LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijesti / Kultura

Šetnja po muzeju, izložba vjenčanica i satova, europska secesijska baština – online!

Od 360 View šetnji po Muzeju, preko izložbi vjenčanica i satova, europske secesijske baštine, sve do više desetaka tisuća digitaliziranih muzejskih predmeta dostupno je javnosti.

Štošta se može online: Močvara najavljuje koncert uživo

U izolaciji je moguće uživati i u koncertu. Prijenos uživo donosi Močvara.

Koronavirus dobio svoju online izložbu!

– Kroz slike, crteže, fotografije, karikature, ilustracije, umjetnici su izrazili različita osjećanja – prijeteće slutnje, nespokoj, osjećaj samoće, ali i humor, vjeru u čovjeka, kreaciju koja usprkos opasnosti nosi u sebi transformativni potencijal čovjekova duha. – stoji na stranici HDLU-a.

Ogroman interes vlada za online predstave; HNK najavljuje što će još prikazati

– Kazalište u domovima naših gledatelja oduševilo je sve ljubitelje scenske umjetnosti te privuklo nove gledatelje, one koji nikada nisu imali priliku do sada pogledati predstavu u HNK u Zagrebu. – poručuju iz Kazališta.

Kazalište u Močvari također uvodi prijenos uživo

– Iz topline svojega doma imate jedinstvenu priliku upoznati Franta Frantica – lika iz naizgled beskonačne galerije Škripzikl komičara. – poručuju iz Močvare.

Osječka akademija razbija monotoniju Dnevnikom iz karantene

Novi projekt Akademije za umjetnost i kulturu nastao je s ciljem zbližavanja akademske zajednice i promicanja studentske kreativnosti, posebice tijekom epidemije koronavirusa. Pozvani ste slati svoje videe, fotografije, dnevnik, bilješke, pjesme ili druge umjetničke forme.

Ostani doma, napiši tekst za HNK i osvoji 50 000 kuna!

– Za potpunu sliku suvremenoga hrvatskog kazališta koje je zanimljivo domaćoj, ali i europskoj publici, potrebni su suvremeni hrvatski dramski tekstovi ispisani imperativom vremena i prostora u kojem živimo. – poručuju iz zagrebačkog HNK-a.

HNK uporabljiv nakon potresa; do ponovnog odlaska ondje predstave moguće gledati online

Potresi koji su pogodili Zagreb nisu oštetili zgradu Hrvatskog narodnog kazališta. Dok se čeka smirivanje epidemiološke situacije i njegovo otvaranje, predstave je moguće gledati na internetu.

Osvojite novi nastavak „The Witcher sage” i upustite se u avanturu s Geraltom i njegovom družinom

„Vatreno krštenje“, peti dio „Sage o vješcu“ Andrzeja Sapkowskoga, donosi nam novu priču o vješcu Geraltu i njegovoj družini. Kako će čarobnjaci sada, usred rata i dok vladaju sile mraka, spasiti svijet od tame?

Zagrebački HNK omogućio gledanje predstava online

Mogućnost uživanja u kvalitetnim umjetničkim djelima i u izolaciji otvara se danas, 18. ožujka, u 20 sati hit predstavom „Tko pjeva zlo ne misli.”