LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja Akademije dramske umjetnosti i Muzeja suvremene umjetnosti

Studentska predstava Pusta zemlja u režiji Kristine Grubiše

U sklopu ispita i pod mentorstvom profesora Branka Brezovca priprema adaptaciju poeme Pusta zemlja, autora T.S Eliota. 

U sklopu ispita i pod mentorstvom profesora Branka Brezovca priprema adaptaciju poeme Pusta zemlja, autora T.S Eliota. 

Studentica Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, Kristina Grubiša, priprema veliki projekt u sklopu ispita iz kolegija Suvremena režija. U sklopu ispita i pod mentorstvom profesora Branka Brezovca priprema adaptaciju poeme Pusta zemlja, autora T.S Eliota. 
 

Ova poema okvirno, uz motiv legende o potrazi za Svetim Gralom, opisuje stanje krize suvremenog društva u kojoj se i danas nalazimo, uz brojne vinjete vezane za opis suvremenog britanskog društva. Pustu zemlju obilježava snaga fragmentariziranih, nekronoloških slika koje su nabijene referencama i citatnošću. Autorica projekta i adaptacije, Kristina Grubiša, potragu za Svetim Gralom vidi kao jedan veliki lunapark te je to kreativna nit vodilja u ovom projektu.

Postaviti Pustu zemlju T. S. Eliota u kazališnoj formi oduvijek sam doživljavala kao izazov, zbog opsežnosti citata, motiva i uzora za samo djelo. Kad sam pri komunikaciji sa svojim mentorom prof. Brankom Brezovcem navedenu poemu navela kao djelo koje bi htjela raditi, on je podržao mene i moj prijedlog, a Muzej suvremene umjetnosti kao svjetski art brend odlučio je dati ruku mladim umjetnicima te nam je pružio  šansu projekt realizirati u njihovim prostorima, na čemu smo im neizmjerno zahvalni. - ,“ kaže autorica projekta Kristina Grubiša.

Osim Akademije dramskih umjetnosti, u projekt su uključeni studenti Likovne akademije, Muzičke akademije i Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Ispit će se održati u listopadu 2022. godine u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.