LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pomoć djeci i mladima

Stručnjakinje s ERF-a pripremile edukativni materijal o brizi za mentalno zdravlje

Članice Stručnog tima Odgojnog savjetovališta Nastavno-kliničkog centra ERF-a sastavile su edukativni sadržaj vezan uz mentalno zdravlje koji je dostupan svima.

Članice Stručnog tima Odgojnog savjetovališta Nastavno-kliničkog centra ERF-a sastavile su edukativni sadržaj vezan uz mentalno zdravlje koji je dostupan svima.

Članice Stručnog tima Odgojnog savjetovališta Nastavno-kliničkog centra Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, koji pruža usluge procjene i individualne ili grupne podrške ili savjetovanja, izradile su novi edukativni materijal Briga za mentalno zdravlje.

Materijal se proteže na gotovo 70 stranica. Sadrži teorijski dio s pregledom određenja i područja mentalnog zdravlja, rizičnih i zaštitnih čimbenika vezanih uz probleme mentalnog zdravlja kod djece i mladih. Upotpunjen je i rezultatima istraživanja te modelskim pristupom temi mentalnog zdravlja u odgojno-obrazovnom sustavu. Poseban naglasak je stavljen na temu socijalno-emocionalnog učenja i razvoja kompetencija.

U materijalu se nalaze i prijedlozi za aktivnosti djece i mladih, a predviđeno ih je provoditi u okviru satova razrednika ili kao dopuna u radu na raznim školskim projektima, ali sadržajni dio usmjeren upravo stručnjacima i roditeljima osobno. Dio koji obuhvaća teorijska poglavlja može biti korišten kao materijal za stručna usavršavanja na sjednicama Učiteljskih i Nastavničkih vijeća te pripremi tematskih Roditeljskih sastanaka ili psihoedukativnih predavanja za učenike

Cijeli dokument može se preuzeti ovdje.

FOTO: PIXABAY