LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gostujuća izložba

Mladi pokazuju kako vide budućnost

Kako mladi vide budućnost, pokazat će izložba koja će biti postavljena od 12. do 22. listopada u Galeriji Knifer Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti.

Kako mladi vide budućnost, pokazat će izložba koja će biti postavljena od 12. do 22. listopada u Galeriji Knifer Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti.

U Galeriji Knifer Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti osječke Akademije za umjetnost i kulturu od 12. do 22. listopada održava se gostujuća izložba zagrebačke Galerije Klovićevi dvori. Riječ je o postavu radova na temu Kako vidim budućnost s Osmog hrvatskog biennala ilustracije, odnosno gotovo 60 odabranih autorskih radova preko natječaja Galerije Klovićevi dvori te 120 radova s internetske stranice Međunarodnog studentskog projekta naziva Kako vidim budućnost koji su organizirali studenti diplomskog sveučilišnog studija Ilustracija na spomenutoj Akademiji, pod mentorstvom izv. prof. art. Stanislava Marijanovića.

Kako u odnosu na naše EURO protivnike stojimo u „utakmici” ulaganja u obrazovanje i (ne)zaposlenost mladih?


Svrha je tog projekta, između ostaloga, ukazivanje na činjenicu da upravo mladi ljudi nasljeđuju svijet pun neistraženih i ozbiljnih izazova i poteškoća, za čije je rješavanje potrebno kompletno promijeniti sustav dosadašnjeg razmišljanja o budućnosti planeta te uložiti velik napor i odricanje. Tako su autori u svojim radovima pokušali dočarati teme poput klimatskih promjena, ratnih ugroza, migracija, degradacije osnovnih ljudskih vrijednosti, pretjeranom iskorištavanju danih resursa i brojnih drugih. Najbolje je uratke izabrala prosudbena komisija u sljedećem sastavu: Tisja Kljaković Braić, Isabella Mauro, Svebor Vidmar, Danijela Markotić i Koraljka Jurčec Kos.

Rekordan broj izlagača na ovogodišnjem Sajmu studentskih radova u Rijeci


Pozivi na daljnje sudjelovanje u spomenutom projektu periodično će se obnavljati, a po prikupljanju više od 500 radova osmislit će se digitalni, odnosno virtualni muzej.
FOTO: PIXABAY