LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
300je300 (14)
← POVRATAK NA ČLANAK

Inicijativa 300=300 traži ostavku predsjednika Studentskog zbora i prorektora Plazibata

„Zgroženi smo te smatramo apsolutno neprihvatljivim način i svrhu trošenja novca prikupljenog od poreznih obveznika i vas studenata”, ističu iz Inicijative.

Inicijativa 300=300 djeluje već godinu dana: „Želim nam što manje godina postojanja”

– Od skupine studenata postali smo jak i stabilan partner i sugovornik i relevantan dionik akademske zajednice. – poručila je Dijana Radovniković, jedna od pokretačica inicijative 300=300.

Isplatila se borba studenata stručnih studija – Sabor izglasao Zakon o HKO-u

Višemjesečna borba studenata stručnih studija okupljenih u inicijativu 300=300 danas je dobila potvrdu da se uloženi trud isplatio. Izglasan je Zakon o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru kojim se stručni i sveučilišni studiji stavljaju na iste razine.

Danas se raspravljalo o Zakonu o HKO-u, zastupnici žestoko iskritizirali Borasa

Na sjednici Hrvatskog sabora otvorena je rasprava o Prijedlogu Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru koji se tiče izjednačavanja studenata stručnih i sveučilišnih studija.

Izglasan prijedlog Zakona o HKO-u; evo koja je daljnja procedura

Studenti stručnih studija korak su bliže tome da dobiju službenu potvrdu svoje višemjesečne borbe i postanu izjednačeni sa studentima sveučilišnih studija.

MZO istim obrazloženjem odbio komentare UNIZG-a i Pravnog fakulteta o Zakonu o HKO-u

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru, s konačnim prijedlogom Zakona.

Krenulo e-savjetovanje o Zakonu o HKO-u: studenti zadovoljni Zakonom, ne i rokom

Studenti stručnih studija i ostala zainteresirana javnost imaju priliku dati svoje mišljenje o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru najkasnije do 3. siječnja 2020. godine.

Fuchs otkrio izmjene u Zakonu o HKO-u; na panelu spomenut problem stručnih naziva

Studenti stručnih i sveučilišnih studija ostat će na jednakoj razini u Zakonu o HKO-u ako prijedlog Zakona bude u potpunosti prihvaćen. Panelisti su otkrili što će se dogoditi ako izmjena ne bude donesena do kraja godine i kakav je plan sa stručnim nazivima.

MZO: „Hrvatsko tržište rada odavno je prepoznalo i prihvatilo studente stručnih studija.”

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja odgovorili su nam na upit o spornim izmjenama Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru koje zahvaćaju studente stručnih studija.

Provjerili smo ostaju li studenti stručnih studija uistinu bez kvalifikacije

Donosimo kratak pregled utjecaja izmjena u Zakonu o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru na studente stručnih studija, ali i više o tome što se zasad zna o rješavanju problema i koji su ciljevi inicijative 300=300.