LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iris Delić
/IDELIC
Datum registracije: 27.10.2018.
Zadnja aktivnost: 27.05.2024.
Mentalno zdravlje

Marljivi, odgovorni, pametni, disciplinirani, redoviti. I - mentalno iscrpljeni

Lagali su nam kad su nam rekli da za dobar životopis moramo imati 10 stavki prije nego napunimo 22. Preduvjet dobrog životopisa – koliko god to nerealno zvučalo nakon što nas godinama uvjeravaju u suprotno – dobar je život.
Natječaj za sufinanciranje studentskih programa

Studentski zbor PMF-a dodijelio 50 000 kuna predsjedniku Studentskog zbora

Privremeni rezultati Natječaja za sufinanciranje studentskih programa razotkrili su sukob interesa: predsjednik Studentskog zbora PMF-a dobio je 50% predviđenih sredstava.
Javni prijevoz

ZET najavio novi vozni red: većina tramvaja i neki autobusi vozit će rjeđe

Iz ZET-a poručuju da do izmjena u voznom redu dolazi zbog globalnih okolnosti.
30 godina bez pomaka

Vrijedan samostan na Lokrumu dan UNIZG na korištenje pa 30 godina propadao; grad ga sad uzima nazad

Studenti Sveučilišta u Zagrebu mogli su na bajkovitom otoku imati znanstveno-nastavnu stanicu i lokaciju za korisne terenske nastave. Grad Dubrovnik mogao se znanstvenim kompleksom pozicionirati kao vrijedno znanstveno, a ne samo turističko središte. Spletom nesretnih okolnosti, nespremnošću na suradnju, ali najviše nemarom, ni Sveučilište u Zagrebu ni Dubrovnik neće imati ništa od toga. Donosimo priču o propalom i zaboravljenom Projektu Lokrum.
Intervju s mladima iz pokreta Extinction Rebellion i Fridays for Future

Ovaj petak Fridays for Future Croatia i Extinction Rebellion Zagreb traže sustavne promjene za klimatsku pravdu

– Pokažimo da su mlade osobe spremne djelovati za budućnost koja poštuje prirodu! – poručuju mladi okupljeni u pokrete Extinction Rebellion i Fridays for Future.
Novi festival

Zaključeno premijerno izdanje PUnKT-a, međunarodnoga intermedijalnog festivala književnosti

Glavni koordinator PUnKt-a Nebojša Lujanović naglasio je veliku ulogu studenata u pripremi, organizaciji i realizaciji Festivala, kojih je u okviru PUnKT-a bilo angažirano više od stotinu.
Suradnja FER-a i FINA-e

Na FER-u otvorena dva nova računalna laboratorija

Novoopremljene laboratorije sufinancirala je FINA, a njihovim su sredstvima povećani kapaciteti i nabavljena je nova oprema.
Program ZABUM

Otvorene su prijave za društveni hackathon „Green Growth” – najbolje timove očekuju novčane nagrade

Prijaviti se možete do 7. srpnja u timovima od 3 do 5 članova, a pobjednike očekuju novčane nagrade u ukupnom fondu od 21 000 kuna.
Projekt SIMS

Novinarska akademija: sljedeća radionica posvećena novim pristupima medijskom izvještavanju

– Edukacija obuhvaća temu medijskog izvještavanja, polazeći od medijske kulture kakvu smo nekad poznavali, do novih medija, tehnologija i izvještavanja danas. – ističe predavač Sven Čujić.
Književno poslijepodne

Održano ovogodišnje izdanje projekta Čitaj, pitaj koje se bavilo književnošću u drugim umjetnostima

Događaj je održan u u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, a sastojao se od panel-rasprave na kojoj su gosti raspravljali o književnosti u drugim umjetnostima nakon koje su uslijedili kviz o književnim klasicima i razmjena knjiga. 
Intervju s Antonellom Šantek

INTERVJU: Umjetnica koja spašava stare knjige od zaborava dolazi na Čitaj, pitaj, a sudionici mogu osvojiti njezin rad!

