LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
ravnopravnost (9)

Održana književna večer posvećena rodno uvjetovanom nasilju; još jedna uskoro

U sklopu projekta Kutak ravnopravnosti koji provodi Ženska soba u partnerstvu s CERM-om održana je književna večer posvećena rodno uvjetovanom nasilju. Iduća je u planu 2. srpnja.

Razvijena inovativna društvena igra „Fierce Women“; za ilustracije strašnih žena po 160 eura

Do srijede, 24. lipnja, zaprimaju se ilustracije strašnih žena na natječaju Fierce Women WOW Cards. Dodijelit će se po 160 eura za svaku ilustraciju koja će se na koncu iskoristiti.

VIDEO: Snimljen spot o (ne)ravnopravnosti u sportu, mladi dali svoje preporuke

Mladi su, u sklopu projekta Ženske sobe, kreirali preporuke za ostvarivanje rodne ravnopravnosti, ukidanje rodnih stereotipa te na koje načine educirati i senzibilizirati mlade i širu javnost. Potom je snimljen i videospot „(Ne)ravnopravnost u sportu”.

Ženska soba poziva studente na radionice rodne ravnopravnosti i debatiranja

U okviru projekta Mladi za ravnopravno društvo održat će se dvije radionice na temu rodne ravnopravnosti te radionica debatiranja. Studenti se za besplatno sudjelovanje mogu prijaviti do 22. ožujka.

Sveučilište u Rijeci provodi projekt potpore rodnoj ravnopravnosti vrijedan 3 milijuna eura

Sveučilište u Rijeci jedan je od jedanaest članova konzorcija na četverogodišnjem europskom projektu kojem je cilj poboljšati strukturnu potporu rodnoj ravnopravnosti u akademskoj zajednici.

Antifeministički argumenti bez uporišta

Umjesto da se zajedno borimo za potpunu jednakost, u 21. stoljeću vode se rasprave o tome što je uopće feminizam. Iako je to nešto što smo odavno trebali naučiti, danas izaziva mnoge smiješne i nepotrebne rasprave.

Žene u Jugoslaviji dobile pravo glasa

Hrvatske državljanke zajedno su s ostalim ženama u sklopu Jugoslavije 1945. politički izjednačene s muškarcima. Borba za ravnopravnost nastavila se, a traje još i danas.

Neravnopravnosti postoje: Najčudnije zabrane ženama diljem svijeta

U 21. stoljeću se još uvijek poteže pitanje stvarne ravnopravnosti žena i muškaraca, a mi vam donosimo i pravnu neravnopravnost muškaraca i žene širom svijeta.

Što žene nisu mogle 1971., a što ne mogu danas

Uvođenje prava glasa za žene teklo je sporo.