LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
mentalno zdravlje (46)

Studenti ERF-a pokrenuli projekt za očuvanje mentalnog zdravlja

Kako bi vam pomogla prebroditi ovo krizno razdoblje, ekipa motiviranih studenata socijalne pedagogije i rehabilitacije s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu pokrenula je projekt Studenti u doba korone.

Studenti i profesori FFZG-a pokrenuli platformu sa psihoedukativnim sadržajima i savjetima

„Svi znamo da se o tjelesnom zdravlju treba brinuti, pogotovo u doba epidemije kao što je ova. A o psihičkom zdravlju malo ljudi vodi računa”, ističu studenti FFZG-a koji su zbog toga odlučili pokrenuti platformu „Kako si?”

10 načina kako se prestati brinuti i živjeti punim plućima

Donosimo vam 10 načina borbe protiv zabrinutosti koji će vam pomoći sačuvati mentalno i fizičko zdravlje tijekom izolacije. A nakon što cijela priča s COVID-19 završi, pomoći će vam živjeti vaš život punim plućima i iskoristiti maksimum vaših potencijala.

Znate li što je mentalnozdravstvena pismenost?

– Nije nepoznata činjenica da će većina osoba koje proživljavaju hitno stanje povezano s tjelesnim zdravljem primiti prvu pomoć, bilo u javnosti ili zdravstvenoj ustanovi, dok to nije tako čest slučaj kada su u pitanju hitne situacije vezane uz probleme mentalnog zdravlja ili emocionalne krize. – kazala je dr. sc. Ljiljana Muslić.

1 od 5 studenata pati od psihičkih poremećaja; evo kako prepoznati njihove simptome

Otprilike 1 od 5 studenata pati od neke vrste psihičkog poremećaja koji se najčešće javljaju kao posljedice stresnog i ubrzanog načina života. Evo kako prepoznati njihove simptome i kome se obratiti za pomoć.

6 tehnika opuštanja koje vam trebaju u ovo stresno vrijeme

Veljača je, prvi ispitni rokovi odavno su počeli, a studenti često pate zbog prevelikoga stresa, manjka vremena i viška gradiva. Uhvatite nekoliko minuta i opustite tijelo i um kako biste zadržali svoju produktivnost, zdravlje i stabilnost uz šest tehnika koje vam donosimo.

Sveučilište Sjever domaćin Psihošpancira

Više od 150 psihologa, psihijatara, medicinskih sestara, psihoterapeuta, rehabilitacijskih edukatora, socijalnih pedagoga, logopeda, ali i stručnjaka drugih struka održat će više od sto sati predavanja i radionica namijenjenih profesionalcima, studentima i zainteresiranim građanima.

Besplatno odradite mentalni trening u Klubu Zona

Preskočite jedan dan treninga u teretani i posjetite Klub Zona te svoj trening umjesto tijelu 22. siječnja posvetite mozgu.

Studenti otkrili što misle o fenomenu mentalnih problema; izjave pokazuju da o njemu promišljaju

Studenti zagrebačkog sveučilišta podijelili su s nama svoja promišljanja o fenomenu mentalnih problema i problemu u kojem se diskurs mentalnoga zdravlja nalazi danas.

Mladi i mentalno zdravlje: Sve što vas zanima o stresu i sagorijevanju!

Sudionici simpozija imat će priliku saznati nešto više o mehanizmima nastanka stresa, utjecaju stresa na zdravlje, rastućem problemu sagorijevanja kod pomagačkih zanimanja, pozitivnom i adaptivnom stresu, različitim mehanizmima rješavanja stresa u današnjem vremenu.