LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Koncertna dvorana Blagoja Berse (20)

„Pepeljuga” stiže na pozornicu; donosi je stotinjak nadarenih studenata

Preko sto nadarenih studenata Sveučilišta u Zagrebu zajedno donose još jednu opernu uspješnicu. Riječ je o „Pepeljugi” u režiji Saše Anočića i pod dirigentskom palicom Darijana Ivezića.

Zajedničko muziciranje profesora i studenata u čast Josipu Hatzeu – melankoliku i romantiku

Skladbe Josipa Hatzea sastavni su dio repertoara pjevača u Hrvatskoj od njihovih učeničkih dana te tijekom cijelog vokalnog obrazovanja i kasnijega umjetničkog djelovanja. Njemu u čast profesori i studenti pripremaju koncert u sklopu ciklusa Vivat academia.

U ciklusu Vivant professores nastupa pijanist koji je sa 16 upisao Akademiju, na kojoj danas i radi!

– Na koncertu Najljepše transkripcije Babin će izvesti izuzetno atraktivan program kakav u takvoj koncepciji u Hrvatskoj još nitko nije svirao. – poručuju s Muzičke akademije.

„Dies alumni” – besplatni koncert mladog umjetnika

Ivo Mrvelj izvest će skladbe Bacha, Schumanna i Liszta u Koncertnoj dvorani Blagoja Berse. Ulaz je slobodan.

Besplatno na koncert studenata Muzičke akademije

Studenti Muzičke akademije kao solisti i u ansamblu uz Zagrebačke soliste izvest će djela J. S. Bacha, N. Paganinija, B. Papandopula i L. van Beethovena. Ulaz je slobodan.

Muzička akademija predstavlja jednu od najintrigantnijih osobnosti glazbe 20. stoljeća

 „Hommage à Kurt Weill” održava se ususret sedamdesetoj obljetnici skladateljeve smrti. U želji da predstave raznovrsnost stvaralaštva ovoga kompozitora mladi pjevači uz pratnju klavira, ali i harmonike, predstavit će poluscenske izvedbe odabranih pjesama i songova iz njegovih mjuzikala.

Preko sto zagrebačkih studenata priprema Mozartovu operu „Così fan tutte”

Operu kojom je, po mišljenju mnogih, Mozart dosegao vrhunac u glazbi na pozornici Dvorane Blagoja Berse donosi preko stotinu nadarenih studenata Sveučilišta u Zagrebu.

Studenti i profesori Muzičke akademije pripremaju Lijepu večer

Pod vodstvom izv. prof. art. Miljenke Grđan i izv. prof. art. Diane Grubišić Ćiković studenti i profesori Muzičke akademije pripremaju koncert Beau Soir.

Studenti zagrebačkih akademija zajedničkim snagama realiziraju projekt „Iz čudesnog dječakovog roga“

Prvi pokušaj da se glazba slavnog skladatelja i dirigenta smjesti na scenu okupio je Muzičku akademiju Sveučilišta u Zagrebu, Akademiju likovnih umjetnosti, Akademiju dramske umjetnosti i Sveučilište za umjetnost iz Berna, a premijera projekta održat će se 8. veljače u KD Blagoje Bersa.

Studentski festival Anabasis prvi put na novim orguljama dvorane Blagoja Berse

Za 29. siječnja zakazan je koncert „Dies alumni” kada će se Anabasis prvi put održati na novim orguljama.