LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
balet (38)

HNK Zagreb predstavio iduću sezonu; premijera „Kafke na žalu” već u rujnu

– Sezonu 2020/2021. osmislili smo vjerujući kako nam upravo teatar u ovim nesigurnim vremenima možda može najviše pomoći. I to podjednako gledateljima kao i umjetnicima. –  rekla je intendantica Dubravka Vrgoč.

VIDEO: Istraživanje odnosa suvremenosti i tradicije kroz „Čipku”

– Maša Kolar u paškoj čipki, u njenoj strukturi i ritmu pronalazi izvor za stvaranja koreografske strukture, a kroz temu čipke istražuje odnos suvremenosti i tradicije. – poručuju iz riječkog HNK-a.

Prijedlog za provođenje vremena u izolaciji: moskovski baletni studio emitira treninge na internetu

Iskoristite boravak u kući za usvajanje nove vještine – učenja baleta. Uz pomoć ruskih pedagoga i njihova svakodnevnog emitiranja online treninga, vrlo lako možete svladati tehniku.

Moderna verzija „Orašara” oduševila!

Nova i moderna verzija baleta „Orašar” u rasprodanom riječkom kazalištu ostavila je publiku bez daha, a gromoglasni pljesak nekoliko je puta ispratio izvođače s pozornice.

HNK besplatno donosi prizore iz novog „Orašara”

Građani imaju priliku prvi vidjeti dijelove najiščekivanije baletne izvedbe sezone koja će svoju premijeru doživjeti 29. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Učilište riječkog HNK-a baletno-plesnim studijem priprema mlade za upis na akademije; predbilježbe u tijeku

Baletno-plesni studio upoznat će mlade s čarolijom baletnog i suvremenog plesnog jezika te će razvijati njihovu kreativnost kroz improvizacijske tehnike. Audicija je zakazana za 25. rujna, a predbilježbe za pristupanje audiciji zaprimaju se do 20. rujna.

Balet „Apoksiomen” u novom terminu na Tomislavcu; ulaz besplatan

Priču o lošinjskom Apoksiomenu Balet zagrebačkog HNK-a ove subote donosi na otvorenu pozornicu smještenu na Tomislavcu. Ulaz je besplatan.

Remek-djelo Meše Selimovića „Derviš i smrt” u baletnom izdanju stiže u Lisinski

Baletni ansambl splitskog HNK-a u Lisinskom će dočarati unutarnja ljudska propitkivanja i prenijeti radnju romana Meše Selimovića.

Besplatno na plesnu predstavu „Pričaj mi”!

Članovi Baleta riječkog HNK ovog petka i subote poklanjanju Riječanima predstavu Michelea Pastorinija, nastalu kao rezultat njegovih razmišljanja i analiziranja različitih vrsta komunikacije, od ljubavnih veza, prijateljstva i drugih oblika partnerstva.

Balet „Opasne veze”, nastao po skandaloznom romanu, prvi put u zagrebačkom HNK-u

– Taj nekonvencionalni balet utemeljio sam na skandaloznom romanu Pierrea Choderlosa de Laclosa, knjige koja je bila spaljena i stoljećima zabranjivana, a kojoj je glava tema ne ljubav, nego manipulacija i senzualnost. – rekao je Madia.