LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
strani studenti (24)

Više od 140 stranih studenata doći će na Sveučilište u Rijeci u zimskom semestru

Nakon zaključivanja roka za dostavu prijava incoming Erasmus studenata utvrđeno je da će nešto više od 140 studenata doći na Sveučilište u Rijeci u zimskom semestru sljedeće akademske godine, a to neće moći jedino oni koji su htjeli doći na Medicinski fakultet.

Provjerili smo provode li hrvatski studentski gradovi mjere opreza zbog koronavirusa i dolaska inozemnih studenata

Približava se dolazak inozemnih studenata na studentsku razmjenu u Hrvatsku, a mi smo provjerili jesu li studentska središta spremna na to usprkos aktualnom koronavirusu.

Saznali smo možete li raditi u Hrvatskoj preko studentskog servisa ako studirate u inozemstvu

Misterij može li se unatoč studiju u inozemstvu raditi preko student-servisa razriješen je! No važno je da ispunjavaš nekoliko uvjeta, a koje točno – saznaj u članku!

Na Šumarskom fakultetu otvaraju se pitanja privlačenja stranih studenata i razvoja združenih studija

Na Šumarskom fakultetu u Zagrebu održava se seminar na temu internacionalizacije visokog obrazovanja s ciljem ponude studijskih programa globalnom tržištu.

KIF, Modrić i Rakitić hit među kineskim studentima!

– Volim nogomet i nadam se da ću u Hrvatskoj zaista o nogometu puno toga naučiti, posebice jer je Hrvatska prošle godine osvojila veliko drugo mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu, što me oduševilo. Kao glavni predmet na fakultetu odabrao sam upravo nogomet! – otkriva ShuZhe iz grada WuHana.

Hrvatska sveučilišta otvaraju se svijetu: osječki FERIT prvi privlači strane studente, potencijalno i ulagače

Dekan Kruno Miličević očekuje da bi FERIT-ov program AutoCom, koji traje dvije studijske godine, a zasad ima 12 prijavljenih kandidata iz različitih dijelova svijeta, mogao, osim studenata, privući i inozemne tvrtke iz područja automobilske industrije koje bi bile spremne na ulaganja u regiju i sam grad.

Do 2025/2026. planirana 74 nova studijska programa na engleskom jeziku

– Internacionalizacija je danas prisutna u svim segmentima društva, pa tako i u sektoru visokog obrazovanja. Ona u svojoj srži nije cilj, nego sredstvo za unaprjeđenje kvalitete visokog obrazovanja – kroz transfer znanja, međunarodne istraživačke projekte, mobilnost nastavnika i studenata. – istaknula je ravnateljica AZVO-a.

ESN-ovci s Erasmusovcima snimili zanimljiv video na znakovnom jeziku

U sklopu Dana društvene uključenosti snimljena je pjesma „This Is Me” na znakovnom jeziku. Autorica videa Roma Đurić istaknula je da zadatak nije bio lagan, posebice zato što većina sudionika nije otprije poznavala znakovni jezik

Najveći broj stranih studenata na FOI-ju dosad, mahom su iz Francuske

– Ove godine uspjeli smo privući najveći broj inozemnih studenata do sada. U ovom semestru na FOI-ju samo iz Francuske imamo 20-ak studenata. – kazao je dekan Vrček na samom početku tjedna dobrodošlice.

Uskoro Dan dobrodošlice za sve strane studente

Središnji Ured za međunarodnu suradnju 22. veljače održava Dan dobrodošlice za studente koji dolaze iz stranih država. Program će se održati u Velikoj dvorani Arhitektonskoga, Geodetskoga i Građevinskoga fakulteta