LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kreativne ideje

FOTO: Vodič za DIY uskršnje dekoracije

Za sve one koji žele unijeti uskršnji duh u svoje studentske sobe, donosimo ideje za DIY dekoracije. Od osnovnog pribora potrebni su škare, skalpel, ljepilo, boje, kistovi te razni papiri u bojama.

Za sve one koji žele unijeti uskršnji duh u svoje studentske sobe, donosimo ideje za DIY dekoracije. Od osnovnog pribora potrebni su škare, skalpel, ljepilo, boje, kistovi te razni papiri u bojama.

Najveći kršćanski blagdan mnogi će obilježiti uz duhovne običaje i okupljanje oko obiteljskog stola, no zašto ga ne obilježiti i kreativnom radionicom te dodatno podići blagdanski duh u svom okruženju? Napomenimo da Uskrs simboliziraju rođenje i buđenje prirode, zbog čega pribjegavamo motivima kao što su zečevi, pilići, jaja, narcisi i tulipani. Paleta kojoj ćemo pribjegavati nježne su boje pastelnog spektra, ponajviše nijanse roza boje, ljubičaste, zelene i žute. 

U osnovni pribor za izradu ovih dekoracija iz kućne radinosti spadaju škare, skalpel, ljepilo, boje, kistovi te razni papiri u bojama.
 

Dekoracije za početnike


Uskršnja jaja od ukrasnog papira


Pisanice su idealna dekoracija za domsku sobu, ponajviše zato što neće trajno narušiti izgled namještaja. Može ih se poput natpisa za rođendan objesiti o prozor ili pak ormarić.

Za izradu su potrebne škare, ukrasni papir, ljepilo, selotejp i vrpca.

Nešto tvrđi ukrasni papir najprije oblikujte škarama u 2D jaje u nekoliko parnih primjerka te ga ukrasite po želji. Možete ga obojiti ili pak izrezati oblike iz kolaža te zalijepiti na jaje. Između dva parna primjerka zalijepite vrpcu, poželjno pri vrhu jajeta tako da s drugim jajetom dodatno učvrstite konstrukciju. Kad ispunite željeni niz, vaš je uradak spreman da bude izložen u sobi. Ukrasna jaja selotejpom za krajeve možete pričvrstiti na željeno mjesto.


Teglice s uskršnjim poklopcima


Jedan DIY projekt koji vam može služiti cijelu godinu bez da izgleda neobično što uskršnju dekoraciju držite na stolu i usred ljeta jest teglica kojoj poklopac krasi zeko ili pilić.

Za ovaj projekt morat ćete skoknuti do trgovine s dječjim igračkama jer će vam zatrebati mala gumena igračka s motivom zeca ili pilića. Od ostalih potrepština trebat će vam ljepilo, poželjno na vrući pištolj, boje (akrilne ili u spreju) te prazna teglica s poklopcem koja vam je vjerojatno ostala od ukiseljenog povrća.

Nakon što ste dobro oprali i osušili teglicu, vrijeme je da za poklopac pričvrstite gumenu igračku, nakon čega slijedi bojanje. Ako koristite boje u spreju, prostor u kojem radite dobro zaštitite novinskim papirom ili vrećicama kako ne biste obojili i više od potrebnog. Zatim odvojite poklopac od teglice te ga u potpunosti, zajedno sa zalijepljenom igračkom, obojite u željenu boju. Preostaje samo sušenje.

Vaša redizajnirana teglica može vam služiti u razne svrhe, a za Uskrs ponajviše da vam čuva uskršnje čokoladice.


Dekoracije za napredne


Uskršnji gnomovi


Ovi popularni likovi imaju svoja izdanja za sva godišnja doba i blagdane, a uz malo spretnosti i kreativnog duha možete ih sastaviti i kod kuće. Kada se uhvatite u koštac s ovim patuljcima, znanje šivanja bit će vam korisno, no šivanje možete zamijeniti ljepilom ako ste uredni u baratanju s njim.

Ono što će vam zatrebati jest par čarapa, tvrđi papir ili dekorativni filc, stožac od stiropora, drveni gumb i umjetno krzno za bradu. Ako ne možete nabaviti umjetno krzno, vuna će poslužiti sasvim u redu. Dakako, bez škara ništa.

Svog gnoma možete započeti oblikovanjem čarape za gnomovu kapu, za čije vizualno objašnjenje možete zaviriti u našu fotogaleriju. Sljedeću čarapu, koju niste oblikovali, potrebno je potom obući na stiropor s donje strane te na nju navući oblikovanu čarapu koja navučena na stožac treba tvoriti kapicu.

Prije nego što oblikovanu čarapu zalijepite, potrebno je kreirati bradu koju ćete lijepiti na prostor obučenog stošca, taman da prekrije mjesto gdje lijepite. Ako se odlučite za vunu, potrebno je nasjeckati dovoljno trakica koje će činiti bujnu bradu i pokrivati gotovo cijeli prednji dio gnoma.

Kreaciju ćete završiti lijepljenjem nosa, pri čemu možete koristiti drveni gumb, i ušiju koje u dvije boje možete napraviti od dekorativnog filca. Inspiraciju također možete pronaći u našoj fotogaleriji.

FOTO: PIXABAY