LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mirela Belaj
Studentica osječke Akademije za umjetnost i kulturu. Vječni pisac na svom blogu i u životu. Na Studentskom.hr volontiram više od tri godine.
/MBELAJ
Datum registracije: 24.07.2017.
Zadnja aktivnost: 16.10.2020.
Intervju s Antonijom Nikšić

Utjecaj koronavirusa na obrazovanje – jedna je od tema Sajma stipendija i visokog obrazovanja

Sajam stipendija i visokog obrazovanja prvi će se put održati virtualno, i to 25. studenoga od 10 sati. Voditeljica projekta otkriva njegove ovogodišnje specifičnosti, poteškoće s kojima se susrela prilikom organizacije događaja i očekivanja.
Akademija za umjetnost i kulturu Osijek

Studentski časopis „Notan” u potrazi je za novim suradnicima i članovima uredništva

U časopisu studenti mogu objavljivati svoje umjetničke, seminarske i/ili znanstvene radove ili pak dati svoj doprinos crtanjem, fotografiranjem, grafičkim oblikovanjem ili lektoriranjem.
Gostujuća izložba

Mladi pokazuju kako vide budućnost

Kako mladi vide budućnost, pokazat će izložba koja će biti postavljena od 12. do 22. listopada u Galeriji Knifer Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti.
Online tribina

Danas se otvara rasprava o „budućnosti na tankom ledu” namijenjena mladima

Nikola Biliškov, Marija Mileta, Hana Matović i Teodora Beletić raspravljat će o definiciji klimatske pravde, posljedicama klimatskih promjena i borbi mladih ljudi u Hrvatskoj za klimu.
Briga o mentalnom zdravlju

Studentsko savjetovalište predstavlja tehnike opuštanja i smirivanja potištenosti

Mag. psych. Severina Mamić, stručna suradnica Studentskog savjetovališta, 15. listopada održat će radionicu na kojoj će biti riječ o osjećajima straha i neizvjesnosti koji su posebno prisutni u razdoblju pandemije koronavirusa.
Studentska prehrana

Proširena ponuda u menzi; studenti su podijeljenih mišljenja o novim jelima

Osječki studentski restoran Campus uveo je nekoliko novih jela u svoju ponudu, na što su studenti imali podijeljene reakcije.
Kreativni listopad

GISKO obilježava Mjesec hrvatske knjige; u programu kreativne radionice na kojima mogu sudjelovati i studenti

Od 13. listopada studenti i ostali zainteresirani građani u GISKO-u imaju priliku izrađivati različite ukrase, nakit, privjeske i ostale korisne objekte od starih i neupotrebljivih knjiga.
Beethoven međunarodni pijanistički maraton

Zahvaljujući osječkoj Akademiji održava se Beethoven međunarodni klavirski maraton

Beethoven međunarodni pijanistički maraton održat će se 10. listopada u 10 sati i 10 minuta u Arheološkom muzeju Osijek.
Međunarodni znanstveno-stručni skup

22. Dani psihologije u Zadru održavaju se online; tema su i teorije zavjere o koroni

22. Dani psihologije u Zadru održavaju se od 1. do 3. listopada na internetskoj platformi Zoom.
Rad u doba pandemije

Studenti progovorili o uvjetima odrađivanja posla u doba koronavirusa

Iako je pandemija mnogim studentima uzrokovala otkaze na poslu, postoje i oni kojima je omogućeno da rade iz udobnosti vlastita doma, ali i na svojim radnim mjestima. Donosimo njihova iskustva.
Izazov na temu „Sačuvati sebe”

Akademija za umjetnost i kulturu pokrenula #usudisebitikreativan challenge

Akademija za umjetnost i kulturu od studenata traži kreativne uratke na temu „Sačuvati sebe”. Najbolji će pronaći svoje mjesto na šalicama, plakatima i majicama, a autore će nagraditi.
Tehnologijom protiv pandemije

Još kratko traju prijave za paneuropski hackathon; predlažu se rješenja za koronavirus

Europska komisija i države članice Europske unije organiziraju paneuropski hackathon s ciljem rješavanja aktualnih globalnih poteškoća kao što je pandemija koronavirusa. Rok je za prijavu 19. travnja.
Život u izolaciji

Pet načina za povećanje produktivnosti u doba koronavirusa

U novonastalim okolnostima ponekad je teško sjesti za stol, otvoriti tu knjigu i početi učiti ili pak izvršiti obvezu koja se od nas očekuje. Međutim, uz pomoć nekoliko savjeta moguće je mnogo lakše prebroditi spomenutu krizu te se posvetiti produktivnom radu koji će nam zaokupirati misli.
Razgovarajmo o karijeri – s Ivom Mikić

„Predrasude postoje za svaki fakultet, no one vezane uz ekonomske fakultete učestalije su”

Iva Mikić diplomirana je ekonomistica koja je nakon 12 dana od obrane diplomskog rada dobila posao u struci. Porazgovarali smo s njom o njezinim dotadašnjim aktivnostima tijekom studija koje su uistinu brojne, ali i o predrasudama s kojima se susrela tijekom studija.
Razgovarajmo o karijeri

S fakulteta u ordinaciju: „Iz prve ruke mogu reći da je neopisiv osjećaj nekome spasiti život”

Mihael Plosnić diplomirani je liječnik iz Splita koji je sa samo 24 godine počeo liječiti najteže tegobe i bolesti pacijenata. S njime smo porazgovarali o dosadašnjim iskustvima i predrasudama s kojima se susreo kao mladi liječnik.
Razgovarajmo o karijeri

Mlada nastavnica matematike: „Neka djeca u meni vide uzor, podršku, a neki i prijateljicu”

Monika Pintarić mlada je nastavnica matematike. Porazgovarali smo s njom o dosadašnjem iskustvu rada u školi, ali i o nedostatku nastavnika navedenog kadra i problematici zapošljavanja nestručnih osoba na njihovo radno mjesto.
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Raspisan Natječaj za studentske programe u 2020; donosimo uvjete za prijavu

Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku raspisao je Natječaj za studentske programe u 2020. godini. Prijave se zaprimaju do 27. travnja.
Intervju s Jelenom Duvančić

Priča studentice koja se tijekom programa Work & Travel zaljubila, a potom u SAD-u i udala

Jelena Duvančić studentica je Filozofskog fakulteta u Osijeku koja je dva puta sudjelovala na Work and Travel programu. Osim što je radila dva posla, na kojima je bila promaknuta, obišla je mnogo svjetskih destinacija i upoznala mnogo ljudi, među kojima je i njezin suprug.
Razgovarajmo o karijeri

„Šteta je ne iskoristiti dane prilike jer svakog poslodavca zanima što znaš raditi, a ne koliki ti je prosjek ocjena”

Željka Jeličanin magistrirala je kroatistiku i pedagogiju, a tijekom studija bavila se različitim aktivnostima koje su je dovele do toga da postane lektorica na poznatom hrvatskom portalu. U našoj seriji članaka „Razgovarajmo o karijeri” otkriva o kojim je projektima riječ i kako su oni utjecali na razvoj njezine karijere.
Koronavirus

Ugovori o obavljanju studentskog posla do daljnjega se šalju i podižu elektroničkim putem

Studentski centar Split i Studentski centar Rijeka mole studente da do daljnjega podižu svoje ugovore o obavljanju studentskog posla preko internet-servisa, kao i poslodavce da popunjene ugovore šalju na službene e-mail adrese.