LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zabava / Studentski život

PMF-ovci zbog istraživanja ravnokrilaca postaju prepoznati u svijetu – evo kako izgleda njihov istraživački dan

Razgovarali smo sa studentima biologije koji na Jadranu istražuju nove vrste skakavaca i zrikavaca. Podijelili su s nama kako izgleda njihov dan na terenu i na koje poteškoće nailaze, ali i što bi poručili kolegama biolozima.

VIDEO: Mladi vjernici raspravljali o temi „Tetovaža ili blamaža?” na susretu Hrvatskog nadzemlja

Don Ivan Terze odmah na početku razgovora s voditeljem iznosi kako Crkva nema neki generalan stav o tetovažama i da tetoviranje samo po sebi nije grijeh, već da je pitanje ispravnosti te tetovaže i njezina sadržaja te onoga što predstavlja.

Studentski katolički centar Palma prikuplja donacije za modravski brod

– Pa da još jednom, na Njegovu Riječ, zaplovimo na pučinu mora, na duboko, na drugu stranu – tamo gdje Bog ljetuje. – poručuju iz SKAC-a Palma, koji trebaju još 7000 kuna za otplatu nužnog prijevoznog sredstava.

FOTO: SC Varaždin organizirao izlet na Kalnik za članove servisa u Koprivnici i Križevcima

Članovi Studentskog centra Varaždin, odnosno podružnica u Koprivnici i Križevcima uživali su u izletu na Kalnik. Studentski cetar poziva i ostale studente da se učlane i uživaju u brojnim pogodnostima koje im se nude.

U tijeku prijave za volontiranje na 68. Pulskom filmskom festivalu

Budite i vi dio organizacijskog tima Pulskog filmskog festivala i provedite aktivno ljeto na moru uz besplatno sudjelovanje u programima Festivala.

NVIDIA održava trening za istraživače koji se susreću s velikim skupovima podataka

– Poželjno je osnovno predznanje Python programskog jezika, ali nikakvo predznanje GPU (Graphics Processing Unit) ili AI (Artificial Intelligence) razvoja aplikacija nije potrebno. – stoji u pozivu za NVIDIA AI for Science Bootcamp!

Studenti Filozofskog fakulteta knjige će moći prelistavati i u ljetnoj čitaonici svoje knjižnice

– Dođite, zavirite u dvorište Knjižnice Filozofskoga fakulteta pa uz lagani ljetni povjetarac poslušajte priču koja je stvarana gotovo punih osam godina. – poručili su s Filozofskog fakulteta u Osijeku.

Studenti medicine uskoro će zapjevati na koncertu „Cijepljenje sve u 16”

Kako bi se podigla svijest o važnosti cjepiva u srijedu, 16. lipnja, održat će se promotivni koncert „Cijepljenje sve u 16”.

Ljeto u Weimaru: Održava se ljetna škola o umjetnosti, tehnnologiji, jezicima i arhitekturi

Za ljetnu školu u Weimaru moguće se prijaviti još kratko, a radi se o programu koji je idealna prilika za one koji se žele dodatno usavršavati.

FOTO: Studenti računarstva odradili zanimljivu terensku nastavu na Braču

Studenti Računarstva proveli su nekoliko dana na Braču u sklopu kolegija Ronjenje s autonomnom ronilačkom opremom.