LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademija za umjetnost i kulturu Osijek

Studentski časopis „Notan” u potrazi je za novim suradnicima i članovima uredništva

U časopisu studenti mogu objavljivati svoje umjetničke, seminarske i/ili znanstvene radove ili pak dati svoj doprinos crtanjem, fotografiranjem, grafičkim oblikovanjem ili lektoriranjem.

U časopisu studenti mogu objavljivati svoje umjetničke, seminarske i/ili znanstvene radove ili pak dati svoj doprinos crtanjem, fotografiranjem, grafičkim oblikovanjem ili lektoriranjem.

Časopis Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Notan u potrazi je za studentima koji bi voljeli sudjelovati u stvaranju šestog izdanja, kao suradnici ili kao članovi uredništva. Riječ je o platformi na kojoj studenti, posebice oni s Odsjeka za kulturu, medije i menadžment, imaju priliku objavljivati svoje umjetničke, seminarske i/ili znanstvene radove koji obrađuju različite sociološke, kulturološke, antropološke, društveno-političke i ostale kreativne teme s gledišta mladih intelektualaca.

Ideja je Notana, između ostalih, promoviranje rada studenata i profesora s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku te njihovo međusobno povezivanje. Iako je časopis primarno zamišljen u elektroničkom obliku, ispostavilo se da studenti i dalje preferiraju čitanje tiskanih izdanja, pa on postoji i u fizičkom obliku.

Tako se promocija posljednjeg, odnosno petog izdanja periodične publikacije održala u srijedu, 14. listopada, u salonu Akademije. Promociji su prisustvovali gotovo svi suradnici na broju, a to su Nataša Brocić, Josipa Henizelman, Ema Lutring, Filip Malovčak, Josipa Miković i Mirela Belaj te njihova mentorica, doc. dr. sc. Tatjana Ileš. Iskustvo je rada na časopisu za Studentski.hr pak ukratko prepričao Tomislav Marijanović, bivši glavni i odgovorni urednik:
– Za razliku od prošlih brojeva, peti broj Notana nastao je u iznimnim okolnostima. Bili smo prisiljeni raditi od kuće te je cijeli proces tekao na daljinu. Iako je u početku bilo izazovno, brzo smo se prilagodili situaciji, a na kraju i dobili neke novije ideje kojima možda ne bismo pridodali veliku važnost da smo radili kako smo originalno planirali. Svakako smatram da cijelo uredništvo treba biti ponosno na časopis koji smo uspjeli oblikovati u tim okolnostima i mislim da nam je svima to pružilo jedno zanimljivo, ali i vrlo korisno iskustvo.
Kratki je osvrt na cjelokupni časopis dala i prof. Ileš:

Notan je u početku imao pet osnovnih tematskih cjelina (Temat, Prema znanosti, Prema umjetnosti, Okom kritike, Carpe diem) nazvanih prema sadržajima koje donose. Danas je sadržaj časopisa ponešto fleksibilniji, ali ništa manje intrigantan, aktualan i zanimljiv! Posebice ističemo Temat koji u pravilu uređuje gost-urednik prema svojim znanstvenim, umjetničkim i stručnim afinitetima. Važno je također reći kako su u vizualnom oblikovanju časopisa fotografije i ilustracije također mahom studenti Akademije. Do sada je objavljeno pet brojeva studentskoga e-časopisa Notan (koji je već od prvoga broja bio i tiskani časopis jer se studenti nisu željeli odreći zadovoljstva listanja i papirnatoga primjerka!).

U konačnici, svi studenti koji smatraju da bi svojim radom, odnosno pisanjem, crtanjem, fotografiranjem, grafičkim oblikovanjem i/ili lektoriranjem mogli doprinijeti stvaranju šestoga broja Notana mogu se javiti na e-mail adresu: notan.aukos@gmail.com ili u inbox Facebook stranice časopisa.
FOTO: MIRELA BELAJ/STUDENTSKI.HR