LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti / Zdravlje i ljepota

Besplatno sudjelujte na raznovrsnim sportskim aktivnostima u ljetnom izdanju „UNIRI se giba!”

Dobrodošli su svi – studenti, djelatnici Sveučilišta u Rijeci, kao i svi građani. Cilj je potaknuti sve na bavljenje sportom i rekreacijom.

Danas vrhunac toplinskog vala – kako se zaštititi od sunca?

Prognoza za danas predviđa djelomice ili pretežno sunčano vrijeme, uz najviše dnevne temperature koje će se kretati od 35 do 40 °C.

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku organizira međunarodnu konferenciju o bolestima jetre

Bolesti kao što su masna bolest jetre, oštećenje jetre uzrokovano lijekovima te autoimuni i virusni hepatitis i dalje predstavljaju veliki teret kako u Hrvatskoj, tako i diljem svijeta.

Nova studija otkriva: ovisnost o internetu mijenja mlade na neurološkoj razini

U istraživanjima se koristila funkcionalna magnetska rezonanca (fMRI) kako bi se pregledala funkcionalna povezanost dijelova mozga sudionika s ovisnošću o internetu, za vrijeme odmaranja te tijekom izvršavanja zadatka.

Kako se riješiti loših navika kod prelaska iz srednje škole na fakultet?

Upravljanje stresom ključno je jer štiti mentalno i fizičko zdravlje, poboljšava akademske performanse i razvija životne vještine suočavanja sa stresom.

UniSport Finals 2024: Spektakl studentskog sporta u Poreču!

Samo tjedna dana dijeli nas od najiščekivanijeg događaja u kalendaru Hrvatskog akademskog sportskog saveza. Kruna sveučilišnog sporta popularnog naziva Unisport Finals, odigrati će se od 30. svibnja do 2. lipnja u istarskom biseru Poreču.

Studenti se pozivaju na akciju dobrovoljnog darivanja krvi u domu na Savi

Za sve darivatelje osigurani su razni pokloni od HZTM-a, Studentske sekcije za dobrovoljno darivanje krvi te Udruge darivatelja krvi, a dodatne nagrade osiguravaju i sponzori akcije.

Britansko sveučilište želi 100% veganske menije, kakva je situacija u hrvatskim menzama?

Studenti Sveučilišta Lancaster traže prijelaz na biljne jelovnike u menzama do 2027. godine. Vegani u Hrvatskoj nemaju baš puno izbora.

Najnoviji TikTok trend je stigao – „bed rotting” sve popularniji među mladima

Novi hit na TikToku koji mlade generacije uvodi u svijet udobnosti kreveta. No, što se krije iza ovog trenda koji izaziva rasprave među stručnjacima i mladima širom društvenih mreža.

Pazite se, sezona je krpelja! Evo kako se zaštititi

Prevencija je ključna u borbi protiv krpelja, a redovitim pregledavanjem tijela i pravilnim postupanjem u slučaju uboda možete se zaštititi od potencijalnih zdravstvenih problema.