LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Višak slobodnog vremena

Što raditi u vremenskoj crnoj rupi između Božića i Nove godine?

Ovo je vrijeme koje uvijek prođe prebrzo, a često ostane neiskorišteno.

Ovo je vrijeme koje uvijek prođe prebrzo, a često ostane neiskorišteno.

Blagdansko razdoblje između Božića i Nove godine često prođe prebrzo i neopaženo, a da ga ne stignemo iskoristiti na pravi način. Period između Božića i Nove godine pravo je vrijeme za napraviti one stvari koje uvijek govorimo da ćemo napraviti, a nikad to i ne ostvarimo. Ako napokon ostvarite planove koji su uvijek ostajali samo planovi, osjećat ćete se bolje ulazeći u Novu godinu. Evo kako možete maksimalno iskoristiti period između Božića i Nove godine.
 


VEZANO: Sezonska depresija: je li krivac prekomjerno trošenje ili nešto drugo?


 

Otiđite u prirodu

Prošećite šumom, parkom ili osvojite planinski vrh. Toplo i sunčano vrijeme za blagdane ima i svoje koristi.
 

Osvježite prostor

Iskoristite vrijeme između blagdana za osvježavanje i sređivanje doma. Pospremite onu policu koju nikad ne pospremate, organizirajte ormar, izbacite odjeću koju više ne koristite.

 

Kulturne aktivnosti

Posjetite muzej, galeriju, kazalište ili kino. U ovom periodu kulturne aktivnosti su u punom zamahu, a možda napokon nađete vremena i za odlazak u taj muzej.
 

Kuhanje i pečenje

Iskoristite ovaj period za eksperimentiranje s novim receptima. Pripremite ukusne blagdanske poslastice, kolače i jela koja će oduševiti vas i vašu obitelj. Sada je pravo vrijeme za otkrivanje novog najboljeg recepta. Čak i ako ne ispadne dobro, vjerojatno imate božićne ostatke za jelo.
 

Sport i rekreacija

Ako vam je cilj ostati aktivni između blagdana, razmislite o rekreaciji na otvorenom ili odlasku u teretanu. Šetnje u prirodi, vožnja bicikla ili trčanje pod svjetlima božićnih lampica može biti zabavnije nego inače.
 

Planiranje za Novu godinu

Razmislite o postavljanju ciljeva i rezolucija za nadolazeću godinu. Sitnice mogu imati veliki utjecaj na kvalitetu života. Ovo je savršeno vrijeme za refleksiju o prošloj godini i postavljanje smjernica za budućnost.
 

Knjige, filmovi i serije

Napokon pročitajte tu knjigu ili se opustite uz omiljene filmove i serije. Iskoristite priliku za uživanje u filmskim maratonima ili dovršavanju knjige koja vas s police promatra već mjesecima.
 

Volontiranje

Razmislite o volontiranju u lokalnoj zajednici. Brojne organizacije traže pomoć u ovom periodu, a vaš doprinos može učiniti razliku u životima drugih. Također vam može pomoći da se osjećate sretnije i zadovoljnije.
 

Odmor

Blagdani mogu biti i izazovno vrijeme, stoga ne zaboravite na važnost odmora i opuštanja. Meditacija ili opuštajuća kupka ili šetnja mogu vam pomoći da se pripremite za novu godinu.

S obiljem različitih aktivnosti koje možete uključiti u svoj raspored između Božića i Nove godine, ovo je idealno vrijeme za refleksiju i pripremu za sve što vam donosi nova godina.

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA