LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najava 14. izdanja kulturne manifestacije Noć kazališta 2022.

I ove godine mnogi hrvatski gradovi slave snagu i moć izvedbenih umjetnosti

Zastor će se u kazalištima podići za više od 100 predstava u čak 47 gradova.

Zastor će se u kazalištima podići za više od 100 predstava u čak 47 gradova.

Treća subota u studenome, već od davne 2008. godine, rezervirana je za kazalište. Ove se godine održava četrnaesta po redu Noć kazališta, a zakazana je za subotu, 19. studenoga, kada će svi zaljubljenici u kazalište, ali i oni koji će možda tek postati, imati priliku uživati u više od 100 predstava u 47 gradova diljem Lijepe Naše.

Program je raznolik i prilagođen svim uzrastima, od onih najmlađih do najstarijih, tako da svi oni imaju priliku sjesti pred kazališnu scenu i uživati u ovogodišnjim bogatim programima u kojima sudjeluje više od 60 kazališnih skupina.

Neki gradovi svoj su program odlučili prikazati i nekoliko dana ranije, a neki su ga i produžili na cijeli vikend. Cjelokupni program možete pogledati na poveznici, a naravno, uz same predstave organizirani su i mnogi drugi popratni događaji, kao što su izložbe, predstavljanja knjiga i kazališne radionice.

O projektu

Noć kazališta u Hrvatskoj dio je projekta Europske noći kazališta, a održava se istovremeno u više europskih zemalja (Srbija, Češka, Austrija, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Mađarska i dr.). Sve je započelo jednodnevnom manifestacijom koja je iz godine u godinu sve više i više rasla, a danas se održava čak kroz nekoliko dana na kazališnim i nekazališnim prostorima uz pregršt dodatnih zabavnih događaja.

Velika zainteresiranost publike, kazališnih glumaca, studenata glume i amatera, koji žele sudjelovati i biti dio ovoga događanja, dovela je do rasta projekta i neizbježnog druženja svake godine, proteklih 14 godina.

Cilj ovoga projekta je oživljavanje kazališta, stvaranje čarobnog iskustva kod kazališne publike, ali i kod glumaca (profesionalaca i amatera), također, je cilj približiti im kreativnost i scenski nastup i dočarati  kako je kazališna umjetnost veličanstvena i zadivljujuća. Kroz ovaj projekt nalazimo nove zaljubljenike u kazalište, a kazališna publika i kazališni umjetnici ostvaruju jedinstveno i nezaboravno iskustvo.  

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA