LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt SIMS

Novinarska akademija: sljedeća radionica posvećena novim pristupima medijskom izvještavanju

– Edukacija obuhvaća temu medijskog izvještavanja, polazeći od medijske kulture kakvu smo nekad poznavali, do novih medija, tehnologija i izvještavanja danas. – ističe predavač Sven Čujić.

– Edukacija obuhvaća temu medijskog izvještavanja, polazeći od medijske kulture kakvu smo nekad poznavali, do novih medija, tehnologija i izvještavanja danas. – ističe predavač Sven Čujić.

U tijeku je prva Novinarska akademija, aktivnost projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, na kojoj studenti diplomskog studija novinarstva sudjeluju u 10 radionica posvećenih jačanju njihovih novinarskih kompetencija i upoznavanju s problematikom socijalno ranjivih skupina. Sljedeća cjelodnevna radionica pod nazivom Novi pristupi medijskom izvještavanju održat će se u srijedu, 23. lipnja, preko online platforme. 

Radionicu će voditi Sven Čujić, stručnjak za medije i digitalni marketing, a govorit će o povijesti medijske tehnologije i njenim oblicima danas. Također, studenti će biti upoznati s procesom transformiranja medijskog sadržaja te s posljedicama koje transformacija medijskog sadržaja ima na medijsko tržište. Na radionici će biti riječi i o ulozi i važnosti medija u društvu, što će doprinijeti jačanju novinarskih kompetencija sudionika. 

Novi pristupi medijskom izvještavanju peta je po redu radionica u ovom ciklusu Novinarske akademije koji traje do kraja srpnja. Informacije o ostalim održanim radionicama, kao i budućima, dostupne su na stranici projekta

Podsjetimo, Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. 
 
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.
FOTO: PIXABAY