LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijesti / Hrvatska

Poslijedoktorandica s FFOS-a dobitnica godišnje nagrade HAZU-a za filologiju!

– Predsjedništvo HAZU-a donijelo je odluku da se dr. sc. Veri Blažević Krezić dodjeljuje nagrada za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Hrvatskoj za 2020. godinu za područje filoloških znanosti. – javljaju s FFOS-a.

Srce DEI 2021: Digitalna transformacija sustava znanosti i visokog obrazovanja jedna je od tema

Sadržaj ovogodišnje konferencije podijeljen je u 9 tematskih blokova tijekom kojih će se održati 36 predavanja, 2 okrugla stola i debata. Održat će se i pet radionica koje će voditi stručnjaci Srca. 

Splitska policija traži 15-godišnjeg Davida, nestao je u petak

Od petka traje potraga za maloljetnim Davidom. Mole se svi koji posjeduju informacije o njemu da obavijeste najbližu postaju, nazovu na broj 192 ili pošalju na e-adresu nestali@nestali.hr.

Novih 1936 slučajeva zaraze koronavirusom, cijepljeno 483 825 ljudi

Među 10 214 testiranih na koronavirus pozitivno je njih 1936. Zaključno s 12. travnjem utrošeno je 595 369 doza cjepiva, kojima je cijepljeno 483 825 ljudi.

ZET-ove noćne linije prometuju izmijenjeno, jedna neće stajati kod doma na Savi

Ako se planirate voziti javnim prijevozom u Zagrebu u kasnim noćnim satima, obratite pažnju na izmjene u prometovanju ZET-ovih noćnih linija ovoga tjedna.

Prilika za kreativce do 31 godine: I ove godine možete se iskazati na Young Lionsu

Natjecanje mladih lavova u partnerstvu s Iskonom održat će se online 7. i 8. svibnja 2021., a prijave su u kategorijama Design, Digital, Media, Print i PR otvorene za sve natjecatelje do 31 godine!

Preminula još jedna mlada osoba – djevojka koja je rođena 1999. godine

22-godišnja djevojka, uz koronavirus, imala je urođenu srčanu manu i druge bolesti te je, nažalost, preminula u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Ravnatelj KBC-a Zagreb: „Razumijem mlade, okupljanje na otvorenom, ali ne mogu razumjeti pjevanje”

Govoreći o eksponencijalnom rastu novozaraženih koronavirusom i broju mladih koji se okupljaju, Ante Ćorušić utvrdio je da se radi o svojevrsnom rizičnom ponašanju. 

Oproštaj od profesora Obada: „Blagim i istančanim pristupom znao je doprijeti do svakog studenta”

Odjel za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zadru uputio je emotivnu poruku preminulom prof. dr. sc. Stijepi Obadu.

Iz Ministarstva zdravstva objasnili zašto se mlade već sad zove na cijepljenje

Zbog toga što starija populacija pokazuje nepovjerenje u određena cjepiva, mlađe osobe imaju mogućnost cijepiti se već ovih dana.