LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DRŽAVNA MATURA

Sljedeći tjedan pišu se posljednji ispiti drugog roka državne mature, provjerite točan raspored

Sljedeći tjedan održat će se posljednji ispiti drugog roka državne mature, uključujući ispite iz različitih jezika i predmeta, s rasporedom koji varira po datumima i vremenima.

Sljedeći tjedan održat će se posljednji ispiti drugog roka državne mature, uključujući ispite iz različitih jezika i predmeta, s rasporedom koji varira po datumima i vremenima.

Sljedeći tjedan pisat će se posljednji ispiti drugoga roka državne mature. U ovome članku donosimo pregled svih ispita s točnim vremenom održavanja.
 

2. rujna


U ponedjeljak se pišu ispiti iz 3 predmeta. Naime, obje razine Njemačkog jezika pisat će se u 9 sati. Viša razina piše se 70 + 35 + 75 minuta, a niža 100 + 30 minuta. U 14 sati piše se matura iz Vjeronauka i trajat će 70 minuta. U 14 sati također se piše i Etika, koja traje 150 minuta.

Ovo su najtraženiji fakulteti na jesenskom roku mature. Kolika je vjerojatnost da se zaposlite s diplomom?


 

3. rujna


Utorak je dan kada se piše Francuski jezik na obje razine, s početkom u 9 sati. Viša razina piše se 65 + 30 + 75 minuta, a niža 75 + 25 minuta. Nadalje, u 14 sati piše se ispit iz Grčkog jezika, koji traje 120 minuta.
 

4. rujna


Nesklad između upisa na fakultete i potreba tržišta rada – kako pronaći ravnotežu?


U srijedu, 4. rujna, pišu se Talijanski jezik i Likovna umjetnost. VIša razina Talijanskog jezika piše se u 9 sati i trajat će 65 + 30 + 55 minuta, dok će niža trajati 75 + 25 minuta. Likovna umjetnost piše se u 14 sati i traje 120 minuta.
 

5. rujna


Zatim se u četvrtak piše Češki jezik (test) u 9 sati i traje 90 minuta. Mađarski jezik i književnost (test) piše se u 9 sati i traje 80 minuta. Srpski jezik (test) piše se u 9 sati i traje 90 minuta. Također, Talijanski jezik i književnost (test) piše se u 9 sati i traje 100 minuta. U 14 sati pišu se obje razine iz Latinskog jezika. Viša se piše 120 minuta, a niža 100 minuta.

U jeku drugog roka državne mature, prisjetimo se koji su se fakulteti najviše upisivali prošle godine


 

6. rujna


Za kraj, 6. rujna pišu se eseji iz Češkog jezika, Mađarskog jezika i književnosti, Srpskog jezika i Talijanskog jezika i književnosti s početkom u 9 sati. u 14 sati pišu se obje razine iz Španjolskog jezika. Viša razina piše se 65 + 30 + 55 minuta, a niža 75 + 25 minuta.
IZVOR: NCVOO
FOTO: CANVA PRO / WAVEBREAKMEDIA