LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zabava / Zanimljivosti

eSTUDENT još jednom organizira Kopačku solidarnosti, događaj gdje se u sportskom duhu skuplja za potrebite

Cilj Kopačke solidarnosti poticanje je zdravog života kroz igru i kretanje, međusobno druženje poduzeća, uključivanje žena u sportska događanja te, u konačnici, skupljanje sredstava za najpotrebitije.

Studija s jednog škotskog sveučilišta pokazala da postoji bolje piće za hidrataciju od vode

Prema profesoru Ronaldu Maughanu, autoru studije, količina i hranjivi sastav pića faktori su koji utječu na hidrataciju organizma i pomažu pri usporavanju pražnjenja tekućine iz želuca.

Ovo je najkraći test inteligencije, na njemu su padali i studenti Harvarda i Yalea

Kako biste uspjeli u ovom testu, potrebno je izdvojiti vrijeme za razmišljanje i dobro razmotriti prije nego što donesete konačni odgovor, a da to nije uvijek jednostavno pokazuje i istraživanje provedeno 2005. na studentima s Harvarda i Yalea koje je pokazalo da samo 17 posto ispitanika uspijeva točno odgovoriti na sva tri pitanja.

FOTO: Gdje se krije veliki broj klica u kući?

Osim očekivanih objekata poput WC školjke i spužve za pranje, još je nekoliko mjesta u našim domovima na kojima se krije iznenađujuće velik broj klica.

Etiketa naše odjeće sadrži nekoliko simbola, svi su tu s razlogom i važno je razumjeti ih

Kako bismo izbjegli situacije koje nam mogu uništiti odjeću, važno je razumjeti značenje simbola na etiketama te činjenicu da prosječna etiketa sadrži nekoliko simbola od čega svaki ima svoju svrhu. Neki od najčešćih su posuda i ruke, pegla te trokut za kojeg malo ljudi zna što znači.

Krivi spoj: zašto Netflix uklanja tvoje omiljene serije i filmove?

Ova praksa poznata je već godinama, a često većina gledatelja ne razumije zašto se to događa.

Na Sveučilištu u Singapuru otkrili da je za bolje pamćenje nekada potrebno samo odrijemati

Studija je otkrila da čak i drijemanje od samo 10 minuta može smanjiti pospanost i poboljšati raspoloženje, dok drijemanje od 30 minuta može poboljšati i kodiranje pamćenja – proces preuzimanja novih informacija i njihovog osmišljavanja.

Stiže pivo u prahu

Nakon kave u prahu i instant-čaja, dolazi li sada pivo u prahu? Jedna njemačka pivovara želi tim novim otkrićem osvojiti tržište – posebice inozemno.

„Imala sam priliku oslikati Bibliju za časnu sestru karmelićanku koja živi u strogoj klauzuri u Španjolskoj“

Baratanje kaligrafijom nije lak zadatak, pa je tako za oslikavanje korica samo jedne Biblije potrebno između tri i pet sati te minimalno tri dana za izradu jer se slojevi boja moraju sušiti. S oslikavanjem Biblija ovom tehnikom krenula je 2021., a u prethodnoj godini oslikala je čak 400 Biblija.

Nakon što je skužila da joj sin tinejdžer pije, mama mu je odlučila prirediti spačku koju će sigurno pamtiti

Jedna mama s TikToka otkrila je da njezin sin pije rum, a kada je to shvatila, odlučila mu je prirediti spačku za koju je vjerovala da će ga naučiti pameti.