Čitaj, pitaj održat će se 27. svibnja u 17:30 u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, a sastojat će se od panel-rasprave, književnog kviza i razmjene knjiga. Za pobjednika kviza u suradnji s umjetnicom Antonellom Šantek, s kojom smo i porazgovarali, pripremili smo vrijednu nagradu.
O novim oblicima književnosti

Projekt Čitaj, pitaj donosi suvremene poglede na književnost, kviz s bogatim nagradama i razmjenu knjiga; prijave započele

Čitaj, pitaj održat će se 27. svibnja u 17:30 u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, a sudionici će moći poslušati panel-raspravu na kojoj će panelisti pokušati definirati što su to novi oblici književnosti, sudjelovati u kvizu o književnim klasicima i osvojiti vrijedne nagrade te razmijeniti knjige s ostalim sudionicima. Prijave su otvorene!
Karijera u IT-u – intervju s Domagojem Božićem

Student FER-a već se dvije godine bavi DevOpsom u IT tvrtci, ispričao nam je niz zanimljivosti o poslu

S Domagojem Božićem razgovarali smo o njegovu putu u informatičkoj industriji, njegovom poslu i DevOpsu, a za sve koje zanima slična karijera dao je i poneki savjet.
Studentski.hr recenzira

Izišao je prijevod 7. nastavka „Sage o vješcu” – poklanjamo ga najsretnijem čitatelju!

Novi nastavak „Sage o vješcu” Andrzeja Sapkowskoga, „Gospodarica jezera”, donosi više emocija, nasilja, neočekivanih obrata i napetosti nego njezine prethodnice. Kako biste se i sami uvjerili u to, potrebno je samo odgovoriti na pitanje na kraju članka.
Održan projekt Čitaj, pitaj

Za mlade autore na hrvatskoj književnoj sceni definitivno ima mjesta!

Na književnom događanju u organizaciji udruge Centar za razvoj mladih održana je panel-rasprava na kojoj su Sara Malić, Vigor Vukotić i Luka Tripalo razgovarali o tome što znači biti uspješan mladi autor u 21. stoljeću. Održan je i kviz o književnosti na filmu te razmjena knjiga.
Za sve ljubitelje književnosti

Čitaj, pitaj uskoro donosi književnu tribinu, kviz, nagrade, razmjenu knjiga i još mnogo toga

Čitaj, pitaj održava se u srijedu, 25. studenog, u 17:30 u Stablu znanja – powered by A1 (Studentski centar u Zagrebu, prvi kat desno). Sudjelovanje je besplatno, ali je potrebno prijaviti se.
Ukazivanje na društvene probleme

Pokrenuta platforma Bitna.si na kojoj žene iznose svoja iskustva u javnom prostoru

Platforma bitna.si pokrenuta je kao nastavak kampanje #ženeujavnomprostoru u kojoj su žene na društvenim mrežama ispričale priče o seksualnom nasilju koje su doživjele u svim sferama javnog života. Na njoj je moguće pročitati iskustva žena i ispričati svoja.
Iz perspektive književnih blogera

Od hobija do zarade: kako čitanje knjiga pretvoriti u karijeru?

Ako uzmemo u obzir podatke o navikama čitanja u Hrvatskoj, moramo se zapitati kako je uopće moguće na hrvatskom tržištu živjeti od knjiga? Jesu li pisci, književni prevoditelji i izdavači jedini koji mogu živjeti od knjiga? 
Nagradni natječaj

Donosimo top 6 zagrebačkih mjesta za knjigoljupce i poklanjamo knjigu koju ćete na njima rado čitati

Izabrali smo najljepše lokacije koje svaki zagrebački knjigoljubac treba posjetiti, a u suradnji s knjižarom Vuković & Runjić najsretnijem čitatelju poklonit ćemo odličan roman najpoznatijega japanskoga pisca.
Intervju s osnivačicama Književnih kritičarija

O književnoj kritici: „Kritičar djelu, svrstavši ga u određene književne ladice, na neki način pronalazi daljnju publiku.”

S Barbarom Tolić i Željkom Jeličanin, autoricama Književnih kritičarija, bloga posvećenog književnosti, razgovarali smo o knjigama, književnoj kritici, društvenim mrežama i mnogočemu drugome. A dobili smo i neke odlične preporuke za čitanje.