LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijesti / Kultura

Predsjednica Studentskog zbora i urednica na studentskom radiju o kulturnom životu u Rijeci

Na Impulse tribini pod nazivom Studentski kulturni cipelcug razgovarat će se o pitanjima studentskog kulturnog života u Rijeci – zbog velikog broja studenata u gradu i teze kako su upravo studenti ciljna skupina kada je riječ o konzumaciji širokog spektra proizvoda kulture. 

Počinje „Kultura za sve!”; ulaz je na sve programe besplatan

Ovog petka, 10. srpnja, započinje manifestacija Kultura za sve! u organizaciji udruge Domino. Sva događanja u Travnom u njezinu sklopu besplatna su.

U petak kreće besplatno ljetno kino na Trešnjevačkom placu

Prvi besplatni filmovi koji će se prikazati prvoga dana besplatnog ljetnog kina na Trešnjevci jesu kratkometražni dokumentarni film „Mjesto odakle vam pišem pisma” i feministički film „Wanda”.

Svoje radove mogli biste izložiti sljedeće godine u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac”

Kako bi vaši radovi bili izloženi u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac”, trebate se do 25. srpnja odazvati na javni poziv Galerije.

Odgađaju se preostale dvije predstave u Teatru &TD

O datumima održavanja predstava koje su se trebale održati 10. i 11. srpnja Teatar &TD obavijestit će krajem kolovoza.

Objavljeni dobitnici nagrada za najbolja ostvarenja u dramskim, opernim i baletnim predstavama ove sezone

Nina Violić, Livio Badurina, Lana Kos, Tomislav Mužek, Anamarija Marković i Drew Jackson dobitnici su ovogodišnjih nagrada zagrebačkog HNK za najbolja ostvarenja u protekloj sezoni.

O ljudima koji su izgubili sposobnost promatranja stvari – „Višnjik”

– U ovom trenutku, kad s jedne strane zazivamo promjenu – društvenu, političku, ideološku, osobnu – a s druge je se pribojavamo, jer mogli bismo izgubiti neke udobnosti na koje smo navikli, „Višnjik” nam se ukazuje kao tekst koji progovara upravo o tome. – navode iz Gavelle. 

Mladi imaju priliku pokazati kreativnost i naučiti pisati filmski scenarij

Dorotea Vučić učit će mlade pisanju filmskog scenarija i tome kako nastaju filmovi. Prijave za radionicu otvorene su do 1. rujna.

VIDEO: „Kralj Edip” – klasika za nove generacije

Luciano Delprato ponudit će suvremeno čitanje klasične dramske literature te na taj način približiti lektirni naslov mladoj publici.

Uskoro počinju Ljetne noći Teatra EXIT; u dva bloka odigrat će se 45 predstava

U sklopu Ljetnih noći Teatra EXIT odigrat će se sveukupno 45 predstava i 23 različita naslova. Publiku u dvorištu MUO-a očekuje 28 predstava, u Studiju EXIT 12, u Teatru EXIT 4 te jedna predstava na novoj sceni Akademije dramske umjetnosti F22.