LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazalište

Ljetne noći Teatra EXIT na novim lokacijama; na repertoaru su hit predstave

Već tradicionalno, na Ljetnim noćima svoj talent i umijeće pokazat će mladi glumci sa Zagrebačke Akademije dramske umjetnosti.

Već tradicionalno, na Ljetnim noćima svoj talent i umijeće pokazat će mladi glumci sa Zagrebačke Akademije dramske umjetnosti.

13. po redu Ljetne noći Teatra EXIT održat će se i ove godine u dva dijela. Prvi dio trajat će od 30. lipnja do 4. kolovoza, a drugi dio od 2. do 10. rujna. Ove godine manifestacija se neće, kao do sada, održati u Muzeju za umjetnost i obrt zbog njegove sveobuhvatne konstrukcijske obnove, ali zato smo za našu publiku pronašli nove prostore u kojima će moći uživati u izvrsnim predstavama pod noćnim nebom.

U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći Teatra EXIT bit će izvedeno sveukupno 40 izvedbi i 22 različita naslova, a predstave će se održati na pet različitih lokacija: krovna terasa Centra mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1), dvorište Arheološkog muzeja (Zrinjevac 19), Studio EXIT (Gundulićeva 37/1), Dvorana F22 (Frankopanska 22) i Mjesni odbor Voćarska (Voćarska cesta 71). Manifestaciju u četvrtak, 30. 6. otvara Zijah A. Sokolović za svojom kultnom životnom komedijom CABAres CABArei koja će biti izvedena u predivnom dvorištu zagrebačkog Arheološkog muzeja.

Osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT kao što su Realisti, Kako misliš mene nema?!, Cabaret – koncert za žlice i gitaru,  GospOUdinNOUbadi, Münchhausen, Fešta, Mala čuda, SHAKEspeare na EXit, Voliš li me?, Susjed, Na rubu pameti, u sklopu manifestacije bit će ponuđeno nekoliko zanimljivih gostovanja, a novost su i izvedbe predstave za najmlađe I drvo je bilo sretno koja će igrati u jutarnjem terminu.

Publika se vraća u kazališta - brojke ukazuju na pozitivan trendVeć tradicionalno, na Ljetnim noćima svoj talent i umijeće pokazat će mladi glumci sa Zagrebačke Akademije dramske umjetnosti koji će se ove godine, pod mentorstvom prof. Bobe Jelčića, predstaviti sa Čehovljevom dramom Tri sestre 4. srpnja u Studiju EXIT.

Prvo regionalno gostovanje rezervirano je za Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, 14. srpnja u Dvorani F22 koje gostuje s predstavom Ja od jutra nisam stao, autorice Une Vizek, u režiji Dražena Krešića, koja je na ovogodišnjem Festivalu komedije Mostarska liska osvojila čak tri nagrade. Dan poslije, 15. srpnja, također u Dvorani F22, publika će imati priliku pogledati nagrađivanu predstavu Bosanska kraljica prema tekstu Marice Petrović u produkciji Teatra Kabare Tuzla, Matice hrvatske Tuzla i Akademije dramske umjetnosti Tuzla.

Odmak od svakodnevice i opuštanje uz dobar humor: A odakle ste Vi, gospođo?


20. srpnja, u Dvorani F22 očekuje nas gostovanje predstave A Poor Player (Bijedan glumac) u izvedbi Filipa Krenusa, glumca s londonskom adresom, koja je nastala u produkciji dubrovačkog festivala Midsummer Scene i bit će izvedena na engleskom jeziku.

Drugi dio Ljetnih noći Teatra EXIT početkom rujna rezerviran je za predstave SHAKEspeare na EXit, GospOUdinNOUbadi, Kako misliš mene nema?!, novu predstavu radnog naslova Shakersi i gostujuću predstavu Hoerspiele – mala igra za slušanje (i gledanje).

Sve predstave u prvom bloku Ljetnih noći Teatra EXIT (30. 6. – 4. 8.) počinju u 21 h, osim predstava u Studiju EXIT koje počinju u 21:30, a u slučaju kiše predstava će se održati pola sata kasnije od najavljenog termina u Teatru EXIT (Ilica 208) ili će biti određen zamjenski termin.

Nakon dugih 13 godina pojavile se glasine o snimanju devetog nastavka filma o Harryju PotteruUlaznice su u prodaji online. Sve informacije o programu, predstavama i radnom vremenu blagajne nalaze se na stranicama Kazališta.
FOTO: PRESS