LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti / Vijesti

Prilagodili 18 naslova literature za slabovidne učenike i tako im omogućili bolje obrazovanje

Prilagođene su im knjige omogućile ravnopravan pristup potrebnoj literaturi, manje ovise o pomoći drugih osoba (koje su im prije čitale neprilagođenu literaturu), manje im se zamaraju oči prilikom čitanja te brže i jednostavnije izvršavaju školske obveze, zbog čega kvalitetnije mogu provoditi vrijeme nakon nastave.

Na Sveučilištu u Zagrebu kreiran modul (samo)učenja jezika za strane studente

Modul je namijenjen stranim studentima bez obzira na to iz kojih zemalja dolaze, a za registraciju je potrebno upisati ime i prezime te e-mail adresu, a prijava je moguća i s elektroničkim identitetom AAI@EduHr.

U Puli je raspisan Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade, bit će nagrađen po jedan student sa svake sastavnice

Prijave se podnose putem adrese elektroničke pošte na davor.jacimovic@unipu.hr., a ova nagrada je još jedan od načina na koji se Sveučilište Jurja Dobrile u Puli trudi prepoznati i nagraditi izvrsnost svojih studenata te ih potaknuti na daljnje usavršavanje i ostvarivanje novih postignuća.

Biranje studentskih predstavnika: je li na FSB-u došlo do kršenja izborne šutnje?

Navedeni postupak suprotan je članku 13. stavku 3. Pravilnika o izborima za studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, koji propisuje trajanje izborne šutnje na dane provođenja izbora.

Radionica o osnovama domaćinstva koja te priprema za budućnost!

CERM organizira besplatnu radionicu osnova domaćinstva pod vodstvom Karoline Zelenike te mladima pruža prilike za učenje novih vještina.

Studenti naftnog rudarstva rasturili stručni kviz znanja i plasirali se u veliko finale u SAD-u

Broncu je osvojila ekipa „University of Zagreb SPE Student Chapter” i time se plasirala na svjetsko finale među 32 ekipe koje će se održati u listopadu ove godine u teksaškom gradu San Antonio u SAD-u.

Svi smo pozvani ostaviti svoje komentare i prijedloge o Nacionalnom programu za mlade, saznaj kako sudjelovati

Kako bi se mladima osigurale jednake mogućnosti, važno je čuti i njhove glasove te pružiti im priliku za sudjelovanje u kreiranju politika koje ih se tiču, a upravo je ovo savjetovanje prilika za sve zainteresirane da daju svoje prijedloge i mišljenja.

Info zona najavljuje novo izdanje MyMap i u Split dovodi desetke mladih iz svih krajeva Europe

Osim zanimljivog programa za mlade koji putuju u sklopu inicijative DiscoverEU, mlade će u lipnju dočekati i novo izdanje MyMap Split. Riječ je o drugačijoj mapi grada koja je svoje prvo izdanje imala 2019. godine te je duhovitim i kreativnim pristupom oduševljavala turiste.

Za studente iz Rijeke organizira se radionica koja će im pomoći prevladati strah od javnog nastupa

Radionica će uključivati edukaciju i praktično uvježbavanje vještina suočavanja sa strahom od javnog nastupa, a riječ je o radionici koja je dio ciklusa radionica vršnjačke potpore koje provodi Odsjek za psihologiju u suradnji s Uredom za akademsku podršku.

Ekonomski fakultet u Rijeci poziva srednjoškolce na „Dane otvorenih vrata”, čeka ih raznovrsni program

Program Dana otvorenih vrata započinje u 10:30 sati, a obuhvaća vođeni obilazak fakulteta, predstavljanje studiranja na EFRI-ju i iskustva bivših studenata, zabavni kviz za srednjoškolce te druženje s profesorima, EFRI „Buddyjima” i Alumnijima.