LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iris Delić
Studentica Filozofskog koja većinu vremena provodi čitajući one debele dosadne knjige koje nitko ne čita.
/IDELIC
Datum registracije: 27.10.2018.
Zadnja aktivnost: 02.05.2021.
O novim oblicima književnosti

Projekt Čitaj, pitaj donosi suvremene poglede na književnost, kviz s bogatim nagradama i razmjenu knjiga; prijave započele

Čitaj, pitaj održat će se 27. svibnja u 17:30 u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, a sudionici će moći poslušati panel-raspravu na kojoj će panelisti pokušati definirati što su to novi oblici književnosti, sudjelovati u kvizu o književnim klasicima i osvojiti vrijedne nagrade te razmijeniti knjige s ostalim sudionicima. Prijave su otvorene!
Karijera u IT-u – intervju s Domagojem Božićem

Student FER-a već se dvije godine bavi DevOpsom u IT tvrtci, ispričao nam je niz zanimljivosti o poslu

S Domagojem Božićem razgovarali smo o njegovu putu u informatičkoj industriji, njegovom poslu i DevOpsu, a za sve koje zanima slična karijera dao je i poneki savjet.
Studentski.hr recenzira

Izišao je prijevod 7. nastavka „Sage o vješcu” – poklanjamo ga najsretnijem čitatelju!

Novi nastavak „Sage o vješcu” Andrzeja Sapkowskoga, „Gospodarica jezera”, donosi više emocija, nasilja, neočekivanih obrata i napetosti nego njezine prethodnice. Kako biste se i sami uvjerili u to, potrebno je samo odgovoriti na pitanje na kraju članka.
Održan projekt Čitaj, pitaj

Za mlade autore na hrvatskoj književnoj sceni definitivno ima mjesta!

Na književnom događanju u organizaciji udruge Centar za razvoj mladih održana je panel-rasprava na kojoj su Sara Malić, Vigor Vukotić i Luka Tripalo razgovarali o tome što znači biti uspješan mladi autor u 21. stoljeću. Održan je i kviz o književnosti na filmu te razmjena knjiga.
Za sve ljubitelje književnosti

Čitaj, pitaj uskoro donosi književnu tribinu, kviz, nagrade, razmjenu knjiga i još mnogo toga

Čitaj, pitaj održava se u srijedu, 25. studenog, u 17:30 u Stablu znanja – powered by A1 (Studentski centar u Zagrebu, prvi kat desno). Sudjelovanje je besplatno, ali je potrebno prijaviti se.
Ukazivanje na društvene probleme

Pokrenuta platforma Bitna.si na kojoj žene iznose svoja iskustva u javnom prostoru

Platforma bitna.si pokrenuta je kao nastavak kampanje #ženeujavnomprostoru u kojoj su žene na društvenim mrežama ispričale priče o seksualnom nasilju koje su doživjele u svim sferama javnog života. Na njoj je moguće pročitati iskustva žena i ispričati svoja.
Iz perspektive književnih blogera

Od hobija do zarade: kako čitanje knjiga pretvoriti u karijeru?

Ako uzmemo u obzir podatke o navikama čitanja u Hrvatskoj, moramo se zapitati kako je uopće moguće na hrvatskom tržištu živjeti od knjiga? Jesu li pisci, književni prevoditelji i izdavači jedini koji mogu živjeti od knjiga? 
Nagradni natječaj

Donosimo top 6 zagrebačkih mjesta za knjigoljupce i poklanjamo knjigu koju ćete na njima rado čitati

Izabrali smo najljepše lokacije koje svaki zagrebački knjigoljubac treba posjetiti, a u suradnji s knjižarom Vuković & Runjić najsretnijem čitatelju poklonit ćemo odličan roman najpoznatijega japanskoga pisca.
Intervju s osnivačicama Književnih kritičarija

O književnoj kritici: „Kritičar djelu, svrstavši ga u određene književne ladice, na neki način pronalazi daljnju publiku.”

