LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulturni utorak

Ne propustite kazališne večeri za studente u HNK, uz besplatne ulaznice za dvije predstave

Predstave će se održati 30. listopada i 2. studenog, uz prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni kazališta.

Predstave će se održati 30. listopada i 2. studenog, uz prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni kazališta.

U sklopu projekta Kulturni utorak, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu organizira posebnu priliku za studente, osiguravši besplatne ulaznice za dvije značajne predstave – Shakespeareovu komediju „Mjera za mjeru” i Puccinijevu operu „Lastavica”. Predstave će se održati 30. listopada i 2. studenog 2024. godine, a ulaznice se mogu preuzeti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 19 sati.

FOTO: Posjetili smo Festival svjetla, ovo su neki od najatraktivnijih prizora!


Redatelj Ivan Plazibat donosi inovativnu interpretaciju „Mjera za mjeru”, gdje u istraživanju uloge žena kroz prizmu Shakespearea, predstava spaja različita stoljeća. Glumačka postava Drame HNK-a, uključujući Gorana Grgića, Olgu Pakalović i druge, kroz kreativne improvizacije osvježava klasično djelo, preispitujući moralne vrijednosti i složene odnose moći.

BESPLATNE ULAZNICE Koncert studenata Muzičke akademije i Zagrebačke filharmonije


„Lastavica”, rijetko izvođeno djelo Giacoma Puccinija, donosi emotivnu priču o ljubavi i sudbini u postavi HNK-a. Ova opera, koja je izvorno bila planirana kao opereta, na glazbenoj sceni Zagreba budi sjetu i nostalgiju svojom jedinstvenom melodijskom paletom i motivima poznatim iz djela poput Traviate.

Za one koji nisu uspjeli nabaviti karte - prijenos „Orašara" ispred HNK Zagreb


Projekt Kulturni utorak omogućit će mladima uživanje u kazališnim izvedbama, potičući studente da iskoriste ovu priliku i istraže bogatstvo dramske i operne umjetnosti u zagrebačkom HNK-u.

IZVOR: STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA