LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija studenata

Budući inženjeri RGNF-a pokazali svoje veliko srce kroz ovu akciju

Kroz solidarnost, angažman i zajednički rad, studentske humanitarne akcije pružaju priliku mladima da aktivno učestvuju u stvaranju pozitivnih promjena u svojoj okolini. 

Kroz solidarnost, angažman i zajednički rad, studentske humanitarne akcije pružaju priliku mladima da aktivno učestvuju u stvaranju pozitivnih promjena u svojoj okolini. 

Studentske udruge koje djeluju u sklopu Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizirale su humanitarnu akciju u vidu prikupljanja novčanih sredstava, higijenskih potrepština, didaktičkih igrački i obuće za djecu u Nazorovoj i Klaićevoj bolnici.

Ovo je još jedna od dugogodišnje prakse inicijativa kojima studenti RGNF-a nastoje doprinijeti boljem društvu kroz različite aktivnosti. Robert Lukač, predsjednik Studentskog ogranka SPE-a Zagreb ispričao nam je odakle potječe ideja za akciju.
 

„Sama ideja potekla je od inicijativa udruge Sretno, udruge SPE (Međunarodna asocijacija naftnih inženjera), udruge AAPG (Međunarodna asocijacija naftnih geologa) te Studentskog zbora RGNF-a. S ciljem doprinosa zajednici u kojoj djeluju, spomenute udruge su u periodu od 11. do 14. prosinca prikupljale donacije kako bi u ovim blagdanskim danima usrećili srca najmlađih i najpotrebnijih.“ – rekao je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SPE.ZG (@spe_zagreb)

 

Prava blagdanska atmosfera


Istaknuo je da su kroz četiri dana trajanja akcije, uz čaj, kavu i grickalice studenti organizatori privukli i druge studente, ali i profesore da podrže akciju.
 

„Hodnicima RGNF-a zavladala je prava blagdanska atmosfera, a na akciju su se velikodušno odazvali i svi zaposlenici i suradnici fakulteta.“ – ispričao je Robert.

FOTO: SPE.ZG
 

Od prikupljenih novčanih sredstava kupljeno je još igračaka, slatkiša i potrepština koje je, nekoliko sati uz blagdanske pjesme i odlično raspoloženje, u paketiće ukrašavalo desetak studenata uz pomoć profesora i zaposlenika RGNF-a.
 

Podizanje svijesti o društvenim problemima i problemima zajednice


No, osim materijalne pomoći, sama akcija je organizirana u nastojanju podizanja svijesti o društvenim problemima i potrebama zajednice. Kroz solidarnost, angažman i zajednički rad, studentske humanitarne akcije pružaju priliku mladima da aktivno učestvuju u stvaranju pozitivnih promjena u svojoj okolini. 

 
FOTO: SPE.ZG
 

Sa željom da stvore nezaboravne trenutke te doprinesu pozitivnom iskustvu djece, nakon samog darivanja / donošenja potrebitih sredstava, studenti su imali priliku podružiti se i s djecom u Dječjem domu u Nazorovoj te im tako darovati djelić bozićnog ugođaja, kao i pažnju, radost, pokoju toplu riječ i zagrljaj pun topline i ljubavi.
 

„Studenti RGNf-a se ovim putem zahvaljuju svima koji su sudjelovali u ostvarenju ove plemenite akcije uz njihov strukovni pozdrav "Sretno!" te ujedno i zahvaliti zajednici koja im omogućava da postanu najbolje verzije sebe kako s akademske, tako i s ljudske strane.“ – poručio je Robert.

FOTO: SPE.ZG