LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Motovun Film Festival (46)

Propeler Motovuna dospio je u ruke islandskog redatelja; pobijedio film „Bijeli, bijeli dan”

Usprkos kišnim danima i lošem vremenu filmski festival u Motovunu dočekao je još jedan uspješan završetak. Na 22. motovunskom filmskom festivalu, Propeler Motovuna odnio je redatelj islandskog filma „Bijeli, bijeli dan”, dok je nagradu žirija kritičara dobila makedonska redateljica Teona Strugar Mitevska.

22. Motovun Film Festival otvoren uz zdravicu bananama – evo o čemu se radi

Prve je večeri Motovun Film Festivala prikazan video o nedavnom izbacivanju poznatog rada iz Nacionalnog muzeja u Varšavi koji je proglašen lascivnim jer na njoj žena na sugestivan način jede bananu.

Počinje filmska čarolija u Motovunu

Motovun Film Festival otvaraju jaki filmovi iz regije. Uz ukazivanje na nepravde današnjeg svijeta festival nudi humor, veselje i hedonizam.

22. MFF: Slavlje slobode i različitosti uz 70 filmova, koncerte, kviz, tečaj kuhanja bez otpadaka

S čak 70 filmova ove se godine na motovunskom brdu slavi sloboda i različitost. Nedostajati neće ni glazbe, ali ni dodatnog sadržaja u koji ubrajamo filmski kviz s Moranom Zibar, razgovore s gostima, radionicu o životu bez plastike te tečaj kuhanja bez otpadaka.

Razapinju se motovunska platna i na susjednom brdu: kreću Buzz@teen i pretpremijere za odrasle

U četiri dana djeca i mladi uživat će u programu Buzz@teen u Buzetu, a u programu su i četiri motovunske pretpremijere za odrasle.

Američki redatelj koji je izmislio podžanr „mumblecore” počasni je gost Motovun Film Festivala

Motovun Film Festival iznimno je ponosan što će publici predstaviti jednu od najvažnijih figura indie filma 21. stoljeća. Dodatan povod je i činjenica da je počasni gost Bujalski bio učenik nedavno preminulog velikana Dušana Makevejeva, kojem će festival ove godine odati posebnu počast.

Mačke i maneštra besplatna su predigra Motovun Film Festivalu

Program od sat vremena filmova u pet CATegorija i užitak u istarskoj maneštri čine besplatan program zagrijavanja za Motovun Film Festival.

Zbog šokantnog podatka ukinute plastične čaše na Motovun Film Festivalu

Motovun Film Festival, koji se održava od 23. do 27. srpnja, priključuje se globalnoj akciji Plastic Free July s ciljem podizanja svijesti o štetnosti jednokratne plastike, trajnom zagađenju okoliša i posljedicama za žive organizme.

Svjetsku premijeru filma „Tusta” prati i pankerska fešta, svi su koncerti besplatni

Otkrivamo tko će besplatnim koncertima dodati pankerski štih glazbenom programu Motovun Film Festivala.

Zagrijavanje za Motovun uz besplatne filmske projekcije i kviz u Vintageu

Ususret Motovun Film Festivalu, koji se održava od 23. do 27. srpnja, u Vintageu će se održati projekcije kratkometražnih filmova i filmski kviz pod voditeljskom palicom proslavljene lovkinje iz Potjere. Ulaz je besplatan.