LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zabava / Zanimljivosti

Spremate se za vozački? Direktorica autoškole koja djeluje punih 30 godina ima nekoliko poruka za vas

Porazgovarali smo s direktoricom autoškole koja djeluje punih 30 godina, a koju visoka prolaznost na ispitima definitivno izdvaja od mnogih drugih. Otkrila je na čemu se temelji poslovanje Deltaprometa, kako izgleda cijeli proces osposobljavanja i na što kandidati moraju posebno pripaziti.

Tri stvari na koje se trebaš naviknuti kao student

Upis godine, slaganje rasporeda i povratak u studentsku svakodnevicu: menza, faks, menza, studentski poslovi, tu i tamo koji izlazak je pred vratima. U svemu tome nađe se nekoliko stvari koje se događaju svake akademske godine i na koje se treba naviknuti.

VIDEO: Lektorski savjeti o sklonidbi pokrata

U ovotjednom videu serije Klik za jezik lektori nastavljaju borbu s nepismenošću i bave se novom jezičnom temom – sklonidbom kratica i pokrata.

Diljem Hrvatske osvanuli plakati „Psi i mačke ne znaju zbrajati, ali znaju množiti se”; evo o čemu se radi

– U Hrvatskoj djeluje više od 30 skloništa za životinje i velik broj udruga za zaštitu životinja koje zbrinjavaju napuštene životinje. Svi imaju isti problem: zbog izostanka kastracije nastaje golem broj štenaca i mačića koje napuštaju neodgovorni skrbnici.

20 filmova koje trebate pogledati ako već niste

Donosimo vam listu od 20 izvrsnih filmova koje definitivno trebate uvrstiti na svoj popis za gledanje ako već niste.

3 šale koje morate prestati koristiti – jer nikome nisu smiješne

Izdvajamo top 3 najiritantnije šale koje smo svi čuli već bezbroj puta, a ne znamo kad smo im se zadnji put nasmijali i jesmo li uopće.

KRIŽALJKA: poveznica mamac, zanatsko pivo – znate li hrvatske nazive stranih riječi?

Ove nedjelje križaljku posvećujemo hrvatskom jeziku i upoznajemo vas ili vas podsjećamo na hrvatske verzije engleskih riječi s kojima se gotovo svakodnevno susrećemo.

Upoznajte ženu u čijem su tijelu supostojale 92 osobnosti kao rezultat psihičkog i seksualnog zlostavljanja

Upoznajte Truddi Chase, seksualno, psihički i emocionalno zlostavljanu ženu koja se borila s disocijativnim poremećajem osobnosti, pobjegla od kuće i promijenila ime nakon 14 godina.

Mentalne mape ne koristimo od osnovne, ali evo kako ih i zašto koristiti i na faksu

Potraga za idejama i rješenjima kad su u pitanju projekti ili prezentacije nerijetko izaziva grč u želucu, no potraga za alatom koji vam može pomoći završava ovdje – upoznajte mentalne mape.

VIDEO: Jezični savjeti o sastavljenom i nesastavljenom pisanju priloga

U ovotjednom videu serije Klik za jezik lektori se bave novom jezičnom temom – sastavljenim i nesastavljenim pisanjem priloga.