LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijesti / Hrvatska

72% srednjoškolki izloženo online komentarima seksusalnog sadržaja

U okviru kampanje „Mogu reći neću – Ljubav nije nasilje!“ CESI je došao do šokantnih podataka o nasilju na internetu te je pokrenuo stranicu Nechupedia – online vodič za prepoznavanje elektroničkog seksualnog i rodno uvjetovanog nasilja u partnerskim vezama mladih.

S današnjim brojem zaraženih imamo više od 15 tisuća slučajeva od početka epidemije

Danas su među 5165 testiranih zabilježena 144 slučaja zaraze koronavirusom u Republici Hrvatskoj, što znači da je ukupno zabilježno 15 136 sučajeva.

U škole se uvodi mala matura – pisat će se u petom i osmom razredu

S obzirom na to da su sustav obrazovanja preplavili odlikaši, došlo je vrijeme za uvođenje novih provjera znanja kako bi se dobio uvid u ono što su učenici postigli u određenom razdoblju školovanja.

Od početka školske godine više od 20 razreda stavljeno u samoizolaciju

Iako su u škole uvedene stroge preporuke, prodor koronavirusa u njih nije se mogao spriječiti.

ANKETA: Radi se na zabrani rada nedjeljom; podržavate li inicijativu?

Dok neki podržavaju neradnu nedjelju kako bi taj dan ostao rezerviran za obitelj, drugi brinu što će biti s njihovim budžetima. Što vi mislite – otkrijte nam u anketi.

Još traju prijave za edukaciju o nasilju na internetu

Voditeljica edukacijskih i prevencijskih programa u Ženskoj sobi Kristina Mihaljević sutra će održati predavanje o oblicima i posljedicama nasilja na internetu. U tijeku su prijave mladih za sudjelovanje.

Uskoro SSMH-ova edukacija o ljudskim pravima; sudionici dobivaju priliku za staž u New Yorku ili Bruxellesu

Do srijede, 7. listopada, zaprimaju se prijave za sudjelovanje u novom ciklusu edukacije „Mladi za dostojanstvo i ljudska prava”. Sudionici će dobiti priliku za stažiranje u New Yorku ili Bruxellesu te za sudjelovanje i organizaciju domaćih i međunarodnih konferencija. 

Uskoro nova 72 sata bez kompromisa; prijave zainteresiranih mladih u tijeku

U tijeku su prijave za sudjelovanje u međunarodnom volonterskom projektu 72 sata bez kompromisa. Ove će se godine održati od 15. do 18. listopada.

Više od 40 govornika na ovogodišnjem LEAP Summitu; evo kojih će se tema dotaknuti

Brojni građani već su uhvatili korak s planovima Europske komisije, a neki od njih o svojim iskustvima pričat će 1. i 2. listopada ove godine u CineStaru, u Branimir Mingle Mallu, na međunarodnoj konferenciji LEAP Summit.

Stručnjaci sa svjetskih sveučilišta o pandemiji koronavirusa na Kampusu Sveučilišta u Rijeci

Na riječkom Građevinskom fakultetu 24. rujna počinje ciklus znanstvenih susreta na kojima će svjetski stručnjaci iz svoje perspektive govoriti o svojim istraživanjima i rješenjima za svjetsku krizu izazvanu koronavirusom.