rokova koje oni manje skloni prokrastinaciji mogu riješiti već u sedmom mjesecu. Neki pohode festivale, neki jednostavno putuju, neki se odmaraju kod kuće, ali ipak većina studenata radi.

Cijepljenje cjepivom Janssen Johnsona & Johnsona – iskustvo iz prve ruke

Donosim svoje iskustvo cijepljenja protiv koronavirusa cjepivom Janssen proizvođača Johnson & Johnson, od procesa prijave do nuspojava koje su se javile.

Cijepljenje drugom dozom Pfizer-BionNTech cjepiva Comirnaty – iz prve ruke

Donosim svoje iskustvo cijepljenja drugom dozom Pfizer-BioNTech cjepiva Comirnaty, više o nuspojavama koje sam doživjela i samoj proceduri.