LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijesti / Hrvatska

Sljedeći tjedan očekujemo nove, najstrože mjere ove jeseni – odnosit će se i na školstvo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je najavio da Stožer priprema nove mjere koje bi na snagu trebale stupiti sljedeći tjedan, a koje će se odnositi na ugostiteljstvo, kulturu, pa čak i pkolstvo.

Zabilježena 2323 nova slučaja koronavirusa, u 4 županije u školama uvedena nastava na daljinu

S današnja 2323 nova slučaja zaraze u Hrvatskoj je više od 19 tisuća aktivnih slučajeva koronavirusa. Varaždinska, Međimurska županija, Osječko-baranjska i Primorsko-goranska županija uvele su nastavu na daljinu u školama.

Prikupljaju se donacije za božićne darove djeci i mladima bez odgovarajuće socijalne skrbi

– Ispunjavat ćemo želje djece koje su razumne te u skladu s vrijednostima koje Zaklada promiče razmjerno mogućnostima. Korisnici Zaklade i oni kojima će pomoć biti upućena moraju zadovoljavati sve propisane kriterije. – poručila je Renata Gubić.

Čelnik sindikata Preporod najavio prosvjed zbog teškog stanja u školstvu

Članovi sindikata Preporod nezadovoljni su neaktivnošću Ministarstva po pitanju angažiranja oko problema koje ističu nastavnici i učitelji, zbog čega je za sutra najavljen prosvjed.

Hrvatski sveučilišni sindikat: „Tražimo da se izbaci oznaka STEM kao nelegalna ideološka konstrukcija”

Prenosimo u cijelosti priopćenje Hrvatskog sveučilišnog sindikata u kojem se traži da se izbaci oznaka STEM iz službene uporabe. Navdeno je da se radi o diskriminacijskoj oznaci koja sprječava punu ravnopravnost svih znanstvenih područja i znanstvenika.

Zbog loše epidemiološke situacije obustavljen večernji rad u NSK

Od danas, 23. studenog nadalje, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu obustavlja večernji rad, a nije poznato do kojeg točno datuma.

Danas manje od 2000 potvrđenih slučajeva koronavirusa, ipak ništa od masovnog testiranja školaraca

U Hrvatskoj su danas, 23. studenog, zabilježena 1973 nova slučaja zaraze, što je oko 1300 manje slučajeva nego jučer. Suprotno planovima, neće se provesti antigensko testiranje školaraca.

VIDEO: MUP objavio snimku racije u noćnom klubu nakon ponoći

Među osobama zatečenima u policijskoj raciji bio je i 23-godišnjak kojemu je propisana mjera liječenja u kući zbog zaraze koronavirusom.

Danas imamo 3308 novih slučajeva zaraze, u samoizolaciji je više od 40 tisuća ljudi

U proteklom 24-satnom razdoblju zabilježeno je 3308 slučajeva zaraze koronavirusom među 9216 testiranih. Od 2301 pacijenta na bolničkom liječenju na respiratoru je njih 223.

Mario Puškarić treba 80 688 eura za ozdravljenje; njegova sestra moli za pomoć

– Ne želimo izgubiti tu nadu niti ne želimo izgubiti Maria – on je naš brat, sin, prijatelj, netko tko je unatoč svim preprekama pun želje za životom i stvaranjem novih uspomena. – ističe Marina Puškarić.