LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti / Zdravlje i ljepota

Zdravo sveučilište sa stručnjakinjama ukazuje na važnost ginekoloških pregleda

Organizatori najavljuju da će se sudionicima pojasniti zašto je za svaku djevojku i ženu važna zaštita spolnog i reproduktivnog sustava te kolika je vrijednost preventivnih ginekoloških pregleda u ranom otkrivanju bolesti.

Studenti objavljuju jelovnike za osobe s kardiovaskularnim bolestima

U sklopu projekta „Kuham za svoje srce” studenti donose jelovnike i predstavljaju teme iz medicinskog i nutricionističkog aspekta s njima povezane za osobe s kardiovaskularnim bolestima ili u riziku od njih.

Razgovarali smo s nutricionisticom o najnovijem trendu u prehrani – intermittent fastingu

O jednom od trenutno najpopularnijih trendova u prehrani, intermittent fastingu, razgovarali smo s nutricionisticom Ivom Tokić, koja nam je otkrila u čemu leži tajna njegove popularnosti te koje se prednosti i mane vezuju uz takav način prehrane.

Kuhajte sa Studentskim: zdrava grickalica od slanutka idealna za ispitne rokove

U razdoblju ispitnih rokova nemamo previše vremena za tjelovježbu, a stres nerijetko pokušavamo smanjiti grickanjem uz učenje. Donosimo vam recept za grickalicu od slanutka uz koju ćete smanjiti unos nezdrave hrane.

Abeceda vitamina: jedan je posebno zaslužan za otklanjanje umora, što je korisno znati tijekom ispitnih rokova

Brojne su blagodati vitamina A, B, C, D, E i K za organizam. Dobro je znati što koji od njih donosi, a i koje su namirnice njihovi najbolji izvori.

Nekoliko savjeta za borbu protiv najdepresivnijeg mjeseca u godini

Iako se čini da siječnju nema kraja, ne trebate mu dozvoliti da utječe negativno na vaše raspoloženje. Uzmite stvari u svoje ruke i uz savjete stručnjaka iskoristite ostatak mjeseca za brigu o mentalnom zdravlju.

7 savjeta za kvalitetniji san i ugodnije buđenje

Poboljšajte kvalitetu vašeg sna uz savjete stručnjaka koje vrlo lako možete uvrstiti u svoje životne navike.

Kako pronaći mir u neizvjesnim situacijama poput potresa i pandemije koronavirusa?

Svima nam je u vrtlogu loših događanja mentalno zdravlje narušeno. Donosimo prijedloge kako si možete pomoći i olakšati situaciju u ovim neizvjesnim vremenima u kojima se i dalje nalazimo.

Donosimo nekoliko uzroka promjena u menstrualnom ciklusu koji nisu trudnoća

Amenoreja, oligomenoreja i menoragija samo su neki od uzroka poremećaja u menstrualnom ciklusu zbog kojih vaša menstruacija ne dolazi na vrijeme!

Studentski centar objasnio kako spriječiti ozljede uzrokovane padom na zaleđenom tlu

Dolaskom hladnijeg vremena koje sa sobom donosi i zaleđeno tlo, moramo biti posebno oprezni u svakodnevnim aktivnostima. Riječki SC donosi 10 mjera za sprječavanje ozljeda tijekom hodanja po zaleđenom.