S Barbarom Tolić i Željkom Jeličanin, autoricama Književnih kritičarija, bloga posvećenog književnosti, razgovarali smo o knjigama, književnoj kritici, društvenim mrežama i mnogočemu drugome. A dobili smo i neke odlične preporuke za čitanje.
Savjeti za knjigoljupce

Saznaj kako osnovati čitateljski klub i osvoji knjigu za sebe i svoje prijatelje

U raznolikom svijetu knjiga, koji često potiče na raspravu, teško je biti sam. Zato ti donosimo nekoliko savjeta koji će ti olakšati osnivanje čitalačkog kluba, a možda osvojiš i primjerak knjige za sebe i svoje prijatelje.
Književni dijalozi

Ovi studenti uz faks pročitaju oko 100 knjiga godišnje – otkrili su nam kako im to uspijeva

Saznali smo koje knjige vole čitati, koliko vremena u danu posvete čitanju, imaju li posebne čitalačke rutine, a podijelili su s nama i nekoliko savjeta za sve koji bi svoje ograničeno slobodno vrijeme htjeli posvetiti čitanju.
Šta psihologiziraš

Ovisnost o vježbanju ozbiljan je psihološki problem. Evo kako ga prepoznati

Ovisnost o vježbanju često se javlja uz poremećaje u prehrani, a pogađa čak 3% populacije te znatno više profesionalnih sportaša. Za definiranje ovisnosti o postoje određeni kriteriji – otkrivamo o kojima se radi.
Studentski.hr recenzira

Osvojite novi nastavak „Sage o vješcu” i uputite se u potragu za princezom Cirillom

„Lastavičja kula”, šesti dio „Sage o vješcu” Andrzeja Sapkowskoga, donosi nam priču o princezi Cirilli. Hoće li ju Geraltova družina napokon uspjeti pronaći i kakvu će ulogu odigrati Lastavičja kula? Odgovorite na pitanje na kraju članka i osvojite primjerak knjige.
Intervju sa saborskom zastupnicom

Katarina Peović: „Studenti se boje javno istupati kako si ne bi ograničili i onako skromne životne mogućnosti”

Sa saborskom zastupnicom Katarinom Peović razgovarali smo o problemima na koje nailaze humanističke discipline i studiji, o važnosti pluralizma perspektiva u saborskim raspravama te o problemima s kojima se susreću studenti prilikom aktivnog sudjelovanja u političkim pitanjima.
Ideja nije zaživjela

Oglasila se djevojka koja je pokrenula crowdfunding za stan: novac će proslijediti u humanitarne svrhe

Potaknuta negativnim komentarima i pogrešnim shvaćanjem njene inicijative, Katarina Skrbin odlučila je odustati od skupljanja novca za stan. 25-godišnjakinja će do sada skupljeni novac donirati SOS dječjem selu Hrvatska.
Upravljanje vremenom

Za lakši studentski život: najbolje besplatne aplikacije za organizaciju vremena

Uz svakodnevne studentske obaveze, predavanja i ispite, svakom je studentu potreban neki oblik organizacije. Pripremili smo vam popis pet besplatnih aplikacija za upravljanje vremenom i praćenje nadolazećih obaveza koje će vam pomoći kako u studentskom tako i u svakodnevnom životu.
Otvoreno pismo

Zbor FFZG-a ministru Fuchsu uputio otvoreno pismo – studenti ovise o pravovremenim informacijama

Studentski zbor FFZG-a uputio je ministru znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovanu Fuchsu otvoreno pismo u kojem traže da se što prije donese konačna odluka o provedbi nastave na fakultetima.
Povratak u djetinjstvo

Donosimo 6 pjesmica iz crtića koje smo obožavali kao mali – znate li im još uvijek riječi?

Pokemoni, Conan, Winx te Timon i Pumba samo su neki od crtića koje smo obožavali kao djeca. Kako bismo se podsjetili bezbrižnih dječjih dana, donosimo vam šest najboljih uvodnih pjesama iz crtića.
Slobodno vrijeme

Bijeg u prirodu: 5 ideja za izlete u kontinentalnoj Hrvatskoj

Donosimo vam 5 prirodnih oaza u kontinentalnoj Hrvatskoj koje biste svakako trebali posjetiti.
Online upisi

Sveučilište Sjever objavilo datum i upute za upis na preddiplomski studij

Online upisi na Sveučilište Sjever održat će se od 21. do 22. srpnja, a sva će se komunikacija s referadom odvijati preko elektroničke adrese.