LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zabava / Studentski život

Izolacija s ukućanima ne mora stvarati stres; evo kako ju preživjeti

Vrijeme u izolaciji s ukućanima ponekad može biti divno, a ponekad ste blizu toga da si počupate kosu s glave. Važno je imati razumijevanja za ovakvu situaciju i pronaći način da održite zdrav odnos. Donosimo vam nekoliko prijedloga kako ju što lakše preživjeti.

Donedavna studentica o poslu u svijetu medija: „Obavezno iskačite iz komfort zone!”

Ana Mitar s nama je podijelila svoj put do karijere u medijima, detaljnije nam je objasnila pozitivne i negativne strane njezina posla, nošenje sa stresom, ali i naglasila potrebne vještine, motivaciju i savjete kako se progurati u karijeri nakon fakulteta i dospjeti do položaja o kojem sanjamo.

VIDEO: Studenti HKS-a šalju poruku da smo zajedno „otporniji od bolesti, u vjeri nepobjedivi”

Pjevački zbor Odjela za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta obradom pjesme Billa Withersa „Lean on me” šalje snažnu poruku u ovim izvanrednim okolnostima.

Priča studentice koja se tijekom programa Work & Travel zaljubila, a potom u SAD-u i udala

Jelena Duvančić studentica je Filozofskog fakulteta u Osijeku koja je dva puta sudjelovala na Work and Travel programu. Osim što je radila dva posla, na kojima je bila promaknuta, obišla je mnogo svjetskih destinacija i upoznala mnogo ljudi, među kojima je i njezin suprug.

Ferragosto JAM ugošćuje JeboTon Feštival

Bendovi iz JeboTon kolektiva preuzet će na jedan dan jednu od pozornica festivala Ferragosta, a nastupit će Porto Morto, JeboTon Ansambl, Sfumato, Peglica i Komandos, Trophy Jump, Mellowteen te bliski suradnici kolektiva nemanja i Pseća plaža.

Erasmus u izolaciji: splitska studentica šalje poruku iz Portugala

Ana Batinić u izolaciji je u Portugalu, kamo je otišla na studentsku razmjenu. Iz gradića Aveira šalje svoju poruku za sve koji proživljavaju isto iskustvo te onima koji se premišljaju oko odlaska na razmjenu.

Koronavirus, droga, ubojstva: studenti otkrili osjećaju li se sigurno u velikim studentskim gradovima

Nekoliko studentica s nama je podijelilo iskustvo dolaska u veliki grad na fakultet te koliko se sigurno ondje osjećaju. Razgovarali smo i s jednim pravobraniteljem te se obratili studentskome zboru ne bismo li od njih saznali nešto o ovoj temi.

VIDEO: Pjevački zbor Pravnog fakulteta pjesmom ohrabrio stanovnike Zagreba

Kako bi barem na neki način razveselili građane grada Zagreba zbog svega što ih je snašlo u zadnje vrijeme, članovi Zbora na ovaj su način odlučili poslati jedan glazbeni, borbeni pozdrav.

Ostani doma i dovedi u red svoje životne navike

Imaš previše studentskih obveza i pretrpan tjedni raspored? Nikad nemaš dovoljno vremena da se pozabaviš stvarima koje odgađaš već mjesecima? Upravo sad je idealno vrijeme da se posvetiš organizaciji vlastitih navika i radu na samome sebi.

Složili smo playlistu dance-hitova za borbu protiv monotonije socijalnog distanciranja

Najveći dance-hitovi 70-ih i 80-ih čekaju vas da zajedno razbijete uobičajenu dosadu boravka u izolaciji.