LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tehnologijom protiv pandemije

Još kratko traju prijave za paneuropski hackathon; predlažu se rješenja za koronavirus

Europska komisija i države članice Europske unije organiziraju paneuropski hackathon s ciljem rješavanja aktualnih globalnih poteškoća kao što je pandemija koronavirusa. Rok je za prijavu 19. travnja.

Europska komisija i države članice Europske unije organiziraju paneuropski hackathon s ciljem rješavanja aktualnih globalnih poteškoća kao što je pandemija koronavirusa. Rok je za prijavu 19. travnja.

Europska komisija i države članice Europske unije pozivaju sve zainteresirane na paneuropski hackathon simboličnog naziva #EUvsVirus. Njegova je svrha ujedinjavanje europskih inovatora, proizvođača, trgovaca, partnera, korisnika i ostalih građana u rješavanju aktualnih globalnih poteškoća kao što je, između ostalih, pandemija koronavirusa

Osim toga cilj je događaja razvoj novijih rješenja poput visoke i niske tehnologije, hardvera i softvera, digitalne tehnologije, biotehnologije, društvenih znanosti i ostalih kategorija s područja inovacija koja bi doprinijela rješavanju sljedećih problema:
  • baza proizvodnja opreme
  • povećanje proizvodnih sposobnosti
  • prijenos znanja i rješenja iz jedne u drugu zemlju.

Vezano: Uskoro nacionalni hackathon „VersusVirus”; sudjelovati mogu i studenti


Područja za koja su predložena rješenja jesu zdravlje i život, poslovni kontinuitet, socijalna i politička kohezija, rad i obrazovanje na daljinu, digitalne financije i ostalo. Natjecanje se provodi preko interneta u razdoblju od 24. do 26. travnja. Za svaki od ukupno 36 izazova izabrat će se dva finalista te po jedan pobjednik. Pobjednički će se programi objaviti na platformi Europskog inovacijskog vijeća te tako postati vidljivi krajnjim korisnicima.

Rok je za prijave 19. travnja, a primaju se na poveznici. Nacionalno je tijelo namijenjeno podršci hrvatskim natjecateljima Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije kojoj se moguće obratiti za dodatne upite putem e-adrese: een@hamagbicro.hr.
FOTO: PIXABAY