LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Čak 25 indonezijskih studenata stiže na fakultete Sveučilišta u Zagrebu, evo o čemu se radi

Studenti iz Indonezije slušat će predavanja na čak 8 sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, a ovim se projektom jačaju suradnja te međunarodna razmjena studenata i znanstvenog osoblja.

Studenti iz Indonezije slušat će predavanja na čak 8 sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, a ovim se projektom jačaju suradnja te međunarodna razmjena studenata i znanstvenog osoblja.

Indonezijska je vlada još 2021. godine krenula provoditi program Indonesian International Student Mobility Awards. Svrha ovog programa je da indonezijski studenti sudjeluju u mobilnosti na vodećim svjetskim sveučilištima. Sveučilište u Zagrebu jedino je hrvatsko sveučilište koje sudjeluje u ovom programu, već četvrtu godinu zaredom.
 

Indonezijski studenti upoznaju hrvatsko društvo i uče o jeziku

Potpisan sporazum koji će makedonskim studentima omogućiti jednake uvjete plaćanja školarina u Hrvatskoj


 

Indonezijskim studentima troškove stipendije financira indonezijsko Ministarstvo obrazovanja, kulture, istraživanja i tehnologije, a oni su zauzvrat dužni ispuniti određena očekivanja. Očekuje se da će u trajanju jednog semestra usvojiti interkulturalne i komunikacijske kompetencije te vještine upravljanja i vođenja. Razvit će mrežu međunarodnih kontakata i upoznati hrvatsko društvo kao i samu zemlju.

Međimurska županija najavljuje financijsku potporu za studente u akademskoj godini 2024./2025.



Čak osam sastavnica Sveučilišta u Zagrebu ugostit će 25 indonezijskih studenata. Studenti će imati priliku slušati predavanja na Agronomskom fakultetu, Ekonomskom fakultetu, Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Fakultetu hrvatskih studija, Fakultetu političkih znanosti, Građevinskom fakultetu, Pravnom fakultetu te na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

Zagrebački fakultet raspisao natječaj za dodjelu stipendija, prijave treba poslati unutar osam dana



Ovim projektom jačaju se suradnja te razmjena studenata i znanstvenog osoblja Sveučilišta u Zagrebu s indonezijskim visokim učilištima.

IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: PIXABAY / ILUSTRACIJA