LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Lucija Vujnović
/LVUJNOVIC
Datum registracije: 01.11.2018.
Zadnja aktivnost: 26.10.2020.
Ključ dobre ogranizacije

Novi trendovi: Digitalno planiranje i vođenje bilješki

Digitalni planeri jedan su od alata koji vam uvelike mogu pomoći da postanete uspješni u upravljanju vremenom. Osim popisa planera, donosimo vam i prijedloge za popise bilješki koji će vam olakšati privatni i studentski život.
Mini istraživanje

ANKETA: Otkrijte nam što su za vas idealna muška i ženska figura

Fizički je izgled česta tema razgovora u 21. stoljeću, no pojam idealne figure vrlo je subjektivan. Sudjelujte u našoj anketi kako bismo zajedno zaključili što je to uopće idealna figura.
Na današnji dan

Danas oprostite bivšem/bivšoj!

U duhu Međunarodnoga dana oprosta bivšem/bivšoj odvojite vrijeme za razmišljanje o prošlosti, o ranama koje su vam nanijele prošle ljubavi i zacijelite ih jednom zauvijek.
Opuštanje na internetu

Popis zanimljivih web-stranica za ​​​​​​​isključivanje​​​​​​​ mozga

Umjesto da slobodno vrijeme provodite na internetu na način da vam izaziva još više stresa, donosimo web-stranice koje služe za opuštanje, a za koje zasigurno niste dosad čuli.
Redukcija stresa

Recept za mir i mentalno zdravlje za otprilike 17,99 kn

Kad ste pod stresom, važno je znati se počastiti i nagraditi. Umjesto da kupujete odjeću i ostale stvari kako biste se osjećali bolje, donosimo popis stvari koje će vam pomoći u smanjenju stresa i podizanju kvalitete života.
Čarvljanje s poznatima

Edi Matić: „Ne slušajte besmislene savjete starijih koji ne poznaju vaše živote”

Nakon objave romana Pop razgovarali smo s Edijem Matićem. Otkrio je kako je izgledao njegov studentski život, koji je fakultet pohađao, a udijelio je i savjete mladima.
Lucija Vujnović

Lekcija iz karantene: Dosada može biti korisna

Bilo vam je dosadno tijekom karantene? Ako dosadu shvatimo kao luksuz, onda iz nje mogu proizaći divne stvari. Ako mislite da sam luda (vjerojatno ste u pravu), pročitajte ovaj tekst o dosadi. Možda čitajući osjetite dosadu, e pa, nema na čemu!
Studentski život

Inovativni studenti FESB-a osmislili aplikaciju Get Work

Splitski studenti osmislili su aplikaciju koja objedinjuje ponudu i potražnju poslova. Uskoro će izaći na tržište, a do tada otkrijte kako funkcionira, tko stoji iza ideje i kako je ona nastala.
Videoigra

Studenti otkrili svoje najbizarnije postupke i situacije u virtualnoj igri „The Simsˮ

Nije pretjerano reći da je igra „The Simsˮ jedna od najpopularnijih igrica na svijetu. Mnogi su pronašli zabavu u ovoj virtualnoj simulaciji života. Čini da se da su je mnogi pokušali učiniti još zanimljivijom tako što su pronašli zabavu u kreativnom uništavanju vlastitih likova.
Na današnji dan

Dan je kolumni; evo kada su se prvi put pojavile

Danas se obilježava Dan kolumne. Tim povodom prisjećamo se prvog kolumnista, ali i književnika koji su započeli pisanjem kolumni.
Nastava na daljinu

Inovativan pristup nastavi: na Pomorskom fakultetu igraju se igrice

S obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, online nastava jedini je oblik nastave koji je moguće provesti. Ali da ona može biti itekako zanimljiva i inovativna, dokazuje profesor Luka Pezelj na kolegiju Jedrenje.
Mentalno zdravlje

Rezultati ankete: studenti se uglavnom ne osjećaju izolirano, ali ih brinu posljedice koronavirusa

Koronavirus uzrokuje rizik prvenstveno za tjelesno zdravlje, ali ne smije se zanemariti i njegov nepovoljan utjecaj na mentalno zdravlje. Ispitali smo studente kako se oni nose s ovom situacijom.
Suzbijanje dezinformiranja

WhatsApp uvodi promjene kako bi zaštitio svoje korisnike

WhatsApp, aplikacija koju koriste ljudi diljem svijeta, uvodi neke nove promjene oko prosljeđivanja dobivenih poruka kako bi suzbila dezinformiranje.
Vrijeme u izolaciji

6 knjiga koje će vas nasmijati, zabaviti i uljepšati vam boravak u kući

Čitanje je aktivnost koja vam pomože pomoći da se malo odmaknete od tehnologije te da se zabavite i uplovite u maštu. Donosimo popis knjiga koje će vas razveseliti.
Online nastava

Ocjenjivanje u školama: nakon predaje pisanog testa potreban i usmeni

Ministarstvo ističe da je nužno u virtualnom okruženju primijeniti nove metode vrednovanja i ocjenjivanja. Na učiteljima je da odaberu metode i alate, a preporuča im se i usmeni razgovor nakon predaje pisanog testa.
Istinitost informacija

Medijska pismenost: Kako prepoznati lažne vijesti?

Danas je, u doba epidemije i teških vremena koja su nastupila zbog prirodnih katastrofa, posebno važno obratiti pažnju na ono što čitamo i kako čitamo.
Lucija Vujnović

Psihološki aspekt zaštitnih maski: sigurnost ili anksioznost?

Kirurške maske glavna su tema povezana s epidemijom koja je zavladala cijelim svijetom – koronavirusom. Cijene im vrtoglavo rastu, što i dalje ne sprječava ljude da ih kupuju i stalno koriste.
Nastava za vrijeme koronavirusa

Studentice koje imaju djecu o nastavi na daljinu: „Maštamo o trenutku dosade”

Biti majka i istovremeno izvršavati sve obveze na fakultetu težak je zadatak, još i teži kad su se fakultetske obaveze preselile u dom. Pitali smo studentice koje imaju djecu kako se snalaze u ovim kriznim situacijama.
Nastava tijekom pandemije

Prošao prvi tjedan online nastave; evo koja su iskustva studenata i profesora

S ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, od ponedjeljka je prekinuta redovita nastava. Pročitajte kako su se profesori i studenti suočili s novonastalom situacijom - online nastavom.
Život na moru

Splitski studenti od sada će uživati u novom sportu na vodi – jedrenju!

Nakon skoro tri godine planiranja i organizacije sveučilišni jedriličarski klub napokon otvara svoja vrata.