LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mobilnost u zimskom semestru

Zagrebačko sveučilište organizira Tjedan dobrodošlice za strane studente, očekuje ih se više od 500

Ove godine, gotovo 550 studenata dolazi u Zagreb kroz Erasmus+ program iz 39 zemalja, s najviše dolazaka iz Španjolske, Njemačke i Francuske.

Ove godine, gotovo 550 studenata dolazi u Zagreb kroz Erasmus+ program iz 39 zemalja, s najviše dolazaka iz Španjolske, Njemačke i Francuske.

Od 23. do 27. rujna 2024. godine, Sveučilište u Zagrebu organizira Tjedan dobrodošlice za strane studente koji dolaze na razmjenu u zimskom semestru akademske godine 2024./2025. Taj događaj organizira Središnji ured za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju, a glavni cilj je upoznati studente s gradom, sveučilištem te hrvatskom kulturom i obrazovnim sustavom.

Ove godine, gotovo 550 studenata dolazi u Zagreb kroz Erasmus+ program iz 39 zemalja, s najviše dolazaka iz Španjolske, Njemačke i Francuske. Najveći broj studenata bit će raspoređen na Ekonomski, Pravni i Fakultet elektrotehnike i računarstva. Tijekom tjedna, predviđene su brojne aktivnosti, uključujući stručno vođenje po kulturno-povijesnom središtu Zagreba, akademska predavanja te posjete znamenitostima poput Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Delegacija poznatog pariškog sveučilišta posjetila Sveučilište u Zagrebu, razgovaralo se o budućoj suradnji



Poseban naglasak stavljen je na Dan dobrodošlice 27. rujna, kada će studentima biti predstavljeno sveučilište, programi na engleskom jeziku, mogućnosti učenja hrvatskog jezika, te sportske i kulturne aktivnosti. Više informacija o programu dostupno je ovdje.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA