LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rodna ravnopravnost i društvena pravednost

Vox Feminae: Produljen rok za prijave studentskih filmova, za najbolji osigurano najmanje 5000 kn

Do 10. travnja zaprimaju se prijave studentskih i amaterskih filmova s područja Balkana koji se bave rodnom ravnopravnosti i društvenom pravednosti, a koji će se predstaviti na 15. Vox Feminae festivalu.

Do 10. travnja zaprimaju se prijave studentskih i amaterskih filmova s područja Balkana koji se bave rodnom ravnopravnosti i društvenom pravednosti, a koji će se predstaviti na 15. Vox Feminae festivalu.

Produžen je rok za prijave studentskih i amaterskih filmova u nastanku za Pitchin forum Vox Feminae Festivala. Zaprimat će se sve do 10. travnja 2021. 

Vox Feminae Pitching forum, naime, svoje prvo izdanje imat će u 2021. godini. Posvećen je razvoju te financijskoj podršci amaterskih i studentskih filmskih projekata svih rodova i žanrova koji se bave temama rodne ravnopravnosti i društvene pravednosti.

– Sedam izabranih finalista/kinja predstavit će svoje projekte tijekom kratke prezentacije članovima/cama forumske komisije. Forumska komisija će nakon svih prezentacija donijeti odluku o pobjedničkom projektu koji će osvojiti glavnu nagradu u iznosu od minimalno 5 000 kn. Pitching Forum će se održati online i uživo tijekom 15. Vox Feminae festivala u svibnju 2021. – pojašnjavaju organizatori.

Navode da se prijaviti mogu filmovi u različitim fazama razvoja i produkcije iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova, Albanije, Bugarske i Rumunjske. Uvjet je da se bave temama rodne ravnopravnosti i društvene pravednosti

Prijave se vrše ispunjavanjem obrasca na poveznici. Potrebno je poslati kratki sinopsis ili scenarij predloženog projekta, redateljsku koncepciju (do 1 stranice teksta), kratki životopis autora/ice i popis suradnika/ca na projektu te perativni plan njegova razvoja. Ako je u fazi produkcije, potrebno je priložiti i vizualne materijale – fotografije, kratke isječke ili trailer
FOTO: PIXABAY