LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dalia Hranić
/DHRANIC
Datum registracije: 02.11.2019.
Zadnja aktivnost: 22.04.2021.
Petak za znatiželjne

Masovna ubojstva i krvave kupke obilježile su život visoke plemkinje o čijem se životu spekulira i danas

Njezina priča ukorijenjena u sadizmu čak ju je dovela i do Guinnessove knjige rekorda za najplodonosniju žensku ubojicu, dok je također poslužila kao inspiracija za Bram Stokerovu novelu Drakula.  
Na današnji dan

Obilježavamo dan dupina – izdvajamo 10 manje poznatih činjenica o njima

Dana 14. travnja slavimo veličanstvene životinje koje bitno doprinose uravnoteženosti ekosistema u morima i oceanima. Izdvajamo 10 manje poznatih činjenica o njima.
Jezične greške

Zatipci, č i ć, nesuvisle rečenice – što lektori ne vole vidjeti kada ispravljaju tekstove?

Premda je učenje hrvatskog jezika sastavni dio osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, mnogim studentima pravopis i dalje zadaje glavobolju. Lektorice Studentskog.hr Marta i Božana progovorile su o čestim pogreškama u pisanju i dale pokoji savjet.
Život s manje otpada

Studenti koji prakticiraju Zero Waste: „...to štedi lovu, živce, vrijeme i zdravlje”

Dora, studentica PMF-a, i Mislav, student FESB-a, ispričali su nam sve o čarima alternativnog načina života koji postaje sve popularniji i u Hrvatskoj – Zero Wasteu.
Kreativne ideje

FOTO: Vodič za DIY uskršnje dekoracije

Za sve one koji žele unijeti uskršnji duh u svoje studentske sobe, donosimo ideje za DIY dekoracije. Od osnovnog pribora potrebni su škare, skalpel, ljepilo, boje, kistovi te razni papiri u bojama.
Na današnji dan

Odbio s Beatlesima adaptirati Gospodara prstenova, a svejedno ga pamtimo kao redateljskog velikana

Za života režirao je samo 16 filmova, a nominiran je za Oscara čak 7 puta. Svijet je napustio prije 22 godine, četiri dana nakon prikazivanja njegovog posljednjeg filma Oči širom zatvorene (1999). Tko je bio Stanley Kubrick?
Znakovi pažnje

Last minute ideje za poklon za Valentinovo prikladne studentskom budžetu

Odbrojavamo sate do Valentinova, a vi i dalje ne znate s čime razveseliti svoje voljene? Donosimo nekoliko ideja!
Petak za znatiželjne

10 žena koje su zauvijek promijenile svijet

Dizajnerice, znanstvenice, studentice – tko su bile žene koje su svojim radom otvarale put svim ostalim ženama? Izdvajamo 10 imena koje nikako ne smijemo zaboraviti!
Na današnji dan

Tko je bila Virginia Woolf? Otkrivamo manje poznate detalje iz njezina života

Spisateljice i feminističke ikone čiji život tragično završava suicidom u rijeci Ouse prisjećamo se na 139. godišnjicu njenoga rođenja.
Na današnji dan

Sve što trebate znati o Henriju Matisseu

Jednostavnost i boje ključ su opusa velikog Matissea, osobito u njegovim kasnijim radovima. Vodimo vas kroz život čovjeka čiji radovi i danas pozivaju na pažnju i divljenje.
Blagdani daleko od kuće

5 ideja za virtualno druženje s obitelji za vrijeme blagdana

I kada niste blizu onih koje volite, možete provoditi kvalitetno vrijeme družeći se s njima na virtualni način. Kuhanje, čitanje, društvene igre – izbor je aktivnosti velik.
Božićne tradicije

Kako se božićne tradicije razlikuju u svijetu – od božićnih parada do sakrivanja metli

Jeste li kad čuli za Yule kozu ili Festival divovskih lampiona? Tko će za Božić svoju kuću ispuniti jaslicama u stvarnoj veličini, a tko skoknuti do KFC-a? Donosimo zanimljive božićne tradicije u svijetu na jednom mjestu.
Petak za znatiželjne

Od sveca do blagdanske ikone – tko je Djed Božićnjak zapravo?

Otkrivamo kako je nastala slika imaginarnog čovjeka koji je danas neizbježan simbol blagdana – od svetog Nikole do Djeda Božićnjaka.
Prigodna glazba

8 klasika koje božićna playlista mora imati

Božićnim glazbenim vremeplovom vodimo vas u svijet klasika s kojima su blagdani baš onakvi kakve zamišljamo – radosni i s prizorom snježnog pokrivača na krovovima.
Iz svijeta Harryja Pottera

Saznajte kako tijekom učenja utjeloviti duh Ravenclawa, Hufflepuffa, Gryffindora i Slytherina

Nakon što ste se udobno smjestili u dom Ravenclaw, Hufflepuff, Gryffindor ili Slytherin, saznajte kako uistinu utjeloviti duh onog kojem pripadate baveći se akademskim obvezama.
Borba protiv stigme

Pronašli smo 6 influencerica koje javno pričaju o svojim problemima s aknama

Prihvatiti sebe i svoje tijelo prvi je korak za bolji i sretniji život. To zna i 6 influencerica koje javno pričaju o svojim problemima s kožom lica – upoznajte se s njihovim radom.
Kidalica lažnih vijesti

Borbom protiv lažnih vijesti do Bruxellesa – riješite zadatke i osvojite putovanje

Kidalica lažnih vijesti edukativni je projekt u sklopu kojeg možete naučiti kako prepoznati lažne vijesti i osvojiti vrijedne nagrade – ako ste student ili srednjoškolac.
Volontiranje u Centru za razvoj mladih

Iskustva novinara i lektora: „Šef firme rekao je da sam ušla u uži krug zbog volontiranja na Studentskom.hr.”

Mnogima se volonterski rad ne čini primamljiv zbog toga što nije riječ o plaćenom poslu, ali naši se volonteri ne bi složili. Prema njima, riječ je o ulaganju u sebe, svoje znanje, vještine i kompetencije, a definitivno je riječ i o prilici za otvaranje nekih novih vrata.
Mentalno zdravlje

Društvene mreže svakodnevno koristi 4,41 milijarda ljudi, no kako one utječu na mentalno zdravlje?

Društvene mreže danas sastavni su dio naših života – s njima se budimo i liježemo, na njima izlažemo svoje živote i virimo u tuđe. Jeste li se ikad zapitali kakav to utjecaj ima na vaše mentalno zdravlje?
Digitalizacija Erasmusa

Learning Agreement za Erasmus+ u novom online izdanju zadavat će manje glavobolje

Digitalno doba u borbi protiv papirologije omogućilo je novu i moderniziranu platformu za sklapanje Ugovora o učenju za Erasmus+ program.