LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Maja Babić
Kada moram reći nešto zanimljivo o sebi, uvijek kažem da studiram češki, ali ne volim pivo. Samo ću vama otkriti da studiram i švedski, ali nikada nisam fizički otišla u Ikeu. I ako ste izgubili banane, čokoladne banane ili knjigu od 500 stranica, kod mene su u torbi.
/BABICM
Datum registracije: 03.04.2019.
Zadnja aktivnost: 22.12.2020.
Studentski.hr recenzira

„Kraljevstvo” bez kralja i kraljice – recenzija romana koji je oduševio Francusku

Dobra knjiga dobra je od prve stranice, a bestseler „Kraljevstvo” iz pera francuskog autora Emmanuela Carrèrea čitatelja će očarati već od korica. Otkrivamo o čemu je riječ u romanu za kojim je poludjela Francuska i koji će zauvijek promijeniti pogled na najveću svjetsku religiju – kršćanstvo.
Intervju sa Sarom Malić

Knjiga ne čini književnika – intervju s mladom autoricom koju na Instagramu prati nekoliko tisuća ljudi

S mladom pjesnikinjom Sarom Malić razgovarali smo o književnosti na društvenim mrežama, borbi s vremenom i (ne)prilikama mladih književnika u Hrvatskoj, a usput nam je otkrila što trenutno čita i zašto joj je sve manje bitno da objavi knjigu.
Intervju s Vigorom Vukotićem

Mladi književnik savjetuje: „Svakome bih preporučio da pročita sve knjige iz lektire.”

Razgovarali smo s mladim pjesnikom i prozaikom Vigorom koji nam je otkrio kako je internet spasio književnost, što za njega, kao pisca, predstavlja najveći uspjeh te što znači učitavanje novih autora.
Povezuju se mladi čitatelji i autori

Zaljubljenici u književnost dolaze na svoje; održava se projekt Čitaj, pitaj

Iza naziva Čitaj, pitaj krije se književni događaj na kojemu će sve oči biti uprte u mlade autore jer na mladima svijet ostaje – a isto je i s književnošću. Uputi se 25. studenoga u Stablo znanja (SC Zagreb) na panel-raspravu, kviz i još mnogo toga.
Studentski.hr recenzira

Nije samo Kafka pisao o žoharima – recenzija romana „Muke po G. H.”

Hoćemo li se naći kada se izgubimo ili ćemo se izgubiti kada se nađemo? U potragu za odgovorima i novim pitanjima krenite čitajući moderni filozofski roman – „Muke po G. H.”
Studentski.hr recenzira

Otkrivamo o čemu je riječ u romanu koji je stao u jedno slovo – „V.”

Između narančastih korica smjestio se roman složen poput slagalice čiji su se dijelovi rasuli po cijelome svijetu, a kako bi riješio zagonetku koja se krije iza (na)slova „V.”, čitatelj će se zaputiti u New York, Pariz, Firencu, Aleksandriju, na Maltu, ali i u prošlost.
Intervju s Lukom Tripalom

Svestrani mladi književnik o mladim književnicima, svojoj profesiji, književnosti na internetu i knjigama koje svatko treba pročitati

„Želja mi je da se književnost vrati gdje pripada, ali da se onamo vrati na način koji joj je vlastit: u divljenju, u zajedništvu, u sustvaranju. Zato su mi, koliko god često bile bolne, sada iznimno drage reakcije mojih prijatelja na moju poeziju, pogotovo na njezinu ranu, eksperimentalnu fazu.” – ističe Luka Tripalo.
Studentski.hr recenzira

Krenite na put oko svijeta uz intrigantni roman „Kći sreće”

Na put oko svijeta najbolje je krenuti čitajući, a roman „Kći sreće” odvest će vas do mjesta gdje se sastaju ljubav, sloboda, pustolovine i sudbina.
Zagrebački plesni centar

Filmski klasik kao inspiracija za ples; evo kako smo se proveli na predstavi „Kill B.”

Subotnju večer proveli smo u Zagrebačkom plesnom centru koji je, sasvim očekivano, oduševio još jednom u nizu plesnih predstava.
Studentski.hr recenzira

Zavirite između korica osebujne knjige „Jesen” jer i vama poklanjamo primjerak

Kako je prijateljstvo djevojčice i starca povezano s pop-artom i Brexitom, otkrijte na 230 stranica nesvakidašnje i magične knjige „Jesen” iz pera suvremene britanske autorice Ali Smith.