LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Božić (176)

Najpoznatija božićna pjesma slavi 201. rođendan; nalazi se i na UNESCO-ovu popisu kulturne baštine

U Austriji se smatra nacionalnim blagom, pa se ne izvodi javno prije Božića, a u većini zemalja pjesmu ćete čuti kako svira u lokalnom šoping-centru ili čak na radiju i u TV reklami.

Velik broj mladih zainteresiralo slavlje Božića u drugim kulturama; evo što su saznali

– Don Jakoslav je kroz primjere zemalja kao što su Salomonski Otoci, Ekvador, Ukrajina, Kongo i Uganda pokušao (i uspio) dočarati kako Božić i vrijeme adventa izgledaju u zemljama koje s nama, osim s misijske strane, nemaju nikakvu logičnu vezu. – napisala je Ružica Gabelica iz Nadzemlja.

FOTO: Do Božića odbrojavamo sate, a ti još nemaš poklon za svoje najmilije – donosimo last minute ideje

Do Božića odbrojavamo sate, a ti još nemaš poklon za svoje najmilije? Donosimo listu jednostavnih i homemade poklona, idealnih za pod bor!

Božićna drvca – zašto ih kitimo svakog Božića?

Saznajte kako je započela tradicija postavljanja i ukrašavanja božićnih drvaca.

Zanimljivosti o hrvatskome autohtonom kolaču različitih oblika i boja

Paprenjaci se prave u različitim oblicima i bojama. Zbog toga ih je zabavno pripremati, a služe i kao predivan ukras na stolu u vrijeme blagdanskih dana. 

„Gaudete, Christus est natus” – glazbeno putovanje vremenom; dirigent Franjo otkriva detalje

Akademski zbor Bazilike Srca Isusova „Palma” pod vodstvom Franje Klinara i uz orguljaške improvizacije Ante Knešaureka vodi vas na glazbeno putovanje vremenom, obilježeno radošću i toplinom što priliče ovom dijelu godine.

Kuhajte sa Studentskim: najbolji recept za najbolje kuhano vino koje možete napraviti i sami

Dani postaju hladniji i hladniji pa vam Studentski.hr donosi jednostavan recept da sami napravite toplo kuhano vino bez puno muke. Okupite svoju ekipu i podijelite s njima ovaj topli napitak od kojega će vam dan odjednom postati puno bolji.

Capella juris tradicionalno će izvesti besplatni božićni koncert

Besplatni božićni koncert mješovitog pjevačkog zbora Capella juris održat će se 17. prosinca s početkom u 19:30 u crkvi sv. Blaža u Zagrebu.

Na Veterinarskom fakultetu održava se humanitarni advent

Organiziranjem adventa udruga Equus želi prikupiti novac za Kristiana Jukića koji ima tumor središnjeg živčanog sustava. Za obožavatelje Harryja Pottera bit će organiziran i kviz.

O komercijalizaciji Božića i umjetnim božićnim drvcima

Božićno vrijeme počinje, svake godine čini se sve ranije. Mjesec dana do Božića, gradovi blješte svojim raskošnim lampicama. Zemlja cijelom svemiru vrišti: „Božić je!”