LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mirela Belaj
Studentica treće godine Medijske kulture u Osijeku. Vječni pisac na svom blogu i u životu. Na Studentskom.hr volontiram više od dvije godine.
/MBELAJ
Datum registracije: 24.07.2017.
Zadnja aktivnost: 18.04.2020.
Rad u doba pandemije

Studenti progovorili o uvjetima odrađivanja posla u doba koronavirusa

Iako je pandemija mnogim studentima uzrokovala otkaze na poslu, postoje i oni kojima je omogućeno da rade iz udobnosti vlastita doma, ali i na svojim radnim mjestima. Donosimo njihova iskustva.
Izazov na temu „Sačuvati sebe”

Akademija za umjetnost i kulturu pokrenula #usudisebitikreativan challenge

Akademija za umjetnost i kulturu od studenata traži kreativne uratke na temu „Sačuvati sebe”. Najbolji će pronaći svoje mjesto na šalicama, plakatima i majicama, a autore će nagraditi.
Tehnologijom protiv pandemije

Još kratko traju prijave za paneuropski hackathon; predlažu se rješenja za koronavirus

Europska komisija i države članice Europske unije organiziraju paneuropski hackathon s ciljem rješavanja aktualnih globalnih poteškoća kao što je pandemija koronavirusa. Rok je za prijavu 19. travnja.
Život u izolaciji

Pet načina za povećanje produktivnosti u doba koronavirusa

U novonastalim okolnostima ponekad je teško sjesti za stol, otvoriti tu knjigu i početi učiti ili pak izvršiti obvezu koja se od nas očekuje. Međutim, uz pomoć nekoliko savjeta moguće je mnogo lakše prebroditi spomenutu krizu te se posvetiti produktivnom radu koji će nam zaokupirati misli.
Razgovarajmo o karijeri – s Ivom Mikić

„Predrasude postoje za svaki fakultet, no one vezane uz ekonomske fakultete učestalije su”

Iva Mikić diplomirana je ekonomistica koja je nakon 12 dana od obrane diplomskog rada dobila posao u struci. Porazgovarali smo s njom o njezinim dotadašnjim aktivnostima tijekom studija koje su uistinu brojne, ali i o predrasudama s kojima se susrela tijekom studija.
Razgovarajmo o karijeri

S fakulteta u ordinaciju: „Iz prve ruke mogu reći da je neopisiv osjećaj nekome spasiti život”

Mihael Plosnić diplomirani je liječnik iz Splita koji je sa samo 24 godine počeo liječiti najteže tegobe i bolesti pacijenata. S njime smo porazgovarali o dosadašnjim iskustvima i predrasudama s kojima se susreo kao mladi liječnik.
Razgovarajmo o karijeri

Mlada nastavnica matematike: „Neka djeca u meni vide uzor, podršku, a neki i prijateljicu”

Monika Pintarić mlada je nastavnica matematike. Porazgovarali smo s njom o dosadašnjem iskustvu rada u školi, ali i o nedostatku nastavnika navedenog kadra i problematici zapošljavanja nestručnih osoba na njihovo radno mjesto.
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Raspisan Natječaj za studentske programe u 2020; donosimo uvjete za prijavu

Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku raspisao je Natječaj za studentske programe u 2020. godini. Prijave se zaprimaju do 27. travnja.
Intervju s Jelenom Duvančić

Priča studentice koja se tijekom programa Work & Travel zaljubila, a potom u SAD-u i udala

Jelena Duvančić studentica je Filozofskog fakulteta u Osijeku koja je dva puta sudjelovala na Work and Travel programu. Osim što je radila dva posla, na kojima je bila promaknuta, obišla je mnogo svjetskih destinacija i upoznala mnogo ljudi, među kojima je i njezin suprug.
Razgovarajmo o karijeri

„Šteta je ne iskoristiti dane prilike jer svakog poslodavca zanima što znaš raditi, a ne koliki ti je prosjek ocjena”

