LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Dodjeljuju se dvije stipendije za poslijediplomski studij osobama iz Siska i Petrinje

Dvjema osobama iz područja pogođenih potresom dodjeljuju se stipendije za poslijediplomski stručni sveučilišni studij Upravljanje gradom. Prijave se podnose do 31. prosinca 2021.

Dvjema osobama iz područja pogođenih potresom dodjeljuju se stipendije za poslijediplomski stručni sveučilišni studij Upravljanje gradom. Prijave se podnose do 31. prosinca 2021.

Vijeće Poslijediplomskoga sveučilišnoga specijalističkoga studija Upravljanje gradom dodjeljuje stipendiju za jednog polaznika ili polaznicu iz Petrinje i jednog polaznika ili polaznicu iz Siska, javljaju sa Sveučilišta u Zagrebu. Spomenuti gradovi će iz redova svojih zaposlenika predložiti polaznike kojima će se u potpunosti pokriti troškovi školarine koja iznosi 40 tisuća kuna, odnosno 10 tisuća po semestru.

Nakon završetka tog studija stječe se naziv sveučilišni specijalist upravljanja gradom. Traje četiri semestra, a ukupno donosi 120 ECTS bodova. U njegovu se sklopu proučavaju aspekti gospodarenja gradom, od samog nastanka pa do njegove uloge i funkcije u budućnosti. Osobe koje ga završe sudjelovat će u rješavanju problema i donošenju odluka vezanih uz unaprjeđivanje života u gradu i razvoju samog grada.

Pristupiti mogu osobe koje su stekle diplomu sveučilišnog dodiplomskog studija, odnosno prema novom programu diplomskog studija u sljedećim područjima: društvenom, humanističkom, biomedicinskom, biotehničkom, tehničkom ili umjetničkom. Pristupiti mogu i oni koji su diplomirali na sastavnicama drugih srodnih znanstveno-nastavnih područja uz obvezu polaganja razlikovnih ispita. Uvjet je aktivno poznavati jedan svjetski jezik.

Prijave se podnose do 31. 12. 2021. Uvjeti i potrebna dokumentacija navedeni su na poveznici.

FOTO: PIXABAY