LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja FER-a i FINA-e

Na FER-u otvorena dva nova računalna laboratorija

Novoopremljene laboratorije sufinancirala je FINA, a njihovim su sredstvima povećani kapaciteti i nabavljena je nova oprema.

Novoopremljene laboratorije sufinancirala je FINA, a njihovim su sredstvima povećani kapaciteti i nabavljena je nova oprema.

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu danas su i službeno otvorena dva računalna laboratorija (A209 i A210 na 2. katu Fakulteta), koja će moći koristiti svi studenti i nastavnici FER-a.
 

Opremanje laboratorija sufinancirala je Financijska agencija sa 625 tisuća kuna. 
 

Dosadašnji laboratoriji u potpunosti su poprimili novi izgled, a njihovo uređenje obavljeno je tijekom cjelovitog uređenja 2. kata A zgrade FER-a, koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja, Fine i samoga Fakulteta.
 

U laboratorijima je do sada nastavu moglo pratiti 30-ak studenata, a sredstvima Finine donacije povećani su kapaciteti, pa ih sada u ovim učionicama može boraviti dvostruko više. Između ostalog, nabavljena su i nova računala, projektori i projekcijska platna, školske ploče, potpuno je rekonstruiran energetski i računalni razvod, nabavljena je i ugrađena nova LED-rasvjeta te novi klima uređaji.

 

Neki od kolegija, koji će se izvoditi u ovim laboratorijima, jesu Oblikovni obrasci u programiranju, Operacijski sustavi, Skriptni jezici, Uvod u umjetnu inteligenciju, Paralelno programiranje, Projektiranje ugradbenih računalnih sustava itd.
 

Studentima FER-a Fina nudi i mogućnost stipendiranja te, kao i do sada, obavljanje stručne prakse, kako bi stečena znanja mogli primijeniti i testirati u stvarnom poslovnom okruženju, ali i steći prva radna iskustva.

– FER tradicionalno njeguje vrlo uspješnu suradnju s brojnim partnerima iz gospodarstva. Stoga nas posebno veseli kada poslovni sektor prepozna važnost ulaganja u akademsku zajednicu i aktivno sudjeluje u stvaranju suvremenoga tehnološkog okruženja za osposobljavanje vrhunskih mladih inženjera koji stasaju na FER-u. Fina i FER surađuju na nekoliko razina, a spomenuta donacija dodatno će produbiti naš poslovni odnos. – izjavio je prilikom otvaranja novoopremljenih laboratorija prodekan za poslovanje FER-a, prof. dr. sc. Mario Vražić.

FOTO: PR