LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijesti / Kultura

„DOES A BEAR SHIT IN THE WOODS” – pogledajte u Savskoj 25

– Izložba Tina Vukovića u zagrebačkoj Galeriji SC zasnovana je na seriji ljudskih portreta na ravnomjerno obojenim plohama. – stoji u predgovoru.

Kazalište u 2020. i može li se ono oporaviti – komentiraju studenti

Članovi KLAP KLAPA, neformalnog kluba koji okuplja osječku kazališnu scenu i publiku, ujedno studenti, u razgovoru za Studentski.hr osvrnuli su se na 2020. godinu u području (kazališne) kulture i prokomentirali očekivanja za ovu.

„Trešnjevka za 10” –  besplatno pogledajte fotografije kojima su uhvaćene promjene

– Grad nastaje, nestaje, mijenja se. Čak i na dnevnoj bazi. A pažljivo oko uz pomoć fotoaparata ili kamere mobitela hvata promjenu, bilježi. – napisali su iz CeKaTe-a. 

Uskoro koncert orguljašice koja je prije nekoliko godina diplomirala na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji

– Josipa Leko predstavit će se djelima Mendelssohna, Brahmsa, Karg-Elerta, Rihma i Regera na sjajnom Riegarovom instrumentu dvorane Bersa – poručuju s Muzičke akademije.

Riječke studentice izradile ilustracije za kalendar SKC-a Rijeka

I ove je godine Studentski kulturni centar u Rijeci dobio kalendar s ilustracijama koje su izradile riječke studentice s Akademije primijenjenih umjetnosti.

FOTO: Pogledajte „Memogram”, fotografije dobitnika dviju Rektorovih nagrada

Od 22. do 27. veljače u ADU Galeriji f8 bit će izložene fotografije Ivana Gundića koji trenutno pohađa diplomski studij fotografije, a koji je završio preddiplomski studij na Fakultetu političkih znanosti.

Posjetili smo zanimljivu izložbu o osječkom odvjetniku koji je ubijen u Auschwitzu

U vrijeme kada nemamo mogućnosti otići na kavu ili koncert, idealna je prilika posjetiti neku od izložbi u muzejima koji su i dalje otvoreni za javnost. Donosimo osvrt na jednu od njih koja upoznaje posjetitelje s ostavštinom Hermanna Weissmanna.

Ovog vikenda pogledajte „Svjetove”; autorica je 19-godišnja studentica

– Izložba „Svjetovi” naziv je za seriju vizuala. Izvorno je nastala nakon istraživanja u kojem je autorica intervjuirala dvadesetak osoba različite dobi, spola i životnih priča. – navode iz Galerije SKC-a.

„Mentalne mape” stručnog suradnika ALU-a moguće pogledati u Savskoj 25

Narednih je dana u Galeriji SC moguće pogledati izložbu Ivana Kovačevića koji je 2017. diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti, a gdje trenutno radi kao stručni suradnik.

Dvoje mladih plesača znanja sa studija na ADU-u primjenjuju u projektu „Individue(t)”

– Osluškujući i usklađujući međusobne interese, Lara i Endi generirali su materijal koji ne bježi od naracije i ne strahuje od pojma dramsko. – navode iz producentske kuće SABMARINE.