LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kultura znanosti

Donosimo ovogodišnji program Festivala znanosti koji se održava u svibnju

Od 10. do 15. svibnja održava se Festival znanosti u kojemu sudjeluju brojni hrvatski fakulteti.

Od 10. do 15. svibnja održava se Festival znanosti u kojemu sudjeluju brojni hrvatski fakulteti.

Od 10. do 15. svibnja održat će se Festival znanosti čiji je osnovni cilj približavanje znanosti ljudima svih uzrasta te naglašavanje njezine važnosti i sveprisutnosti u današnjem društvu. 

Ovogodišnja je tema Festivala Kultura znanosti, kojom će se pokušati na razuman način komunicirati kulturu znanosti u dijalogu između znanstvenika i javnosti s ciljem održavanja međusobnog razumijevanja i povjerenja.

Bogati program festivala, u koji su uključeni i fakulteti diljem Hrvatske, možete pronaći ovdje, a među mnoštvom predavanja našla su se i poneka dostupna svima – online.

Ta se manifestacija u Hrvatskoj održava od 2003. godine, sa svrhom približavanja znanosti društvu te motiviranja mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja. Ohrabrujuća je činjenica da se društvo sve više počelo zanimati za znanost i uviđati njezinu relevantnosti. Javnost je u cijelom svijetu postala svjesnija znanstvenog rada, istraživanja u laboratorijima i činjenice da samo znanost može dati relevantne prognoze i dovesti do otkrića i rješenja problema. 
 

FOTO: PEXELS