LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hvalevrijedna inicijativa

Sveučilište u Rijeci prepustilo svoje prostorije udruzi koja se bori protiv siromaštva i socijalne isključenosti

Sveučilište u Rijeci svoje je prostore prepustilo Udruzi Centar za kulturu dijaloga i na taj način još jednom pokazalo svoj osnovni cilj, a to je društvena angažiranost, odnosno doprinos zajednici u kojoj djeluje.

Sveučilište u Rijeci svoje je prostore prepustilo Udruzi Centar za kulturu dijaloga i na taj način još jednom pokazalo svoj osnovni cilj, a to je društvena angažiranost, odnosno doprinos zajednici u kojoj djeluje.

Na Sveučilištu u Rijeci, 4. svibnja, održano je svečano potpisivanje dvaju dokumenata. Naime, Sveučilište u Rijeci je svoje prostore prepustilo Udruzi Centar za kulturu dijaloga (CeKaDe) za razvoj programa Moje mjesto pod Suncem. Prepuštene prostorije nekada su bile od Tehnološko-inovacijskog centra, a uskoro će dobiti novo ruho i biti potpuno preuređene za potrebe Udruge.

Osim o darivanju prostora, potpisan je i dokument vezan uz realizaciju tog programa, koji su potpisale rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, dekanica Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Lidija Vujičić i voditeljica programa MMPS Sandra Grozdanov.

– Ovdje smo danas s velikim srcem i s velikim entuzijazmom. Drago nam je što smo se umrežili i povezali. Sveučilište u Rijeci uvijek iskazuje veliku odgovornost prema zajednici u kojoj djeluje, a nama je kao Učiteljskom fakultetu posebno drago što ćemo s jedne strane imati priliku pomoći, a što će s druge strane naši studenti dobiti priliku za izravan rad s djecom, jer našim strukama – odgajateljima i učiteljima – nema ljepšega iskustva nego raditi s djecom. Želimo poručiti da sva djeca zaslužuju jednak start. – izjavila je dekanica Vujičić.

Udruga CeKaDe neprofitna je organizacija civilnog društva te je svoj rad u potpunosti posvetila borbi protiv siromaštva, socijalne nejednakosti i isključenosti te promicanju društvene solidarnosti. Projekt koji obuhvaća djecu ispod ruba siromaštva uključuje njih 55 i 33 obitelji te 55 volontera.

Prepušteni prostori bili su nužni jer Udruga nije mogla osigurati infrastrukturu te su uvjeti rada bili teški. Oni će biti obnovljeni uz pomoć sredstava prikupljenih na donatorskoj kampanji. Na taj će se način djeci osigurati poticajno okruženje za sudjelovanje u aktivnostima koje im njihovi roditelji ne mogu pružiti – pomoć u učenju, kreativne radionice, ples i gluma, dnevni boravak, radionice održivog razvoja, izleti, posjet muzejima i slično.

– Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci izražava spremnost za dugoročnom suradnjom s Udrugom CeKaDe u područjima od zajedničkog interesa, a osobito u razvijanju afiniteta studenata i nastavnika prema različitim oblicima i sadržajima borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, uključivanju studenata u Program MMPS kroz volontiranje te u razmjeni iskustava i prijenosu znanja i informacija organiziranjem okruglih stolova, konferencija, predavanja, radionica, izložba radova djece, studenata i nastavnika, kao i sličnih aktivnosti. – piše u priopćenju.

Unatoč početku radova na prostorima, donatorska kampanja Moje mjesto pod Suncem i dalje traje, a uplate se mogu izvršiti na račun kampanje HR1924020061500087226.

FOTO: PIXABAY