LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gostujuća izložba

Mladi pokazuju kako vide budućnost

Kako mladi vide budućnost, pokazat će izložba koja će biti postavljena od 12. do 22. listopada u Galeriji Knifer Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti.

Kako mladi vide budućnost, pokazat će izložba koja će biti postavljena od 12. do 22. listopada u Galeriji Knifer Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti.

U Galeriji Knifer Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti osječke Akademije za umjetnost i kulturu od 12. do 22. listopada održava se gostujuća izložba zagrebačke Galerije Klovićevi dvori. Riječ je o postavu radova na temu Kako vidim budućnost s Osmog hrvatskog biennala ilustracije, odnosno gotovo 60 odabranih autorskih radova preko natječaja Galerije Klovićevi dvori te 120 radova s internetske stranice Međunarodnog studentskog projekta naziva Kako vidim budućnost koji su organizirali studenti diplomskog sveučilišnog studija Ilustracija na spomenutoj Akademiji, pod mentorstvom izv. prof. art. Stanislava Marijanovića.

Svrha je tog projekta, između ostaloga, ukazivanje na činjenicu da upravo mladi ljudi nasljeđuju svijet pun neistraženih i ozbiljnih izazova i poteškoća, za čije je rješavanje potrebno kompletno promijeniti sustav dosadašnjeg razmišljanja o budućnosti planeta te uložiti velik napor i odricanje. Tako su autori u svojim radovima pokušali dočarati teme poput klimatskih promjena, ratnih ugroza, migracija, degradacije osnovnih ljudskih vrijednosti, pretjeranom iskorištavanju danih resursa i brojnih drugih. Najbolje je uratke izabrala prosudbena komisija u sljedećem sastavu: Tisja Kljaković Braić, Isabella Mauro, Svebor Vidmar, Danijela Markotić i Koraljka Jurčec Kos.

Pozivi na daljnje sudjelovanje u spomenutom projektu periodično će se obnavljati, a po prikupljanju više od 500 radova osmislit će se digitalni, odnosno virtualni muzej.
FOTO: PIXABAY