LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ivana Šabić

A NEARLY NORMAL FAMILY: tu, tu, tu, nema tu pomoći...

Švedska miniserija puna zapleta, intriga i misterija koja sa sobom povlači toliko pitanja, ali nitko i ništa ne nudi odgovore.

Švedska miniserija puna zapleta, intriga i misterija koja sa sobom povlači toliko pitanja, ali nitko i ništa ne nudi odgovore.

A nearly normal family, 2023., mini serija, IMDb 6,9/10

Sasvim obična obitelj


Adam i Ulrika Sandell žive naizgled savršen život s devetnaestogodišnjom kćerkom Stellom u otmjenom predgrađu, no obiteljsku idilu uruši Stellino hapšenje zbog ubojstva. Nakon toga sve kreće nizbrdo. Priča je vrlo dobro napisana, objašnjena do najsitnijih detalja i u djelovima šokantna. Likovi su vrlo zanimljivi i dobro razrađeni, dajući na izbor hoćeš li navijati za njih ili ih mrziti do samog kraja.
 

Neobična obitelj


Kompliciran obiteljski odnos proteže svoje konce kroz sve spone likova, ostavljajući gorak okus i traume koje dolaze na naplatu, jedna po jedna. Svaka obitelj ima tajne, ali ovdje one kruže i otkrivaju se kroz perspektive svih triju članova obitelji Sandell. Ono što se ne zna do samog kraja, jest je li Stella stvarno ubojica ili nije, jer moguće je da je lažno optužena. Također, vidi se i kako svaki član obitelji doživljava razvoj događaja, istragu i samu presudu.
 

Tužna obitelj


Uz temu ubojstva, tu je i silovanje te prijevara. One pokazuju i skidaju maske svim likovima, ostavljući njihov pogled i kako se oni nose sa svim tim zapletima. Teško je izabrati pravu stranu i ispravnog lika slažeći se sa postupkom koji je napravio ili nije. Sve je povezano nevidljivim linijama, ostavljajući mjesta za nekoliko mogućih scenarija, koje svaki gledatelj stvara tragajući za istinom. Neke scene nisu nimalo lake, pomalo su i uznemiravajuće, ali i olakšavajuće jer otkrivaju prava lica.


Naposljetku, serija potiče na razmišljanje te se neprimjetno kreće od jedne do druge epizode. Prožeta je različitim emocijama, dok svaki lik pokušava razriješiti tragični događaj s nekolicinom posljedica. Ostaje samo vidjeti tko će dobiti ovu pranicu i što se stvarno dogodilo.

Do idućeg puta, Ivana. #čitamose

*Komentar je stav autora i ne mora nužno imati nikakve veze sa stajalištem rekacije portala Studentski.hr.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA