LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademski sport

Održan je UniSport Finals 2020: poznati sveučilišni prvaci u četirima sportovima

5. i 6. listopada u Zagrebu igrale su se utakmice koje su odredile državne sveučilišne prvake u futsalu, košarci, odbojci i rukometu. Sveučilište u Zagrebu pokazalo je dominaciju u svim sportovima.

5. i 6. listopada u Zagrebu igrale su se utakmice koje su odredile državne sveučilišne prvake u futsalu, košarci, odbojci i rukometu. Sveučilište u Zagrebu pokazalo je dominaciju u svim sportovima.

Utakmice odigrane 5. i 6. listopada ove godine odredile su državne sveučilišne prvake u futsalu, rukometu, košarci i odbojci. Riječ je o završnicama UniSport HR natjecanja za akademsku godinu 2019/2020, a u nastavku saznajte rezultate.

U futsalu, čije su utakmice igrane u SD Martinovka, pobjedu je odnijela momčad Sveučilišta u Zagrebu, pobijedivši u finalu predstavnike Sveučilišta u Dubrovniku 5 : 2. Broncu je odnijela Visoka škola Edward Bernays nakon pobjede nad Sveučilištem u Osijeku.

Futsal se igrao i u ženskoj konkurenciji te su titulu nacionalnih prvakinja obranile predstavnice Sveučilišta u Zagrebu. Iza sebe na drugom mjestu ostavile su kolegice sa Sveučilišta u Osijeku te one sa Sveučilišta u Splitu na trećem.

Završnica odbojkaškog turnira igrala se u dvorani Sutinska vrela. U obje je konkurencije slavilo Sveučilište u Zagrebu, a studentice i studenti osječkog sveučilišta odnijeli su kući srebro. Muški i ženski predstavnici Sveučilišta u Zadru pobjedom Sveučilišta Sjever osigurali su treće mjesto.

Razlike na vrhu nije bilo ni u košarci. Zagrebački su se studenti okitili zlatom, kolege iz Splita srebrom, a zadarski predstavnici broncom. U ženskoj je konkurenciji zlato također pripalo Sveučilištu u Zagrebu, a srebro predstavnicama Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Rukometne utakmice nisu donijele iznenađenje. Prvaci su predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, drugo su mjesto zauzeli splitski studenti, a treće riječki. Natjecanja u ženskoj konkurenciji nije bilo.

Sve detalje o ovim, ali i svim ostalim akademskim sportskim natjecanjima, pronađite na mrežnim stranicama Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

FOTO: UNISPORT HR