LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
prosvjed (69)

Moguć rektorski rok za studente splitskog Pravnog fakulteta – Studentski zbor komentirao situaciju

Prosvjed je splitskih studenata urodio plodom. Rektor nudi opciju rektorskog roka, no sam se Pravni fakultet zasad nije oglasio. Situaciju su komentirali prorektor za nastavu Goran Kardum te predsjednik Studentskog zbora Mateo Marušić.

Pravni fakultet Split: studenti prosvjeduju zbog neodržavanja rokova – uputili zahtjeve

Nekolicina studenata danas se spontano okupila ispred zgrade Pravnog fakulteta u Splitu zbog nezadovoljstva uzrokovanog neodržavanjem izvanrednih rokova. Uputili su Upravi fakulteta i dekanu jasne zahtjeve.

Beogradski studenti prosvjedovali zbog najavljenog zatvaranja domova – ipak ostaju u njima!

Studenti iz Beograda spontano su se okupili ispred Studenjaka nakon čega je došlo do pravog prosvjeda zbog najavljenog zatvaranja studentskih domova zbog koronavirusa.

Tinejdžer deset sati čistio ulice nakon prosvjeda; zauzvrat dobio stipendiju za fakultet

Zbog svojeg skromnog čina američki 18-godišnjak koji je čistio ulice nakon prosvjeda nagrađen je automobilom, policom osiguranja i punom stipendijom za koledž!

Društvene mreže obojene u crno: Facebook i YouTube pridružili se prosvjedima

Ubojstvo Georgea Floyda izazvalo je val reakcija te postalo simbol borbe protiv rasizma i nejednakosti u svijetu. Oni koji ne mogu izaći na prosvjede, protestiraju na društvenim mrežama. Facebook i YouTube otišli su korak dalje.

Učenici danas prosvjeduju zbog premještaja vjeroučitelja: „Ta škola neće niti ista bez njega.”

Vjeroučitelj Marin Miletić nakon govora na Trgu bana Josipa Jelačića povodom štrajka u školama prisilno odlazi iz Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci gdje je radio 14 godina. Učenici prosvjeduju!

U tijeku obustava prometa u dijelu Zagreba zbog prosvjeda

Zbog velikog broja prosvjednika, uoči prosvjeda pa sve do završetka koji je predviđen oko 13:30 sati, tramvajski promet samim centrom Zagreba bit će obustavljen.

Baršunasta revolucija i ideja slobode koja se nije mogla zaustaviti

Baršunasta revolucija naučila nas je kako miran prosvjed vođen ljubavlju i željom za slobodu itekako može promijeniti stvari. Protagonisti onoga vremena dokazali su kako je naš glas značajan te kako se za prave stvari vrijedi boriti.

Na zgradi Filozofskog fakulteta transparent „Silovatelje u zatvore!”

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu transparentom Silovatelje u zatvore! i objavom na Facebook stranici poziva na prosvjed koji se zalaže za adekvatnu zaštitu žrtava seksualnog nasilja.

Nasilje u trendu

Od tih je krkana još više poražavajuća rasprostranjenost psihičkog i fizičkog nasilja među mlađom populacijom građana u Hrvatskoj. Rezultati jednog istraživanja provedenog prošle godine na reprezentativnom uzorku mladih od 16 do 26 godina kažu da je 58% njih doživjelo neki oblik nasilnog ponašanja u partnerskim vezama.