LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ususret božićnom razdoblju

Balet „Orašar” izazvao veliki interes publike

Prva izvedba ovog slavnoga baleta na rasporedu je u srijedu, 1. prosinca, a tijekom blagdanskih mjeseci „Orašar” će biti izveden 15 puta.

Prva izvedba ovog slavnoga baleta na rasporedu je u srijedu, 1. prosinca, a tijekom blagdanskih mjeseci „Orašar” će biti izveden 15 puta.

Baletna bajka Orašar P. I. Čajkovskog u koreografiji Vladimira Malakhova nakon godinu dana stanke zbog pandemije ponovno je izazvala iznimno veliki interes publike, poručuju iz Hrvatskog narodnog kazališta.
 

Naime, u samo jedan dan oboren je dosadašnji rekord prodaje za balet Orašar te je u srijedu prodano 75 posto kapaciteta raspoloživih mjesta za 15 izvedbi ovog popularnog baleta.

Ukupan broj prodanih ulaznica u jednom danu iznosi 7193. Preko web-stranice prodano je 80 posto ulaznica, a na blagajni kazališta 20 posto, te je time online prodaja premašila prodaju na blagajni.
 


VEZANO: Počinje prodaja ulaznica za najljepšu božićnu bajku – balet „Orašar”


 

Prva izvedba ovog slavnoga baleta na rasporedu je u srijedu, 1. prosinca, a tijekom blagdanskih mjeseci Orašar će biti izveden 15 puta.

– Iako je Orašar svakako naš kazališni zaštitni znak u blagdansko vrijeme i nas je iznenadio tako veliki interes za ovu predstavu, čak i veći nego u vremenu prije pandemije. Čini se da u ovim, za sve nas traumatičnim vremenima, kazališne bajke sjajno prolaze. A i kazalište iznova naglašava svoju nezaobilaznu ulogu u životima našim gledatelja – kaže intendantica HNK u Zagrebu, Dubravka Vrgoč.

FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR