LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Antonija Vulić
/AVULIC
Datum registracije: 02.11.2019.
Zadnja aktivnost: 01.04.2021.
Intervju s Borisom Rajićem

„Studentski pravobranitelj bi trebao biti go-to osoba svakom studentu koji treba pomoć”

Razgovarali smo s Borisom Rajićem, novim studentskim pravobraniteljem Sveučilišta u Zagrebu. Pitali smo ga odakle mu želja za ovom pozicijom, kakve planove ima za mandat i gdje se vidi u budućnosti.
Zdravstvene poteškoće

Studentice o kontracepcijskim pilulama: razlozi korištenja, nuspojave i prestanak terapije

Tri su studentice s nama podijelile svoja iskustva o kontracepcijskim pilulama. Otkrile su nam razloge korištenja, nuspojave, ali i što se dogodi nakon prestanka terapije.
Natječaj Hrvatske pošte

Raspisan natječaj za dizajn nove poštanske marke; teme obuhvaćaju ljubimce, Uskrs, Tuđmana...

Hrvatska pošta raspisala je natječaj za izradu poštanske marke za 2022. godinu, a krajnji rok za predaju radova je 20. lipnja 2021.
Intervju s Patrikom Gregovićem i Matejom Ivetom

Može li umjetna inteligencija predvidjeti zločine i spriječiti automobilske nesreće? Studenti imaju odgovor

U sklopu rada u tvrtki BISS, naši sugovornici Patrik Gregović i Mateja Iveta sudjeluju u projektima koji se bave predviđanjem zločina u određeno vrijeme i na određenom mjestu te smanjenjem mogućnosti prometnih nesreća.
Zdravo sveučilište

Objavljeni novi termini besplatnih stomatoloških pregleda

Studenti koji u mjestu studiranja nemaju svojeg stomatologa zahvaljujući kolegama sa Stomatološkog fakulteta mogu dogovoriti besplatan pregled.
Objavljen i plan aktivnosti

AZVO objavio godišnje izvješće; skoro 9 tisuća slobodnih mjesta na fakultetima prošle godine

Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je publikaciju od 116 stranica u kojoj je detaljno objavila provedene projekte u 2020. godini te najavila projekte za 2021. godinu.
Humanitarna akcija udruge eStudent

Nepotrebno je nekome potrebno: donacijom ili kupovinom odjeće pomozite potrebitima

Donosimo vrijeme i mjesto održavanja humanitarne akcije u organizaciji udruge eStudent u sklopu koje će biti moguće donirati odjeću ili je kupiti na humanitarnom buvljaku.
Financijska podrška

Dodjeljuju se dvije stipendije za poslijediplomski studij osobama iz Siska i Petrinje

Dvjema osobama iz područja pogođenih potresom dodjeljuju se stipendije za poslijediplomski stručni sveučilišni studij Upravljanje gradom. Prijave se podnose do 31. prosinca 2021.
Manifestacija Sveučilišta u Dubrovniku

Aktivno traženje posla i utjecaj koronavirusa na cijeli svijet tema ovogodišnjeg Tjedna karijera

Ovogodišnji Tjedan karijera Sveučilišta u Dubrovniku će se, kao i mnoge druge manifestacije, održati preko platforme Zoom, a trajat će od 8. do 12. ožujka.
Intervju s Klarom Ergović

Studentica Grafičkog fakulteta pokrenula vlastiti brend: „Natjerala me situacija s koronom”

Razgovarali smo s Klarom Ergović, studenticom Grafičkog dizajna u Zagrebu, koja je pokrenula vlastiti brend Shika, na kojem u potpunosti radi sama – od samog otiska, crtanja ilustracija, do fotografije i marketinga.
Krađa na Savi

Studentici u domu nepoznata osoba ukrala laptop; oglasio se Studentski zbor

Nepoznati muškarac ušao je u jedan od paviljona na Savi i ukrao studentici laptop, nakon čega se studentima obratio zagrebački sveučilišni Studentski zbor.
Razgovor s Ines Jakovičić

Rijeka psihologije: U realizaciju manifestacije svake se godine uključuje 40-ak studenata

U razgovoru s Ines Jakovčić doznali smo što nam sve donosi ovogodišnja Rijeka psihologije, koja će po prvi put biti dostupna ljudima diljem Hrvatske.
Emocionalna i tehnička podrška

Studentski zbor oformio Program vršnjačke podrške

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru pruža studentima sveučilišta psihološku pomoć, ali i pomoć u nedostatku adekvatnih uvjeta za polaganje ispita.
Antonija Vulić

NE znači NE – u kratkoj suknji ili trapericama

Obukla si kratku suknju, pa je on pretpostavio da ne znaš reći NE ili da lažeš kada izgovoriš NE. Možda čak i nisi obukla suknju nego traperice, ali on i dalje ne zna što znači NE. Shvati da njemu nije bitna suknja, njemu nije bitna šminka niti dob, njemu nisi bitna ni ti, on misli samo na sebe.
Online edukacije

Sutra počinju besplatne radionice stop-animacije

Nadolazećih dana održat će se deset radionica stop-animacije. Planirane su na Zoomu i besplatne su, ali se budući sudionici trebaju prethodno prijaviti.
Projekti za mlade

ERF u suradnji s UNICEF-om radi na dva projekta usmjerena prema mladima

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu započeo je 2021. godine projekt pod nazivom ISKORAK te unaprjeđuje platformu Pukotine.hr, u suradnji s UNICEF-om.
Međunarodna online konferencija

Uskoro se održava konferencija o održivom razvoju u sklopu projekta InterCap

Još se stignete prijaviti za sudjelovanje u međunarodnoj online konferenciji o održivom razvoju koja će se održati 14. siječnja.
Preddiplomski studij

Pokreće se novi studij na Akademiji za umjetnost i kulturu, jedinstven u Hrvatskoj

Od sljedeće godine u sklopu Odsjeka za glazbenu umjetnost AUKOS-a izvodit će se i preddiplomski sveučilišni studij Glazbena umjetnost i kultura, jedinstveni studijski program u Hrvatskoj.
Gaming industrija

Održani prvi turniri GameLaba; u bližoj budućnosti fokusirat će se na studentski e-sport

Razgovorali smo s jednim od pokretača GameLaba te s finalistima prvog turnira u Fifi u njegovu sklopu. Doznajemo što se sve uskoro priprema u sklopu ovoga projekta.
Virtualna smotra

12 osječkih fakulteta predstavlja svoje programe, dostignuća i kreativna radna mjesta koja očekuju studente

Na Smotri Sveučilišta u Osijeku posjetitelji će se informirati o programima sveučilišnih i stručnih studija, dostignućima u pojedinim područjima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te uvjetima smještaja tijekom studija ondje.