LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
ispiti (65)

Na državnoj maturi 31 000 pristupnika; ravnateljica NCVVO-a prokomentirala kako je prošlo

– Ako izuzmemo okolnosti, koje su u jednom trenutku bile prilično neizvjesne, s ponosom možemo zaključiti da je ovogodišnja matura provedena uspješno i bez ijednog incidenta. – istaknula je ravnateljica NCVVO-a.

Student Sveučilišta Libertas pozitivan na koronavirus; grupa koja je s njime pisala ispit u samoizolaciji

Nakon šuškanja među studentima Sveučilište Libertas potvrdilo je da je jedan njegov student inficiran koronavirusom te da je grupa s kojom je pisao ispit, zajedno s profesorom, u samoizolaciji.

Objavljen kalendar provedbe ispita državne mature; ljetni rok počinje 8. lipnja

Donosimo datume ispita ljetnog roka državne mature koji će se održati od 8. lipnja do 3. srpnja te datume planirane objave rezultata.

Prorektorica uputila prijedlog za daljnje održavanje nastave na Sveučilištu u Zadru

Nastava će se na Sveučilištu u Zadru od 11. svibnja nastaviti održavati na daljinu, osim u slučajevima kada je kontaktna nastava neophodna. Isto vrijedi za obrane diplomskih i završnih radova. Također, omogućit će se provedba apsolventskih i izvanrednih ispitnih rokova koji su trebali biti održani u ožujku i travnju.

Savjetnik ministrice Divjak: A i B razina državne mature neće se pisati u isto vrijeme

Budući da epidemiolozi predviđaju najveći rizik prilikom polaganja obveznih predmeta državne mature jer im pristupaju svi učenici, Marko Košiček otkriva da se A i B razina neće pisati isti dan.

Na zadarskom sveučilištu spremni za ispite na daljinu; fleksibilni su oko rokova

Nastava na daljinu odvija se uspješno na 27 odjela Sveučilišta u Zadru, istaknula je rektorica. Poručila je i da postoji fleksibilnost oko ispitnih rokova te da će djelatnici biti na raspolaganju i u kolovozu.

Upute za vrednovanje: ništa od kolokvija na kakve su studenti naviknuti, mogući probni testovi

MZO preporučuje metode trajnog praćenja rada studenata, upozorava da kolokviji u dosadašnjem obliku nisu izvedivi, navodi da baze pitanja trebaju biti velike kako bi testovi bili dobri, a probno pisanje također je opcija. Ističe i da se posebna pažnja treba usmjeriti umjetničkim studijima.

Maturanti su nam otkrili pripremaju li se za državnu maturu i koliko im škola u tome pomaže

Bliži se državna matura i maturanti su pred odabirom fakulteta koji će im kasnije odrediti buduće zanimanje. Pitali smo maturante kako se pripremaju za tako važan ispit.

Isprobajte novu metodu učenja kojom ćete doći do boljih rezultata na ispitima

Kraj je semestra i ispiti su nam iza vrata. Možda je upravo ovo idealno vrijeme da naučimo učiti na drugi, bolji način. Saznajte kako učiti manje, a kvalitetnije!

Izmijenjen je kalendar državne mature; jedan obvezni ispit piše se dok traje školska godina

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja donio je novi kalendar polaganja ispita državne mature. Najvažnija je izmjena vezana uz esej iz Hrvatskog jezika koji bi se trebao pisati za vrijeme školske godine.