LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
kazalište (240)

Ostani doma, napiši tekst za HNK i osvoji 50 000 kuna!

– Za potpunu sliku suvremenoga hrvatskog kazališta koje je zanimljivo domaćoj, ali i europskoj publici, potrebni su suvremeni hrvatski dramski tekstovi ispisani imperativom vremena i prostora u kojem živimo. – poručuju iz zagrebačkog HNK-a.

HNK uporabljiv nakon potresa; do ponovnog odlaska ondje predstave moguće gledati online

Potresi koji su pogodili Zagreb nisu oštetili zgradu Hrvatskog narodnog kazališta. Dok se čeka smirivanje epidemiološke situacije i njegovo otvaranje, predstave je moguće gledati na internetu.

„Danas je dan kad ti je krivo što nisi pogledao više dokumentaraca o majmunima”

Ona i On, glumica Iva Kraljević i glumac Silvio Mumelaš, na scenu iznose predstavu „Buđenje”.

Kultno djelo „Ponos i predrasude” stiže u novoj baletnoj verziji

Prema mišljenju mnogih teoretičara književnosti radi se o neodoljivu i besprijekorno napisanu štivu koje se čini idealnim predloškom za baletno djelo u koreografskom rukopisu Lea Mujića

„Kaučsurfing” stvara sliku prosječne svakodnevice mladih – pogledajte!

„Kaučsurfing” autorski je projekt Kazališne družine Clou u kojem dvije autorice i izvođačice Nina Sabo i Valentina Lončarić, kolažirajući autobiografske elemente i fragmente vlastite svakodnevice, stvaraju sliku prosječne svakodnevice generacije mladih ljudi.

„Pukovnik ptica”–mogu li samo luđaci krenuti naprijed?

Nazočili smo premijeri predstave Vinka Brešana –„Pukovnik ptica”, temeljenoj na istoimenoj višestruko nagrađivanoj drami bugarskog pisca Hrista Bojčeva.

Zadarski ljubitelji kazališta imaju priliku popiti kavu s glumcem Robertom Kurbašom

Nastavlja se projekt Kava s glumcima čiji je cilj približavanje kazališta mladima, a 4. veljače to će učiniti glumac Robert Kurbaša.

„Susret” – izvrsna ideja kako provesti petak navečer

Provesti petak uz psihološku dramu o dvoje ljudi suočenih s prošlošću od koje ne mogu pobjeći, koja istovremeno govori o ljubavi, mržnji i kajanju – izvrsna je ideja.

Studenti u kazalištu; predstavljamo trojac koji stoji iza projekta Klap-klap

Razgovarali smo s ekipom studenata koja stoji iza osječkog projekta Klap-klap, odnosno neformalnog kluba kazališne publike, koji je osnovan u listopadu 2019. godine. Pogledajte što su nam rekli o projektu, idejama za budućnost i razvoju kazališne publike u Osijeku!

Kreće 7. Siječanjska akcija u Studentskom centru

Po cijeni od 20 kuna tijekom tradicionalne &TD-ove kazališne revije moguće je pogledati nove predstave, ali i one koje publika već niz sezona rado prati i pozdravlja.