Željka Jeličanin magistrirala je kroatistiku i pedagogiju, a tijekom studija bavila se različitim aktivnostima koje su je dovele do toga da postane lektorica na poznatom hrvatskom portalu. U našoj seriji članaka „Razgovarajmo o karijeri” otkriva o kojim je projektima riječ i kako su oni utjecali na razvoj njezine karijere.
Koronavirus

Ugovori o obavljanju studentskog posla do daljnjega se šalju i podižu elektroničkim putem

Studentski centar Split i Studentski centar Rijeka mole studente da do daljnjega podižu svoje ugovore o obavljanju studentskog posla preko internet-servisa, kao i poslodavce da popunjene ugovore šalju na službene e-mail adrese.
Filmska umjetnost u doba koronavirusa

Medijske platforme nude besplatno online gledanje filmova

S obzirom na novonastalu izvanrednu situaciju s epidemijom koronavirusa pojedine platforme kao što su Kino Mediteran, Pulska filmska tvornica i Zagrebački Restart nude besplatno gledanje poznatih i nagrađivanih filmova na internetu.
Intervju s Borisom Milošićem

Student kineziologije ušao u Guinnessovu knjiga rekorda: „Kad razmišljaš kao pobjednik, i postaješ pobjednik!”

Boris Milošić student je Kineziološkog fakulteta u Splitu koji je nedavno oborio svjetski rekord u mladoj disciplini Bi-Fins na 13. otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu. Porazgovarali smo s njime o tomu kada je otkrio svoju ljubav prema ronjenju na dah i što kažu ljudi iz njegove okoline na to čime se on bavi.
Natječaj za studentske filmove

U tijeku prijave za Studentski program 67. Pulskog filmskog festivala

Pulski filmski festival poziva studente da prijave svoj film na Studentski program 67. izdanja. Rok je za prijavu 29. travnja.
Iskustvo zlata vrijedi

Društveno odgovorni projekt Poslovnog dnevnika omogućuje praksu studentima s poteškoćama

Cilj je projekta omogućavanje prakse svim studentima radi lakšeg budućeg zaposlenja i ravnopravnog konkuriranja na tržištu rada. Rok je za prijavu 25. ožujka.
Popularizacija neuroznanosti

Uskoro se održava 19. Tjedan mozga; ovogodišnja je tema evolucija čovjekova mozga

Događaj će se održati u razdoblju od 16. do 22. ožujka na sveučilištima u Zadru, Dubrovniku i Varaždinu te zdravstvenim ustanovama u Zagrebu i drugim gradovima. Konačni će raspored manifestacije biti poznat do 13. ožujka.
U zdravom tijelu zdrav duh

8 savjeta o zdravoj prehrani usklađenoj sa studentskim budžetom

Uz malo ustrajnosti i čvrstu odluku za promjenom, itekako je moguće hraniti se potpuno zdravo i pritom još i uštedjeti.
Natječaj udruge Ludens

Raspisan natječaj za kreativne radove u novom studentskom časopisu

Na Natječaj se mogu prijaviti autorski radovi, kao i stručni, znanstveno-popularni i istraživački radovi te književne i kazališne kritike i recenzije. Rok je za prijavu 5. svibnja.
Intervju s Nikolom Grebom

Mladi diplomirani psiholog o knjizi idealnoj za studente koji nemaju puno vremena, ali i o svojem razdoblju studiranja

Nikola Greb za Studentski.hr otkrio je kakva je to knjiga „Snaga ljudskih vrlina” i na koji bi način mogla pomoći studentima. K tome, ukazao je na pojedinosti iz vlastita studiranja koje su doprinijele njegovu osobnom razvoju.
Na današnji dan

Započeo je karijeru kao student strojarstva i kriminalistike, a danas je najpoznatiji reper na Balkanu

Na današnji je dan rođen Edo Maajka, jedan od najpoznatijih repera i muzičkih producenata na Balkanu. Karijeru je započeo kao student strojarstva i kriminalistike, a do danas je snimio šest studijskih albuma i surađivao s brojnim poznatim hrvatskim i inozemnim glazbenicima.